Χίος, Κυριακή 31 Μαΐου

Οινούσσες: Νέα δημοτική αρχή, παλιά τα προβλήματα

Παρ, 23/08/2019 - 15:57
Οινούσσες

 

«Η κύρια έγνοια μου είναι να ξεκινήσουν κανονικά τα σχολεία τον Σεπτέμβριο», δήλωσε ο νέος Δημάρχος Οινουσσών, Γιώργος Δανιήλ, λίγες ώρες μετά την τελετή ορκωμοσίας του, σε συνέντευξή του στην «Α».

Δεδομένης της χρόνιας κατάστασης κάλυψης των περισσότερων θέσεων εκπαιδευτικών στα σχολεία του νησιού με αναπληρωτές, επισήμανε ότι εκείνο που ήδη έχει κάνει είναι να ζητήσει συνάντηση με τη νέα υπουργό Παιδείας, ενώ σε τοπικό επίπεδο θα συναντηθεί και με τη Δ/ντρια Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, ζητώντας να στελεχωθούν σε σύντομο χρόνο τα σχολεία τους.

Ο κ. Δανιήλ έθεσε στις προτεραιότητες του δύο βασικά έργα υποδομής, με το πρώτο εξ’ αυτών να  είναι η δημοπράτηση και ολοκλήρωση της μονάδας του Βιολογικού και το δεύτερο η κατασκευή του υδατοταμιευτήρα.

Θυμίζουμε ότι το έργο της αποχέτευσης έχει εκτελεστεί στο κομμάτι των δικτύων την περίοδο 2006 – 2008 αλλά δεν έγινε η Μονάδα του Βιολογικού, αρχικά γιατί υπήρξαν προβλήματα τεχνικής φύσεων και ζητήματα χωροθέτησης και στη συνέχεια χρηματοδότησης.

Τελευταία εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» και σύμφωνα με τον κ. Δανιήλ βρίσκεται στο στάδιο των τευχών δημοπράτησης.

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 30/05/2020 - 19:27

Ξεπερνάν τους 200 οι πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στη Λέσβο το Μάϊο. 

Σύμφωνα με το "Νησί" της Μυτιλήνης, μια βάρκα με περίπου 40 με 45 πρόσφυγες - μετανάστες άνδρες γυναίκες και παιδιά (δεν έχει ακόμα γίνει η καταμέτρηση τους) έφτασε στην περιοχή Τσόνια σήμερα Σαββάτο το πρωί.

Στο σύνολο τους παραμένουν στο σημείο της αποβίβασης τους. Αφού ελεγχθούν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ δεδομένων των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού covid 19 θα μεταφερθούν στην καραντίνα στα Μεγάλα Θέρμα προκειμένου να τεθούν σε 14ήμερη απομόνωση.

Ας σημειωθεί ότι από τις αρχές Μαΐου στη Λέσβο συνολικά έφθασαν πέντε βάρκες με 173 άτομα.

Η σημερινή έκτη έλευση ανεβάζει σε πάνω από 200 τον αριθμό των προσφύγων που βρίσκονται στο νησί και οι οποίοι στο σύνολο τους διαμένουν σε καραντίνα στα Θέρμα ή και στο λιμάνι της Μυτιλήνης!