Παρεξήγηση στον Ταξιάρχη Μεστών

Τετ, 11/11/2020 - 19:12

Καλό είναι να μην δωθεί συνέχεια και να κρατηθούν χαμηλά οι τόνοι.

Αναφερόμαστε σε έναν έντονο διάλογο, που υπήρξε έξω από την Εκκλησία των παμμεγίστων Ταξιαρχών στα Μεστά, μεταξύ του Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου και δύο παριστάμενων Αστυνομικών.

Επ' αυτού η Ένωση Αστυνομικών υπαλλήλων Χίου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

"Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η αστυνομία ήταν παρούσα στην Πανηγυρική Εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στα Μεστά της Χίου, παρουσία του Μητροπολίτη Χίου. Βέβαια φέτος οι συνθήκες είναι διαφορετικές λόγω της πανδημίας.

Κατά την είσοδο του Σεβασμιότατου στο προαύλιο χώρο του Ι. Ναού οι δύο «άτυχοι» συνάδελφοι μας, που βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, έτυχαν μιας άκρως απαξιωτικής συμπεριφοράς.

Μόλις τους αντίκρισε άρχισε να φωνάζει:

«Περάστε έξω, είστε ανεπιθύμητοι εντός του χώρου της εκκλησίας, δεν είμαστε εγκληματίες για να βρίσκεστε εδώ» και όλα αυτά χτυπώντας την ποιμαντορική ράβδο δυνατά στο έδαφος.

Άραγε από πού μας έδιωχνε;

Οι συνάδελφοι ντροπιασμένοι και έπειτα από διαταγές που έλαβαν από την Υπηρεσία αποχώρησαν από τον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, δεχόμενοι την στήριξη και την συμπαράσταση των παρευρισκομένων.

Λυπόμαστε που στον οίκο του Θεού οι συνάδελφοι μας δέχτηκαν τέτοια υποτιμητική συμπεριφορά από τον άνθρωπο που θα έπρεπε να δείχνει έμπρακτα την αγάπη του στο ποίμνιό του.

Δεν δεχόμαστε απαξίωση από Κανέναν".

Για το Δ. Σ. πρόεδρος  Απέσσος και ο Γεν. Γραμματέας Αμέντας Γεώργιος          

 

Από μεριάς Μητροπολίτη έγινε γνωστό ότι τους είπε απλά να σταθούν στην αυλή και ύψωσε τον τόνο της φωνής του, λόγω της μάσκας που φορούσε, επειδή δεν άκουσε ο Αστυνομικός.

Επειδή ούτε οι Αστυνομικοί στη Χίο κάνουν ακρότητες, ούτε ο Μητροπολίτης έχει επιδείξει ποτέ τέτοια συμπεριφορά, ας το δεχτούμε ως μια κακή στιγμή της πανδημίας και ας πάμε... παραπάνω.

Σχετικά Άρθρα