Χίος, Δευτέρα 25 Μαΐου

Πλακιωτάκης για πρόκληση τουρκικής ακτοφυλακής στις Οινούσσες: Καθημερινό φαινόμενο που αντιμετωπίζεται με τόλμη

Σχέδιο για πλωτά ασθενοφόρα στα νησιά, λόγω covid -19
Παρ, 22/05/2020 - 11:06

Σχολιάζοντας το χθεσινό περιστατικό στις Οινούσσες, όπου σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής παρενόχλησαν αλιευτικό και σκάφος της Frontex, o Υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης μίλησε για «καθημερινό φαινόμενο» το οποίο «αντιμετωπίζουμε με αποφασιστικότητα και τόλμη» και ξεκαθάρισε ότι, «προασπίζουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα βάσει του διεθνούς δικαίου και δεν έχουμε χαλαρώσει ούτε στιγμή και αυτό θα το συνεχίσουμε με αμείωτο ρυθμό».

Μιλώντας στον Αnt1 ο κ. Πλακιωτάκης ερωτηθείς σχετικά με την ετοιμότητα για την υποδοχή τουριστών, σημείωσε ότι η κυβέρνηση «έχει επεξεργαστεί σχέδια για αντιμετώπιση κρουσμάτων και στα μικρά νησιά», μίλησε για την  αύξηση των κλινών στα νησιά και γνωστοποίησε πως το Λιμενικό Σώμα θα παραλάβει το καλοκαίρι τρία πλωτά ασθενοφόρα και υπάρχει πλάνο παραλαβής ακόμα τριών .

Σημείωσε, επίσης, σχετικά με την ενημέρωση των τουριστών ότι, οι οδηγίες του ΕΟΔΥ έχουν δοθεί και στα αγγλικά και όλοι είναι ενήμεροι για το πώς θα κινηθούν με τα Μέσα.

Είπε επίσης πως θα αλλάξουν τα πρωτόκολλα για την πληρότητα 50% στα πλοία.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 25/05/2020 - 19:05

O Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Χίου, θέτοντας ένα τέλος στην αλληλογραφία που έχει ξεκινήσει τον τελευταίο καιρό με τη δημοτική αρχή, με αφορμή την εκδικητική και τιμωρητική μετακίνηση εργαζομένης στην καθαριότητα, έχει να επισημάνει τα εξής:

  • Καταδικάζει το ύφος και το ήθος της επιστολής του κ.Δημάρχου Χίου. Προφανώς κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια με πρακτικές περασμένων ετών.
  • Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αγωνίζονται καθημερινά, υπό αντίξοες συνθήκες και με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτουν, για να προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες προς τους Δημότες.
  • Οι εργαζόμενοι του Δήμου Χίου αγωνίζονται για την προσπάθεια διατήρησης του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών του
  • Σε αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε από την πανδημία, οι εργαζόμενοι του Δήμου Χίου στάθηκαν στην πρώτη γραμμή και επιτέλεσαν τα καθήκοντά τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο
  • Οι εργαζόμενοι του Δήμου Χίου έχουν όλη την διάθεση να συνεργαστούν με τη δημοτική αρχή και να υλοποιήσουν το πρόγραμμά της, αρκεί αυτό να γίνεται με βάσει τους νόμους και τις κείμενες διατάξεις χωρίς να απαξιώνεται και να υποβαθμίζεται ο ρόλος τους

Σε κάθε Δήμο οι αιρετοί έρχονται και παρέρχονται. Οι εργαζόμενοι παραμένουν και παρόλο που εδώ και αρκετά χρόνια έχουν υποστεί  και υφίστανται τις συνέπειες της κρίσης των μνημονίων, παρόλο που απώλεσαν τα περισσότερα από τα δικαιώματά τους, παρόλο που υπάρχουν τρομερές ελλείψεις σε προσωπικό, παρόλο που έχει μειωθεί κατά πολύ η κρατική χρηματοδότηση προς τους Δήμους, αγωνίζονται καθημερινά με ευθύνη και σεβασμό προς τους Δημότες.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Χίου δεν δέχεται απειλές και δεν θα επιτρέψει να γίνει ο Δήμος Χίου, ούτε παιδική χαρά αλλά ούτε και πασαρέλα!

Ο Πρόεδρος

Ο Γραμματέας

               ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ                                                           ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ