Παχυά… κατάληψη την Τετάρτη στο Ακρωτήριο Παχύ

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 01/02/2021 - 07:17

Με κατάληψη κατ’ αρχήν στο Ακρωτήριο Παχύ στο Θόλος αντιδρούν οι κάτοικοι Συκιάδας, Λαγκάδας ύστερα από αποφάσεις των Λαϊκών τους συνελεύσεων. Η τελευταία έγινε την Κυριακή στην Λαγκάδα, με μαζική συμμετοχή, παρουσία των: Προέδρου της Συκιάδας Κώστα Μαυρέλου, του Αντιδημάρχου Σιδερή Ντομάτα, του Νίκου Νύκτα από την παραταξη την «Συμμαχία Αξιών», του επικεφαλή της παράταξης «Χίος Μπροστά» Γιάννη Καραβασίλη, του επικεφαλή της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Μάρκου Σκούφαλου, του Χάρη Μπουρνιά ανεξαρτητοποιημένος Δημοτικού Συμβούλου, πρώην Αντιδήμαρχος Οικονομικών, και του Γιώργου Αμπαζή Περιφερειακού Συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Κινητοποιήσεις προγραμματίζουν από την Τετάρτη οι κάτοικοι των δύο χωριών, και όχι μόνο, ενάντια στη δημιουργία δομής προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή Παχύ Θόλους.

Το Σαββατοκύριακο στις λαΐκές συνελεύσεις και στα δυο χωριά,   ακούστηκε ένα μεγάλο ΟΧΙ στη νέα δομή και αποφασίστηκαν οι δράσεις των δύο χωριών. Η αρχή θα γίνει την Τετάρτη με συμβολική κατάληψη στο χώρο, από τις 11.00 το πρωί μέχρι το απόγευμα.

Την Πέμπτη το απόγευμα αντιπροσωπεία των δύο χωριών θα παραστεί στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και τέλος το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, να γίνει αυτοκινητοπομπή από τα χωριά της περιοχής προς την πόλη της Χίου

ohi_sti_domi_prosfygon_-_metanaston_sto_tholos

Σχετικά Άρθρα