Χίος, Τρίτη 15 Οκτωβρίου

Π. Βρουλής, πρώτος σε σταυρούς: Αν ήταν ενωμένη η Ν.Δ. θα είχαμε Περιφερειακή Αρχή από την 1η Κυριακή

Ακούστε το ηχιτικό
Παρ, 31/05/2019 - 16:04
Ηχητικό απόσπασμα: 

 

Αν ήταν ενωμένη η Νέα Δημοκρατία από την πρώτη Κυριακή θα είχαμε αυτοδύναμη περιφερειακή Αρχή στο Βόρειο Αιγαίο εκτίμησε σε δηλώσεις του στο Ράδιο «Α» ο πρώτος σε σταυρούς, σε όλη την Χίο, εκλεγμένος  περιφερειακός σύμβουλος, Παντελής Βρουλής .

Υποψήφιος με τον συνδυασμό του Κώστα Μουτζούρη δήλωσε «γεμάτος» γιατί όπως λέει έχει γευτεί την εξουσία, όντας δήμαρχος Χίου την περίοδο 2006 – 2010 και τη στήριξη του κόσμου που σε όσες εκλογικές αναμετρήσεις συμμετείχε στον Α’ και στο Β’ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης τον έφερνε πάντα πρώτο σε προτίμηση και  δεν μπήκε στη διαδικασία να δηλώσει αν επιθυμεί να γίνει αντιπεριφερειάρχης σε περίπτωση εκλογής του Κ. Μουτζούρη.

Ο ίδιος πάντως θεωρεί ότι τον σταυρώνουν όχι μόνο για το... στηθοσκόπιο που κουβαλά ως γιατρός αλλά μετρώντας και μια σειρά άλλων προτερημάτων του, όπως ο χαρακτήρας του.

Ο κ. Βρουλής άφησε ανοιχτό το θέμα κατάθεσης ενστάσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "ακούμε για πολλά άκυρα ψηφοδέλτια".

Να σημειωθεί ότι στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο της Χριστιάνας Καλογήρου πρώτος εκλέχτηκε ο Παντελής Μπουρνιάς που σε δηλώσεις του στην «Α» ευχαρίστησε με την σειρά του τους πολίτες ζητώντας τους να εμπιστευτούν την νυν Περιφερειάρχη για την επόμενη τετραετία.

Σχετικά Άρθρα

Συνέντευξη του Ν. Μηταράκη στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα"
Τρί, 15/10/2019 - 10:59

Για την πορεία των αναδρομικών μίλησε σήμερα το πρωί ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Νότης Μηταράκης στον Γιώργο Παπαδάκη και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Ερωτηθείς σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στις αποφάσεις του ΣτΕ, ο υφυπουργός ξεκαθάρισε:

«Στις 4 Οκτωβρίου δημοσιεύτηκαν 5 περιλήψεις του ΣτΕ αναφορικά με το νόμο Κατρούγκαλου, ο οποίος κρίθηκε αντισυνταγματικός. Αυτές οι περιλήψεις λένε ξεκάθαρα πως δεν έχουν αναδρομική ισχύ. Ως προς τον επανασχεδιασμό του νόμου Κατρούγκαλου, είναι λογικό πως ό,τι νομοθετηθεί, θα έχει αναδρομική ισχύ από την 4η Οκτωβρίου, προκειμένου να μην τεθεί θέμα αναδρομικών ως προς την τέλεση αυτής της απόφασης του ΣτΕ…»

«Προκειμένου να είμαστε σε θέση να σχεδιάσουμε την αποπληρωμή των αναδρομικών, θα πρέπει πρώτα από όλα να γνωρίζουμε το τελικό ακριβές ποσό. Εάν δεν ολοκληρωθεί όλη αυτή η διαδικασία στο ΣτΕ, εάν δεν καθαρίσει η εικόνα και δεν ξέρουμε ποιο είναι το τελικό ποσό με το οποίο επιβαρύνεται το ασφαλιστικό μας σύστημα, δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε καμία αποπληρωμή.

Σχετικά με την κινδυνολογία περί μελλοντικών μειώσεων στις συντάξεις, ο κ. Μηταράκης διευκρίνισε:

«Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ότι το νέο ασφαλιστικό δεν θα φέρει καμία μείωση στις συντάξεις. Η εποχή των μειώσεων έχει παρέλθει και έχουμε περάσει πλέον σε μια νέα εποχή, πιο αισιόδοξη για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και κατά συνέπεια του ασφαλιστικού μας συστήματος.»

«Το νέο ασφαλιστικό θα σχεδιαστεί σε πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ. Περιμένουμε να δούμε τις καθαρογραμμένες αποφάσεις γιατί πολλά από τα ερωτήματα που τίθενται σήμερα, είναι νομικά θέματα και βρίσκονται στις πολυσέλιδες αποφάσεις που θα δούμε τις επόμενες ημέρες. Θα φροντίσουμε απολύτως το νέο σύστημα που θα νομοθετηθεί να είναι σε εφαρμογή αυτών των αποφάσεων ώστε να μην υπάρχει καμία αβεβαιότητα όπως αυτή που υφίσταται τα τελευταία δέκα χρόνια πάνω στο ασφαλιστικό.»

Στο κομμάτι της επικουρικής ασφάλισης ο υφυπουργός Εργασίας τόνισε:

«Όπως είχε εξαγγείλει και ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, στόχος μας είναι να αλλάξουμε το προφίλ της επικουρικής ασφάλισης μόνο για τους νέους ασφαλισμένους από 01.01.2021, μέσω της κεφαλαιοποίησης των εισφορών. Με απλά λόγια, τα λεφτά του κάθε ασφαλισμένου δεν θα χρησιμοποιούνται αναδιανεμητικά, αντιθέτως ο καθένας θα έχει το δικό του «ατομικό κουμπαρά», όπου τα χρήματά του θα παραμένουν ασφαλή. Συνδυαστικά με την κύρια σύνταξη η οποία θα παραμείνει κρατική, υποχρεωτική και διανεμητική, θα δημιουργηθεί ένα πιο ασφαλές συνταξιοδοτικό ασφαλιστικό σύστημα, όπως συμβαίνει ήδη σε όλες τις χώρες του κόσμου.»