Όχι και από τους Ολύμπους στη δημιουργία Προαναχωρησιακού Κέντρου στην περιοχή

Δείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 12/05/2017 - 09:12

Με ένα ξεκάθαρο όχι, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, απάντησαν οι κάτοικοι των Ολύμπων στη φήμη περί δημιουργίας προαναχωρησιακού κέντρου στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της περιοχής.

Χωρίς ουδείς να έχει επιβεβαιώσει τη φημολογία, οι κάτοικοι του χωριού συγκεντρώθηκαν, μαζί με κατοίκους και προέδρους γειτονικών χωριών και ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να αφήσουν να δημιουργηθεί καμιά μορφή δομής προσφύγων - μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή.

Η έλλειψη εμπιστοσύνης προς κάθε μορφής κυβερνητική εξαγγελία αλλά και η απουσία ξεκάθαρου κυβερνητικού σχεδιασμού, καυτηριάστηκε από αρκετούς ομιλητές, με τον δήμαρχο Χίου, Μανώλη Βουρνού, να σηκώνει τους τόνους αρκετές φορές κατά τη διάρκεια των τοποθετήσεών του, καθώς τα ερωτήματα των πολιτών ήταν επίμονα ως προς τις προθέσεις της δημοτικής αρχής, με τον ίδιο να προσπαθεί να πείσει για την αναγκαιότητα δημιουργίας προαναχωρησιακού κέντρου μέσα στην ήδη υπάρχουσα δομή της π. ΒΙΑΛ, αλλά τους κατοίκους να μην συμφωνούν, καθώς και μόνο το άκουσμα της λέξης «δημιουργία», αρκούσε να πυροδοτήσει εντάσεις.

Μετωπική ήταν η σύγκρουση της δημοτικής αρχής με την Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα, καθώς μέλη της επέκριναν τη δημοτική αρχή και προσωπικά τον Μανώλη Βουρνού για ανακολουθία αποφάσεων, αφού να θυμίσουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είχε αποδεχτεί τις 9 θέσεις της επιτροπής, ανάμεσα στις οποίες ήταν η μη δημιουργία νέας δομής σε οποιοδήποτε σημείο του νησιού, με τον δήμαρχο Χίου να τονίζει ότι οι αποφάσεις μπορούν να αναθεωρηθούν αν οι καταστάσεις έχουν αλλάξει, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι μιλά για το προαναχωρησιακό κέντρο και όχι για νέα δομή.

Η συνέλευση έληξε με τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής των νοτιοχώρων να αποχωρούν, επιφορτίζοντας τη δημοτική αρχή με τη μεταφορά του «Όχι» προς πάσα κατεύθυνση, παράλληλα με την πρόθεσή τους να περιφρουρήσουν αυτή τους την άρνηση.

Να υπενθυμίσουμε ότι για μια ακόμη φορά η εβδομάδα τελειώνει, το πόρισμα της διαπαραταξιακής επιτροπής του Δήμου Χίου δεν έχει ολοκληρωθεί και η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα το αξιολογούσε μεταφέρεται στη νέα εβδομάδα.

Σχετικά Άρθρα