Χίος, Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου

Παρέμβαση Αντιπεριφερειάρχη για τους μαθητές των ΕΠΑΛ

Ανακοίνωση της Ενωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών
Δευ, 01/10/2018 - 19:47

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κος Κάρμαντζης Σταμάτης απέστειλε την Τρίτη 25/9/2018 τον Περιφερειακό Σύμβουλο κο Βεργίνα Κώστα να ενημερώσει τον Σύλλογο Διδασκόντων του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Χίου και τον Υπεύθυνο του Περιφερειακού Τμήματος Βορείου Αιγαίου της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών (Π.Τ. Ε.Τ.Ε. Β.Α.) ότι συμπαρίσταται στο δίκαιο των αιτημάτων τους και θα τους δοθεί βήμα αν το θελήσουν στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26/9/2018  και ώρα 7:30μμ να εκθέσουν το ζήτημα μη έγκρισης των ολιγομελών τμημάτων του σχολείου τους αλλά και της Χίου γενικότερα.

 Ο Υπεύθυνος του  Π.Τ. Ε.Τ.Ε. Β.Α. παρέστη στη συνεδρίαση εκπροσωπώντας και τον Σύλλογο Διδασκόντων του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Χίου μαζί με μαθητική αντιπροσωπία και έθεσε το ζήτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο παρόντος και της Περιφερειάρχου Βορείου Αιγαίου Καλογήρου Χριστιάνας η οποία εξέφρασε τη θετική της γνώμη ζητώντας παράλληλα και την σχετική έγγραφη εισήγηση.  Το Π.Τ. Ε.Τ.Ε. Β.Α. ανταποκρινόμενο στο συγκεκριμένο αίτημα απέστειλε  στην Περιφερειάρχη και το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου το Αρ. Πρωτ. 32/27-9-2018 έγγραφό του με το οποίο ζητάει τα ακόλουθα:

  • Να υπάρξει άμεσα προσωπική σας επικοινωνία με τον Υπουργό Παιδείας και την αρμόδια υφυπουργό που να βάζει το ζήτημα έγκρισης των συγκεκριμένων τμημάτων και να κοινοποιηθεί η απόφαση του Περιφερειακού σας Συμβουλίου
  • Να επιτραπεί η επανεγγραφή των μαθητών/τριων που εμμέσως εξαναγκάστηκαν σε αλλαγή τομέα ή ειδικότητας στα ΕΠΑ.Λ. του Βόρειου Αιγαίου στα τμήματα που αρχικά επιθυμούσαν
  • Να επανεξετασθεί το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τον χαρακτηρισμό των τμημάτων ως ολιγομελών και στο πλαίσιο της νησιωτικότητας σε μοναδικά τμήματα να επιτρέπεται η έγκρισή τους ακόμη και με έναν μαθητή. Παράλληλα να υπάρξει διαχωρισμός σε ότι αφορά την βάρδια των σχολείων ώστε όταν ένας Δήμος διαθέτει ένα μόνο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. αυτό να θεωρείται μοναδικό.

   Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Υπευθύνου του Π.Τ. Ε.Τ.Ε. Β.Α. σήμερα το πρωί με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μας ενημέρωσαν ότι από ώρα σε ώρα θα εκδοθεί το ψήφισμα της Περιφέρειας το οποίο θα αποσταλεί άμεσα προς το Υπουργείο Παιδείας και παράλληλα το Π.Τ. Ε.Τ.Ε. Β.Α. αναλαμβάνει να το αποστείλει προς την Ο.Λ.Μ.Ε. όπως μας ζήτησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία, ενόψει εξελίξεων που προβλέπονται έως αύριο που θα πραγματοποιηθεί το ΔΣ της ΟΛΜΕ.

 

Ευελπιστούμε σε μια άψογη συνεργασία μαζί σας.

 

 

Με τιμή

Ο Υπεύθυνος του Περιφερειακού Τμήματος Β.Α. της Ε.Τ.Ε.

 

 

Κωνσταντίνος-Βίκτωρ Χατζησταμάτης

Σύμβουλος Σταδιοδρομίας

Εκπαιδευτικός Τεχνολόγος Μηχανολόγος Μηχανικός

ΕΠΙΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ART DESIGN AND TECHNOLOGY IN THE UNIVERSITY OF MIDDLESEX

site: http://users.sch.gr/convichat

e-mail: convichat@sch.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση της ΛΑΣ
Κυρ, 08/12/2019 - 12:06

 

Στη συζήτηση που έγινε για κινητοποιήσεις για το προσφυγικό-μεταναστευτικό στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο και στην τοποθέτηση του Δημάρχου Σταμάτη Κάρματζη , στο πνεύμα των αποφάσεων της Περιφέρειας ,  η Λαϊκή Συσπείρωση τόνισε ότι δεν υπάρχει ομοφωνία όσον αφορά το πλαίσιο των αιτημάτων, και βασικά οι περισσότεροι Δήμοι υιοθετούν τα κλειστά κέντρα, και διαφωνούν στον αριθμό των εγκλείστων και στην τοποθεσία που θα γίνουν.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ψήφισε την κινητοποίηση της Τετάρτης για το κλείσιμο του Δήμου Χίου, αλλά δήλωσε ότι στηρίζει κινητοποιήσεις που θα γίνουν με βάση το πλαίσιο που κατέθεσε και στο δημοτικό και στο περιφερειακό συμβούλιο και είναι το εξής:

  • Να κλείσουν όλες οι υπάρχουσες δομές (hotspot) και να δημιουργηθεί σε κάθε νησί ένας επαρκής χώρος υποδοχής προσωρινής διαμονής, υποδοχής, καταγραφής και ταυτοποίησης και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, σε θέση που τα τυγχάνει της έγκρισης της τοπικής κοινότητας.
  • Άμεσος απεγκλωβισμός προσφύγων - μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα. Μεταφορά τους σε ανθρώπινα κέντρα φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα. Εκεί να διατυπώνονται τα αιτήματα ασύλου κλπ και από εκεί σύντομα και με ασφάλεια να πηγαίνουν στις χώρες που επιθυμούν.
  • Να καταργηθεί η συμφωνία Ελλάδας - ΕΕ - Τουρκίας και όποια άλλη συνθήκη τους εγκλωβίζει στα νησιά και τη χώρα. Δουβλίνο κλπ
  • Ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα για τα ασυνόδευτα παιδιά, επανενώσεις οικογενειών, κανένας ανήλικος, έγκυος και ευάλωτος σε ακατάλληλες συνθήκες.
  • Πλήρης σεβασμός των δικαιωμάτων στο άσυλο, όχι στην καταστολή και την καταπάτηση θεμελιωδών διεθνών και κατοχυρωμένων δικαιωμάτων.
  • Καμιά εμπλοκή των ΜΚΟ στο προσφυγικό-μεταναστευτικό.
  • Να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι έχουν υποστεί ζημιές από τις συνέπειες του μακροχρόνιου εγκλωβισμού.

Η κινητοποίηση  που γίνεται από τη μεριά δημάρχων και της περιφέρειας για κλείσιμο των υπηρεσιών για 1 ημέρα είναι προκλητική όταν στην ουσία και από τα αιτήματα τους δέχονται την ύπαρξη δομών στα νησιά είτε κλειστά είτε ανοιχτά, αποδεχόμενοι ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί θα παραμείνει για χρόνια εγκλωβίζοντας στα νησιά μας χιλιάδες κόσμου που έφυγαν κατατρεγμένοι από την περιοχή τους.

ΧΙΟΣ 8-12-2019