Χίος, Σάββατο 18 Ιανουαρίου

Πέντε νέες μελέτες από τον Δήμο Χίου για το πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 15/01/2020 - 14:57

Το έργο της αναπαλαίωσης του νεοκλασικού ακινήτου του Δήμου Χίου στην Απλωταριά αλλά και νέοι, περιφερειακοί, χώροι στάθμευσης αποτελούν τις νέες προτάσεις που ετοιμάζεται να καταθέσει ο Δήμος Χίου στο Πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών Γιάννης Ξενάκης.

«Με την τεχνική Υπηρεσία του Δήμου ετοιμάσαμε πέντε νέες προτάσεις για την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη που αφορούν εκτός από την αναπαλαίωση του νεοκλασικού της Απλωταριάς και την δημιουργία πάρκιγκ στην Ιχθυόσκαλλα, στον Εύοδο, στα Ταμπάκικα, στην Αγ. Άννα Καπέλα, στην οδό Δεληγιάννη και τη διαμόρφωση του πάρκινγκ στην οδό Αλλατίου.

Παράλληλα  για ένταξη στη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, σύμφωνα με τον κ.Ξενάκη, προορίζεται το έργο για την ανάπλαση της Σούδας, η μελέτη του οποίου θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες.

«Η τεχνική υπηρεσία, αν και δεν διαθέτει πολύ προσωπικό αναλογικά με τον όγκο εργασίας που καλείται να διαχειριστεί, καταβάλει προσπάθειες τόσο για το πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης όσο και για το Φιλόδημο ώστε να προχωρήσει μελέτες και να ωριμάσει έργα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση της ΠΑΣ/ ΝΑΤ Χίου
Σάβ, 18/01/2020 - 09:02

Στην πολύχρονη θητεία μας στα πλοία, πάμπολλες ήταν φορές που αντιμετωπίσαμε φουρτούνες και πολλά άλλα προβλήματα εντός και εκτός πλοίου.

Τώρα ως απόμαχοι της θάλασσας τα τελευταία δέκα χρόνια βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την λαίλαπα των μνημονίων, η οποία συνεχίζεται και με την τωρινή κυβέρνηση της Ν.Δ και έχει να κάνει με το ασφαλιστικό.

Το Ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη, όπως πολλοί θεωρούν ή θέλουν να το αντιμετωπίζουμε. Οι συντάξεις αποτελούν τη μια πλευρά προστασίας και της αξιοπρεπούς ζωής, μετά την εργασία μας!

Αλλά πάνω από όλα βάζουμε το μέλλον των παιδιών και εγγονών μας στο ναυτονήσι μας, και για τον λόγο αυτό δεν μπορούμε να λείψουμε από την κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22/01/2020 στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Νικολάου Πλαστήρα (Βουνακίου) και έχει να κάνει με το προσφυγικό – μεταναστευτικό, και αντιπροσωπεία του σωματείου να παραβρεθεί στην κινητοποίηση που θα γίνει την Πέμπτη 23/01/2020 στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο εσωτερικών

Η ΠΕΣ/ΝΑΤ ΧΙΟΥ ζητά:

Το άμεσο κλείσιμο της ΒΙΑΛ,  και να δημιουργηθεί ένας επαρκής χώρος υποδοχής προσωρινής διαμονής, καταγραφής και ταυτοποίησης μέχρι 500 άτομα..

Άμεσος απεγκλωβισμός προσφύγων - μεταναστών από το νησί μας και μεταφορά τους στην ενδοχώρα, και από εκεί να διατυπώνονται τα αιτήματα ασύλου, κ.λπ. και σύντομα και με ασφάλεια να πηγαίνουν στις χώρες που επιθυμούν

Να εξαφανισθούν από την Χίο οι ΜΚΟ που μόνο προβλήματα έχουν φέρει στο νησί.

Να αποζημιωθούν όσοι κάτοικοι έχουν υποστεί ζημιές από τις συνέπειες του μακροχρόνιου εγκλωβισμού.

Να καταργηθεί η συμφωνία Ελλάδας - ΕΕ - Τουρκίας και όποια άλλη συνθήκη τους εγκλωβίζει στα νησιά και τη χώρα.

Ευχόμαστε να γίνει πράγματι πρωταρχικός στόχος της Περιφέρειας και του Δήμου Χίου η ματαίωση των σχεδίων που η κυβέρνηση επιθυμεί να υλοποιήσει στον τόπο μας.

Καλούμε όλους τούς απόμαχους και εν ενεργεία Ναυτικούς με τίς οικογένειες τους να συμμετάσχουν δυναμικά στην συγκέντρωση

 

Με αγωνιστικούς Χαιρετισμούς

Το Δ.Σ ΠΕΣ/ΝΑΤ ΧΙΟΥ