Ολο και πιο κοντά στην δημιουργία Υδατοδρομίων στο Βόρειο Αιγαίο

Δείτε το Βίντεο
Παρ, 29/03/2019 - 14:00

Πραγματοποιήθηκε ακόμα ένα βήμα για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της δημιουργίας δικτύου υδατοδρομίων στο Βόρειο Αιγαίο, με τον Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Ξενάκη να διαβεβαιώνει ότι μετά και την έγκριση του θέματος από την εκτελεστική επιτροπή και το περιφερειακό συμβούλιο, το θέμα προχωράει με γοργούς ρυθμούς.

«Εμείς ως Περιφέρεια έχουμε τρέξει όσο μπορούσαμε το συγκεκριμένο θέμα , αλλά μην περιμένετε σε λιγότερο από 3 χρονιά να υλοποιηθούν όσα προβλέπονται», ανέφερε ο κ. Ξενάκης που έχει επιφορτιστεί το θέμα.

Ο σχεδιασμός προβλέπει συνολικά 10 υδατοδρόμια σε όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, προκειμένου να συνδέονται μεταξύ τους, με  τη διαχείριση των υδατοδρομίων να την έχουν τα Λιμενικά Ταμεία του κάθε νησιού.

Το ίδιο το έργο, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών, αποτελείται από δύο μέρη.

Το πρώτο μέρος θα είναι το κομμάτι της μελέτης, το οποίο και  θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με 220.000 ευρώ και το δεύτερο μέρος θα είναι αυτό της υλοποίησης, για την οποία θα αναζητηθούν κονδύλια ύψους 200.000 ευρώ, για κάθε υδατοδρόμιο από το ΕΣΠΑ.

mia_trietia_akomi_gia_na_ehoyme_ydatodromia

Σχετικά Άρθρα