Χίος, Κυριακή 21 Ιουλίου

Παρέμβαση Αντιπεριφερειάρχη για τους μαθητές των ΕΠΑΛ

Ανακοίνωση της Ενωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών
Δευ, 01/10/2018 - 19:47

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κος Κάρμαντζης Σταμάτης απέστειλε την Τρίτη 25/9/2018 τον Περιφερειακό Σύμβουλο κο Βεργίνα Κώστα να ενημερώσει τον Σύλλογο Διδασκόντων του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Χίου και τον Υπεύθυνο του Περιφερειακού Τμήματος Βορείου Αιγαίου της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών (Π.Τ. Ε.Τ.Ε. Β.Α.) ότι συμπαρίσταται στο δίκαιο των αιτημάτων τους και θα τους δοθεί βήμα αν το θελήσουν στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26/9/2018  και ώρα 7:30μμ να εκθέσουν το ζήτημα μη έγκρισης των ολιγομελών τμημάτων του σχολείου τους αλλά και της Χίου γενικότερα.

 Ο Υπεύθυνος του  Π.Τ. Ε.Τ.Ε. Β.Α. παρέστη στη συνεδρίαση εκπροσωπώντας και τον Σύλλογο Διδασκόντων του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Χίου μαζί με μαθητική αντιπροσωπία και έθεσε το ζήτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο παρόντος και της Περιφερειάρχου Βορείου Αιγαίου Καλογήρου Χριστιάνας η οποία εξέφρασε τη θετική της γνώμη ζητώντας παράλληλα και την σχετική έγγραφη εισήγηση.  Το Π.Τ. Ε.Τ.Ε. Β.Α. ανταποκρινόμενο στο συγκεκριμένο αίτημα απέστειλε  στην Περιφερειάρχη και το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου το Αρ. Πρωτ. 32/27-9-2018 έγγραφό του με το οποίο ζητάει τα ακόλουθα:

  • Να υπάρξει άμεσα προσωπική σας επικοινωνία με τον Υπουργό Παιδείας και την αρμόδια υφυπουργό που να βάζει το ζήτημα έγκρισης των συγκεκριμένων τμημάτων και να κοινοποιηθεί η απόφαση του Περιφερειακού σας Συμβουλίου
  • Να επιτραπεί η επανεγγραφή των μαθητών/τριων που εμμέσως εξαναγκάστηκαν σε αλλαγή τομέα ή ειδικότητας στα ΕΠΑ.Λ. του Βόρειου Αιγαίου στα τμήματα που αρχικά επιθυμούσαν
  • Να επανεξετασθεί το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τον χαρακτηρισμό των τμημάτων ως ολιγομελών και στο πλαίσιο της νησιωτικότητας σε μοναδικά τμήματα να επιτρέπεται η έγκρισή τους ακόμη και με έναν μαθητή. Παράλληλα να υπάρξει διαχωρισμός σε ότι αφορά την βάρδια των σχολείων ώστε όταν ένας Δήμος διαθέτει ένα μόνο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. αυτό να θεωρείται μοναδικό.

   Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Υπευθύνου του Π.Τ. Ε.Τ.Ε. Β.Α. σήμερα το πρωί με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μας ενημέρωσαν ότι από ώρα σε ώρα θα εκδοθεί το ψήφισμα της Περιφέρειας το οποίο θα αποσταλεί άμεσα προς το Υπουργείο Παιδείας και παράλληλα το Π.Τ. Ε.Τ.Ε. Β.Α. αναλαμβάνει να το αποστείλει προς την Ο.Λ.Μ.Ε. όπως μας ζήτησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία, ενόψει εξελίξεων που προβλέπονται έως αύριο που θα πραγματοποιηθεί το ΔΣ της ΟΛΜΕ.

 

Ευελπιστούμε σε μια άψογη συνεργασία μαζί σας.

 

 

Με τιμή

Ο Υπεύθυνος του Περιφερειακού Τμήματος Β.Α. της Ε.Τ.Ε.

 

 

Κωνσταντίνος-Βίκτωρ Χατζησταμάτης

Σύμβουλος Σταδιοδρομίας

Εκπαιδευτικός Τεχνολόγος Μηχανολόγος Μηχανικός

ΕΠΙΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ART DESIGN AND TECHNOLOGY IN THE UNIVERSITY OF MIDDLESEX

site: http://users.sch.gr/convichat

e-mail: convichat@sch.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 21/07/2019 - 07:04

Σε αποστρατεία οδηγείται σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η ιστοσελίδα "Στο νησί" της Λέσβου, η Γενική Επιθεωρήτρια αλλοδαπών και προστασίας συνόρων, η πρώτη γυναίκα αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας Ζαχαρούλα Τσιριγώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας καταργείται στην ανώτατη ηγεσία της ΕΛΑΣ η θέση του Επιθεωρητή αλλοδαπών και προστασίας συνόρων και αυτό οδηγεί στην απομάκρυνση της από την ΕΛ.ΑΣ. Η «Ζαχαρούλα της αστυνομίας» όπως έγινε γνωστή ήταν μια γυναίκα Αστυνομικός που τίμησε όσο λίγοι τη θέση και τα καθήκοντα που της είχαν ανατεθεί. Αυστηρή όταν έπρεπε και βαθειά ανθρώπινη η κ. Τσιριγώτη συνέτεινε όσο λίγοι στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης τον Οκτώβριο – Νοέμβριο του 2015 στα νησιά εμπνέοντας τους υφισταμένους και τους εθελοντές και οδηγώντας στο άδειασμα της πόλης από δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες που είχαν εγκλωβιστεί στο νησί.

Η κ. Τσιριγώτη γνώστρια του αντικειμένου της διαχείρισης των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών όσο λίγοι στην Ελλάδα θα λείψει από την Ελληνική Αστυνομία αλλά θα λείψει με τις γνώσεις της και από τα νησιά μας.