Χίος, Πέμπτη 9 Απριλίου

Παντ. Βρουλής: Από Δήμαρχος… Αντιπεριφερειάρχης;

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 04/06/2019 - 15:39

Ετοιμος να αναλάβει καθήκοντα Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη, φαίνεται ο πρώην Δήμαρχος και πλειοψηφών Σύμβουλος με τον Συνδυασμό του Κώστα Μουτζούρη, Παντελής Βρουλής.

Αφού ευχαριστεί τους πολίτες για το αποτέλεσμα, δηλώνοντας ότι έχει χορτάσει από αιρετές θέσεις, λέγοντας εκτός κάμερας σκωπτικά πως ο κόσμος με ξέρει σαν γιατρό και Δήμαρχο, δεν έχω καμιά πρεμούρα να γίνω Αντιπεριφεριάρχης, ταυτόχρονα όμως δηλώνει πανέτοιμος για κάτι τέτοιο.

Η απόφαση, όπως ξέρετε μας λέει στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV ανήκει στον Περιφερειάρχη. Προεκλογικά είπαμε ορισμένα πράγματα και θα τηρηθούν. Θα εργαστούμε σαν ομάδα. Αν κριθεί πως πρέπει εγώ να αναλάβω καθήκοντα Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη θα το κάνω.

Άλλωστε συμπλήρωσε με νόημα, τον Δεκέμβριο λήγει και σύμβαση μου με το ΙΚΑ, συνεπώς απελευθερώνομαι από την εργασία μου και έχω όλο το χρόνο να ασχοληθώ με τα κοινά, ώστε να προχωρήσουν μια σειρά σημαντικά έργα, που βρίσκονται σε εξέλιξη και να προγραμματιστούν νέα.

 

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 09/04/2020 - 14:48
Ο Δημήτρης Αντωνόγλου

 

Απαίτηση για διαφάνεια, καθαρές απαντήσεις, απεγκλωβισμός των προσφύγων και υγειονομική φροντίδα.

· Τα δημόσια συλλογικά όργανα και οι δημοκρατικές διαδικασίες απαιτούν ξεκάθαρες και διαφανείς τοποθετήσεις. Ρωτάμε ευθέως λοιπόν και απαιτούμε απάντηση ποιοι είναι οι ιδιωτικοί χώροι που πρότεινε ο δήμαρχος για χώρους καραντίνας, ποιοι οι ιδιοκτήτες τους, ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους.

· Εμείς επιμένουμε στην άμεση ανάγκη απεγκλωβισμού των προσφύγων. Με τρόπο οργανωμένο, με σεβασμό στα δικαιώματά τους, και ύψιστο δικαίωμα είναι το δικαίωμα στην υγεία, με υγειονομική περίθαλψη και φροντίδα. Αυτά τα δικαιώματα τα έχουμε όλοι και όλες χωρίς καμιά απολύτως εξαίρεση. Ακόμα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε επιτακτικά την αποσυμφόρηση των νησιών, και η κυβέρνηση και το ανεκδιήγητο Υπουργείο Μετανάστευσης επιμένουν να παίζουν τους μαθητευόμενους μικροπολιτικούς μάγους και τοπικά.

· Θεωρούμε ότι πρόταση για «δομή καραντίνας» θα οδηγήσει σύντομα σε μια νέα, μια δεύτερη ΒΙΑΛ, την ώρα που οι συνθήκες αθλιότητας εξακολουθούν να υφίστανται στην πρώτη. Και πραγματικά ευχόμαστε να μην δικαιωθούμε όπως έγινε με την δημιουργία του κολαστηρίου της ΒΙΑΛ πριν μερικά χρόνια. Αλλά εδώ τοπικά όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους!

· Θεωρούμε ότι με τρόπο υπεύθυνο και επιστημονικά σωστό πρέπει να τοποθετηθούν οι φορείς της υγείας του νησιού, το Νοσοκομείο και ο Ιατρικός Σύλλογος. Η δημιουργία μιας δομής χωρίς στοιχειώδεις συνθήκες προφύλαξης, χωρίς υποδομές υγειονομικής φροντίδας, μόνο και μόνο στη λογική «μαντρώματος» ανθρώπων είναι επικίνδυνη και εγκληματική.

· Μόνη λύση στις παρούσες συνθήκες:

o Ενοικίαση ξενοδοχείων ή ενοικιαζομένων δωματίων που είναι κλειστά και διαμόρφωση χώρων υγειονομικής απομόνωσης για νεοεισερχόμενους σύμφωνα με όλες τις επιστημονικές και ιατρικές προδιαγραφές.

o Άμεσα βήματα απεγκλωβισμού των προσφύγων από τα νησιά. Σε ανθρώπινους χώρους φιλοξενίας σε όλη τη χώρα, με προσοχή στην παροχή ιατρικής φροντίδας και περίθαλψης.

Χιακή Συμπολιτεία, 9/4/2020