Χίος, Τρίτη 12 Νοεμβρίου

Οινούσσες: Νέα δημοτική αρχή, παλιά τα προβλήματα

Παρ, 23/08/2019 - 15:57
Οινούσσες

 

«Η κύρια έγνοια μου είναι να ξεκινήσουν κανονικά τα σχολεία τον Σεπτέμβριο», δήλωσε ο νέος Δημάρχος Οινουσσών, Γιώργος Δανιήλ, λίγες ώρες μετά την τελετή ορκωμοσίας του, σε συνέντευξή του στην «Α».

Δεδομένης της χρόνιας κατάστασης κάλυψης των περισσότερων θέσεων εκπαιδευτικών στα σχολεία του νησιού με αναπληρωτές, επισήμανε ότι εκείνο που ήδη έχει κάνει είναι να ζητήσει συνάντηση με τη νέα υπουργό Παιδείας, ενώ σε τοπικό επίπεδο θα συναντηθεί και με τη Δ/ντρια Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, ζητώντας να στελεχωθούν σε σύντομο χρόνο τα σχολεία τους.

Ο κ. Δανιήλ έθεσε στις προτεραιότητες του δύο βασικά έργα υποδομής, με το πρώτο εξ’ αυτών να  είναι η δημοπράτηση και ολοκλήρωση της μονάδας του Βιολογικού και το δεύτερο η κατασκευή του υδατοταμιευτήρα.

Θυμίζουμε ότι το έργο της αποχέτευσης έχει εκτελεστεί στο κομμάτι των δικτύων την περίοδο 2006 – 2008 αλλά δεν έγινε η Μονάδα του Βιολογικού, αρχικά γιατί υπήρξαν προβλήματα τεχνικής φύσεων και ζητήματα χωροθέτησης και στη συνέχεια χρηματοδότησης.

Τελευταία εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» και σύμφωνα με τον κ. Δανιήλ βρίσκεται στο στάδιο των τευχών δημοπράτησης.

Σχετικά Άρθρα

Απελευθερώθηκε την ίδια μέρα με τη Χίο στις 11 Νοεμβρίου 1912
Δευ, 11/11/2019 - 20:40

Λίγοι γνωρίζουν ότι την Χίο και την Καστοριά συνδέεει κάτι συμπτωματικό μα καθοριστικό καθώς γιορτάζουν την απελευθέρωση τους την ίδια μέρα, στις 11 Νοεμβρίου 1912.

Μάλιστα μια ιδέα πως μπορούμε να βάλουμε φαντασία στις εορταστικές μας εκδηλώσεις μας δίνει ο Δήμος Καστοριάς, που διοργάνωσε φέτος αναπαράσταση της απελευθέρωσης της πόλης της στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού, όπου εμφανίστηκαν στρατιώτες, μεταξύ των οποίων 3 έφιπποι, με στρατιωτικό ιματισμό της εποχής του 1912, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καστοριάς. 

'Οπως διαβάζουμε σε τοπική ιστοσελίδα η  «μερική αναπαράσταση της απελευθέρωσης της Καστοριάς, που γίνεται για πρώτη φορά και μάλιστα με την παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ, αποτελεί απλά ένα μικρό δείγμα και την αρχή μίας σειράς καινοτομιών, που η νέα Δημοτική Αρχή είναι πανέτοιμη να παρουσιάσει τα επόμενα χρόνια» δήλωσε ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης.