Χίος, Τρίτη 31 Μαρτίου

Παρέμβαση της Ε.Γ. Χίου της ΑΔΕΔΥ για το συνέδριο της ΓΣΕΕ

Παρ, 21/02/2020 - 15:27

Τα πυρά της στην ηγεσία της ΓΣΕΕ εκτοξεύει η ΕΓ Χίου της ΑΔΕΔΥ, με αφορμή τη στάση της στην πρόσφατη απεργία για το ασφαλιστικό αλλά και για το επικείμενο συνέδριο της συνομοσπονδίας.

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε αναφέρει:

«H EΓ Χίου της ΑΔΕΔΥ χαιρετίζει τους συναδέλφους/σσες απεργούς, που μέσα σε δύσκολες συνθήκες παραίτησης, ηττοπάθειας και υπονόμευσης για το συνδικαλιστικό κίνημα, έδωσαν το αγωνιστικό παρών ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο Βρούτση –Κατρούγκαλου.

Οι χιλιάδες που συμμετείχαν στις απεργιακές συγκεντρώσεις στα αστικά κέντρα αποτελούν, την απάντηση ότι δεν μας τελείωσαν ως κλάδο, ότι θα πληρώσουν την αναλγησία τους απέναντι στους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες για άλλη μια φοράς η ηγετική ομάδα των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ έλαμψε διά της απουσίας της, ταυτίστηκε με την εργοδοσία και την κυβέρνηση, υπομόνευσε ανοιχτά τον αγώνα και την συμπόρευση δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. «Πολύ κακό για το τίποτα», δήλωνε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, διεκδικώντας το βραβείο εργατοπατερισμού.

Την ίδια στιγμή η ηγετική ομάδα του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στη ΓΣΕΕ ανακοίνωσε συνέδριο παρωδία για τις 25 του Φλεβάρη! Με πλήρη συνείδηση της επίθεσης που βιώνει το συνδικαλιστικό κίνημα σε όλα τα επίπεδα απαιτούμε τα αυτονόητα.

Απαιτούμε να γίνει γνήσιο συνέδριο, με βάση το καταστατικό της ΓΣΕΕ που αφορά τόσο τη νομιμοποίηση των συνέδρων όσο και τη χρονική διάρκεια του συνεδρίου, προκειμένου να τοποθετηθούν οι παρατάξεις, οι αντιπρόσωποι, να γίνει συζήτηση για τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και να αποφασίσουν με δημοκρατικές διαδικασίες.

Απαιτούμε να γίνει ένα συνέδριο χωρίς ΜΑΤ, κρατική επέμβαση, τραμπουκισμούς, αποκλείοντας με δημοκρατικές διαδικασίες νόθους και εργοδότες. Αν στο εργατικό κίνημα στον ιδιωτικό τομέα επικρατήσουν και με τη βούλα πρακτικές συνδικαλιστικής μαφίας, με την εργοδοσία και τη νοθεία μέσα στην ανώτατη συνομοσπονδία, τότε τι να περιμένουμε στο δημόσιο τομέα που αποτελεί και τοπ μακρύ χέρι του κράτους;

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει μεγάλη ευθύνη! Καμιά δουλειά δεν έχει να παρεμβαίνει και να καθορίζει τις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος!

Εδώ και τώρα γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ, χωρίς νόθους αντιπροσώπους, εργοδότες, ΜΑΤ και κρατική βία! Κανένα συνδικάτο της χώρας να μη νομιμοποιήσει συνέδρια με ΜΑΤ και κρατική βία! Τα συνέδρια των Συνδικάτων είναι υπόθεση των εργατών κι όχι των εισαγγελικών αρχών και της εργοδοσίας.»

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση του Συνδυασμού "Χίος μπροστά"
Δευ, 30/03/2020 - 22:51

Πληροφορηθήκαμε από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ ,για την επιστολή του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής προς τους Δήμους του ΒΑ Αιγαίου ,για υπόδειξη χώρων για την δημιουργία προσωρινών δομών νεοεισερχόμενων .
Συνεπείς με τις πάγιες θέσεις μας (λειτουργία μιας και μόνο μονάδας καταγραφής,κλείσιμο ΒΙΑΛ), θεωρούμε ότι είναι λάθος η δημιουργία οποιασδήποτε νέας δομής στο νησί μας με το πρόσχημα της υγειονομικής τρέχουσας κρίσης.
Σε κάθε περίπτωση για το θέμα που τέθηκε, θεωρούμε ότι πρέπει να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να υπάρχει η ευρύτερη σύγκλιση στην οποιαδήποτε απάντηση προς το υπουργείο.
Είναι τεράστιο λάθος η δημιουργία οποιασδήποτε τέτοιας δομής τύπου "καραντίνας" εντός του νησιού..Αυτό γιατί πολλαπλασιάζονται οι αναγκαστικές επαφές μεταξύ γηγενών και νεοεισερχόμενων (δίκτυο σίτισης, φύλαξης ,δικτύου μεταφοράς, ιατρικής φροντίδας και πιθανής περίθαλψης , ΜΚΟ κλπ). Είναι προς την αντίθετη κατεύθυνση με την στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση για την πανδημία που προσβλέπει στην ελαχιστοποίηση "επαφών" και ειδικά με άτομα άγνωστου ιατρικού ιστορικού και κατάστασης. Θυμίζουμε τις συνεχείς εκκλήσεις του κυβερνητικού επιτελείου διαχείρισης της κρίσης για την προστασία του εξαιρετικά ευαίσθητου συστήματος περίθαλψης των νησιών (πεπερασμένες δυνατότητες, δυσκολία αεροδιακομιδών). Δεν αποτελεί κινδυνολογία αλλά αποτύπωση της ωμής πραγματικότητας να αναφερθεί ότι στην Χίο του πληθυσμού των 60000 ατόμων (με τους πρόσκαιρα παραμένοντες ) υπάρχουν λιγότερες θέσεις ΜΕΘ σε σχέση με αντίστοιχο πληθυσμό στην Ιταλία η οποία πλήττεται περισσότερο από την κρίση.

Προτείνουμε την δημιουργία αμφίδρομου κυκλικού πλωτού δικτύου μεταξύ των 3 νησιών για την συλλογή των νεοεισερχόμενων και την άμεση μετακίνησή τους σε κατάλληλους χώρους που μπορεί να δημιουργήσει γρήγορα όπως πρόσφατα ισχυρίστηκε το υπουργείο εκτός των νησιών.
Επίσης είναι επιτακτική ανάγκη, η κατεπείγουσα διερεύνηση και προετοιμασία πλωτού η πλωτών μέσων κατάλληλα εξοπλισμένων με ιατρικές υποδομές και προσωπικό, τα οποία σε καθημερινή βάση (κινούμενα μεταξύ των 3 νησιών),θα χρησιμεύουν ως χώρος καραντίνας για τους φορείς (διαπιστωμένους και πιθανούς) καθώς και για νοσηλεία πιθανών νοσούντων από τον ιό και για την τάχιστη μεταφορά τους , σε αποστειρωμένο κατάλληλο περιβάλλον .