Χίος, Τρίτη 7 Ιουλίου

Παρέμβαση Αντιπεριφερειάρχη για τους μαθητές των ΕΠΑΛ

Ανακοίνωση της Ενωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών
Δευ, 01/10/2018 - 19:47

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κος Κάρμαντζης Σταμάτης απέστειλε την Τρίτη 25/9/2018 τον Περιφερειακό Σύμβουλο κο Βεργίνα Κώστα να ενημερώσει τον Σύλλογο Διδασκόντων του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Χίου και τον Υπεύθυνο του Περιφερειακού Τμήματος Βορείου Αιγαίου της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών (Π.Τ. Ε.Τ.Ε. Β.Α.) ότι συμπαρίσταται στο δίκαιο των αιτημάτων τους και θα τους δοθεί βήμα αν το θελήσουν στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26/9/2018  και ώρα 7:30μμ να εκθέσουν το ζήτημα μη έγκρισης των ολιγομελών τμημάτων του σχολείου τους αλλά και της Χίου γενικότερα.

 Ο Υπεύθυνος του  Π.Τ. Ε.Τ.Ε. Β.Α. παρέστη στη συνεδρίαση εκπροσωπώντας και τον Σύλλογο Διδασκόντων του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Χίου μαζί με μαθητική αντιπροσωπία και έθεσε το ζήτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο παρόντος και της Περιφερειάρχου Βορείου Αιγαίου Καλογήρου Χριστιάνας η οποία εξέφρασε τη θετική της γνώμη ζητώντας παράλληλα και την σχετική έγγραφη εισήγηση.  Το Π.Τ. Ε.Τ.Ε. Β.Α. ανταποκρινόμενο στο συγκεκριμένο αίτημα απέστειλε  στην Περιφερειάρχη και το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου το Αρ. Πρωτ. 32/27-9-2018 έγγραφό του με το οποίο ζητάει τα ακόλουθα:

  • Να υπάρξει άμεσα προσωπική σας επικοινωνία με τον Υπουργό Παιδείας και την αρμόδια υφυπουργό που να βάζει το ζήτημα έγκρισης των συγκεκριμένων τμημάτων και να κοινοποιηθεί η απόφαση του Περιφερειακού σας Συμβουλίου
  • Να επιτραπεί η επανεγγραφή των μαθητών/τριων που εμμέσως εξαναγκάστηκαν σε αλλαγή τομέα ή ειδικότητας στα ΕΠΑ.Λ. του Βόρειου Αιγαίου στα τμήματα που αρχικά επιθυμούσαν
  • Να επανεξετασθεί το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τον χαρακτηρισμό των τμημάτων ως ολιγομελών και στο πλαίσιο της νησιωτικότητας σε μοναδικά τμήματα να επιτρέπεται η έγκρισή τους ακόμη και με έναν μαθητή. Παράλληλα να υπάρξει διαχωρισμός σε ότι αφορά την βάρδια των σχολείων ώστε όταν ένας Δήμος διαθέτει ένα μόνο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. αυτό να θεωρείται μοναδικό.

   Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Υπευθύνου του Π.Τ. Ε.Τ.Ε. Β.Α. σήμερα το πρωί με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μας ενημέρωσαν ότι από ώρα σε ώρα θα εκδοθεί το ψήφισμα της Περιφέρειας το οποίο θα αποσταλεί άμεσα προς το Υπουργείο Παιδείας και παράλληλα το Π.Τ. Ε.Τ.Ε. Β.Α. αναλαμβάνει να το αποστείλει προς την Ο.Λ.Μ.Ε. όπως μας ζήτησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία, ενόψει εξελίξεων που προβλέπονται έως αύριο που θα πραγματοποιηθεί το ΔΣ της ΟΛΜΕ.

 

Ευελπιστούμε σε μια άψογη συνεργασία μαζί σας.

 

 

Με τιμή

Ο Υπεύθυνος του Περιφερειακού Τμήματος Β.Α. της Ε.Τ.Ε.

 

 

Κωνσταντίνος-Βίκτωρ Χατζησταμάτης

Σύμβουλος Σταδιοδρομίας

Εκπαιδευτικός Τεχνολόγος Μηχανολόγος Μηχανικός

ΕΠΙΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ART DESIGN AND TECHNOLOGY IN THE UNIVERSITY OF MIDDLESEX

site: http://users.sch.gr/convichat

e-mail: convichat@sch.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 07/07/2020 - 14:26

Αυτή τη φορά η πρώην αναπληρώτρια υπουργός κοινωνικής αλληλεγγύης, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου θα είναι καλεσμένη στην θεματική διαδικτυακή συζήτηση που διοργανώνει Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Χίου, αύριο στις 6 μ.μ., με τίτλο:"Για να μην καταρρεύσει η κοινωνία, οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ".

Στην εκδήλωση, θα συμμετέχουν επίσης οι Παγχιακός Σύλλογος ΑΜΕΑ, Κέντρο Κοινότητας Χίου και Παράρτημα Ρομά, ενώ θα  συντονίσει η Υπεύθυνη τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, του κόμματος, Ευαγγελία Μανιτσούδη.

Η εκδήλωση, θα μεταδοθεί ζωντανά από το fb του ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ και από το youtube N.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ.