Χίος, Τρίτη 18 Ιουνίου

Οι Ομογενείς στη γιορτή για την Αμερικανική ανεξαρτησία

Τετ, 05/07/2017 - 18:13

Ανάμεσα σε παρουσίες υψηλών προσκεκλημένων, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ομογενών Χίου και Επίτροπος της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας στη Χίο, για την Αμερικανική Πρεσβεία κ. Παντελής Αδ. Μπουρνιάς παρακολούθησε την 241η  επέτειο για τον εορτασμό της 4ης Ιουλίου, ημέρας υπογραφής της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, προσκεκλημένος, έπειτα από προσωπική πρόσκληση του Αμερικανού Πρέσβη κ. Jeoffrey Pyatt .

 

Η τελετή έλαβε χώρα στους Αμπελοκήπους στην οικία του Αμερικανού πρέσβη, τη Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017.  Ενώ παράλληλα είχε την ευκαιρία κανείς να απολαύσει παλαιά μοντέλα αυτοκινήτων από το Μουσείο Αυτοκίνησης της Ελλάδος, τα οποία κοσμούσαν για την περίσταση την αυλή της οικείας του κ. Πρέσβη.

 

Σε αποστροφή του προς τον Αμερικανό Πρέσβη κ. Pyatt ευχόμενος για την επέτειο, ο κ. Μπουρνιάς ανέφερε ότι «τα ιδανικά, τα οποία αναφέρονται στη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας των Η.Π.Α., είναι τόσο επίκαιρα σήμερα στο σύνολό τους όσο ήταν το 1776 που υπογράφηκε η Διακήρυξη.»

 

Σχετικά Άρθρα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΡΜΑΝΤΖΗ
Τρί, 18/06/2019 - 14:40

Στην Χίο βρίσκεται ο νέος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης ξεκινώντας τις μετεκλογικές του επισκέψεις.

«Ξεκινάω από το νησί που  ο συνδυασμός μου κατέγραψε το μεγαλύτερο ποσοστό στις πρόσφατες εκλογές  και υπόσχομαι ότι από δω και πέρα εσείς θα αποφασίζετε για το νησί σας», ανέφερε ο Κώστας Μουτζούρης στο πλαίσιο επίσκεψης του στην Περιφερειακή ενότητα Χίου και στον απερχόμενο αντιπεριφερειάρχη και νυν δήμαρχο Σταμάτη Κάρμαντζη.

«Μελετάμε με τους συνεργάτες μου την νομοθεσία έτσι ώστε από την 1η Σεπτέμβρη η Χίος να έχει δικαίωμα υπογραφών και αποφάσεων», ανέφερε ο νέος Περιφερειάρχης συμπληρώνοντας ότι «χαίρομαι που ο Σταμάτης είναι Δήμαρχος και εγώ Περιφερειάρχης, διότι ο Σταμάτης από την πρώτη στιγμή μου είπε ότι μαζί θα πορευτούμε και θα είμαστε νικητές»,

Από την πλευρά του ο Σταμάτης Κάρμαντζης καλωσόρισε τον Κώστα Μουτζούρη, στο σπίτι του, όπως είπε χαρακτηριστικά,  τονίζοντας ότι  «η συνεργασία θα είναι εποικοδομητική και αποτελεσματική  δίνοντας  μια άλλη νότα στο χάος και στην ασυνεννοησία που υπήρχε».