Χίος, Πέμπτη 9 Απριλίου

Πέντε νέες μελέτες από τον Δήμο Χίου για το πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 15/01/2020 - 14:57

Το έργο της αναπαλαίωσης του νεοκλασικού ακινήτου του Δήμου Χίου στην Απλωταριά αλλά και νέοι, περιφερειακοί, χώροι στάθμευσης αποτελούν τις νέες προτάσεις που ετοιμάζεται να καταθέσει ο Δήμος Χίου στο Πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών Γιάννης Ξενάκης.

«Με την τεχνική Υπηρεσία του Δήμου ετοιμάσαμε πέντε νέες προτάσεις για την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη που αφορούν εκτός από την αναπαλαίωση του νεοκλασικού της Απλωταριάς και την δημιουργία πάρκιγκ στην Ιχθυόσκαλλα, στον Εύοδο, στα Ταμπάκικα, στην Αγ. Άννα Καπέλα, στην οδό Δεληγιάννη και τη διαμόρφωση του πάρκινγκ στην οδό Αλλατίου.

Παράλληλα  για ένταξη στη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, σύμφωνα με τον κ.Ξενάκη, προορίζεται το έργο για την ανάπλαση της Σούδας, η μελέτη του οποίου θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες.

«Η τεχνική υπηρεσία, αν και δεν διαθέτει πολύ προσωπικό αναλογικά με τον όγκο εργασίας που καλείται να διαχειριστεί, καταβάλει προσπάθειες τόσο για το πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης όσο και για το Φιλόδημο ώστε να προχωρήσει μελέτες και να ωριμάσει έργα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 09/04/2020 - 18:45

Στους 86 έφτασαν οι νεκροί από την πανδημία του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Επιβεβαιώθηκαν άλλα 71 νέα κρούσματα στη χώρα μας, με τον αριθμό να φτάνει συνολικά στα 1955  σύμφωνα με τον εκπρόσωπο το υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα. 

Ειδικότερα, το τελευταίο εικοσιτετράωρο είχαμε τρεις ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 86 συνολικά στη χώρα. 23 από τους θανόντες είναι οι γυναίκες. Η διάμεση ηλικία είναι τα 73 έτη. Το 86% των θυμάτων είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα, ή ηλικία 70 ετών και άνω. 

Στη χώρα μας είχαμε 71 νέα κρούσματα και 1955 συνολικά, με 57% εξ αυτών άνδρες, 18 – 39 ετών το 30% εξ αυτών, 40 – 64 ετών το 45%, και 65 και άνω ετών το 21% των κρουσμάτων. Κρούσματα κάτω των 17 ετών καταγράφηκαν λιγότερα από 3%. 

Έχουν ελεγχθεί συνολικά 33.634 κλινικά δείγματα για την παρουσία του ιού. 518 των κρουσμάτων είναι σχετιζόμενα με ταξίδια στο εξωτερικό, 734 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 79 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και είναι 67 ετών και άνω, οι 16 γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 77% έχουν υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω. 16 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. 

 

Πηγή: skai.gr