Ολοι μαζί για τα "κόκκινα δάνεια". Ολόκληρο πάκο οι κατασχέσεις πρώτης κατοικίας

Γιάννης Παληός: «Είμαι 54 χρόνων, και η τράπεζα μου κάνει διακανονισμό για τα επόμενα 50 χρόνια»
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 17/04/2019 - 21:23

Μήνυμα στήριξης, συμπαράστασης αλλά και κοινού αγώνα, σε κάθε συμπολίτη μας που κινδυνεύει να χάσει την 1η κατοικία του λόγω οφειλών σε τράπεζα, έστειλαν οι εκπρόσωποι φορέων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΟΕΒΕ και συγκεντρώθηκαν  σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Χίου.

Η σύσκεψη των φορέων έγινε με αφορμή την δημοσιοποίηση του συμπολίτη μας Γιάννη Παληού της δικής του υπόθεσης, σύμφωνα με την οποία η Τράπεζα βγάζει σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό την 1η κατοικία του.

Ο ίδιος ο Γιάννης Παληός, αφού ευχαρίστησε όσους έχουν δηλώσει την συμπαράσταση τους αναφέρθηκε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει τονίζοντας ότι δεν είναι ο μοναδικός.

«Την ημέρα που μου έφεραν το κατασχετήριο είδα ότι η δικαστικός κρατούσε ένα πάκο ακόμη. Σύμφωνα με την εκτίμηση μου μπορεί να ήταν και 200 κατασχετήρια σε συμπολίτες μας», τόνισε. Παράλληλα ο ίδιος αναφερόμενος στην διάσταση του θέματος και τα μηνύματα συμπαράστασης που δέχτηκε από τους δυο τοπικούς βουλευτές ξεκαθάρισε ότι «δεν θέλω την λύπηση  τους, καθώς μαζί με την συμπαράσταση μου πρότειναν να βρω ένα καλό δικηγόρο» ανέφερε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι «αυτοί οι ίδιοι ψήφισαν το νόμο για την κατάσχεση».

Μια ακόμη συμπολίτισσα μας  επαγγελματίας η Δέσποινα Νεαμονίτη, ανέφερε ότι αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα με το δικό της «κόκκινο δάνειο» προτείνοντας παράλληλα την δημιουργία ενός συλλόγου από ανθρώπους που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση και την δημιουργία  ενός ταμείου αλληλεγγύης.

Ο Βασίλης Παππάς, πρόεδρος της ΟΕΒΕ ανέφερε ότι στόχος της  σύσκεψης είναι να μπορέσει να αναπτυχτεί ένα μαζικό κίνημα ανθρώπων που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση από κόκκινα δάνεια έτσι ώστε να ασκηθεί πίεση τόσο σε τράπεζες όσο και στην κυβερνητική πολιτική που ακολουθείται.

Παράλληλα για το συγκεκριμένο θέμα η πρόταση της ΟΕΒΕ σύμφωνα με τον κ.Παππά είναι να υπάρξει μια πίεση προς την τράπεζα που έχει την οφειλή ο Γιάννης Παληός, έτσι ώστε να γίνει επανεξέταση και κούρεμα του δανείου προκειμένου ο επαγγελματίας να μπορεί να το πληρώνει.

«Είμαι 54 χρόνων, και η τράπεζα μου κάνει διακανονισμό για τα επόμενα 50 χρόνια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Παληός.

 

Σχετικά Άρθρα