Χίος, Τετάρτη 12 Αυγούστου

Πλακιωτάκης για πρόκληση τουρκικής ακτοφυλακής στις Οινούσσες: Καθημερινό φαινόμενο που αντιμετωπίζεται με τόλμη

Σχέδιο για πλωτά ασθενοφόρα στα νησιά, λόγω covid -19
Παρ, 22/05/2020 - 11:06

Σχολιάζοντας το χθεσινό περιστατικό στις Οινούσσες, όπου σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής παρενόχλησαν αλιευτικό και σκάφος της Frontex, o Υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης μίλησε για «καθημερινό φαινόμενο» το οποίο «αντιμετωπίζουμε με αποφασιστικότητα και τόλμη» και ξεκαθάρισε ότι, «προασπίζουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα βάσει του διεθνούς δικαίου και δεν έχουμε χαλαρώσει ούτε στιγμή και αυτό θα το συνεχίσουμε με αμείωτο ρυθμό».

Μιλώντας στον Αnt1 ο κ. Πλακιωτάκης ερωτηθείς σχετικά με την ετοιμότητα για την υποδοχή τουριστών, σημείωσε ότι η κυβέρνηση «έχει επεξεργαστεί σχέδια για αντιμετώπιση κρουσμάτων και στα μικρά νησιά», μίλησε για την  αύξηση των κλινών στα νησιά και γνωστοποίησε πως το Λιμενικό Σώμα θα παραλάβει το καλοκαίρι τρία πλωτά ασθενοφόρα και υπάρχει πλάνο παραλαβής ακόμα τριών .

Σημείωσε, επίσης, σχετικά με την ενημέρωση των τουριστών ότι, οι οδηγίες του ΕΟΔΥ έχουν δοθεί και στα αγγλικά και όλοι είναι ενήμεροι για το πώς θα κινηθούν με τα Μέσα.

Είπε επίσης πως θα αλλάξουν τα πρωτόκολλα για την πληρότητα 50% στα πλοία.

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 11/08/2020 - 21:03

Σε εξέλιξη βρίσκεται συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας (Σ.ΑΜ.) αυτή τη στιγμή, υπό την προεδρία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νικολάου Παναγιωτόπουλου, όπως έγινε γνωστό από πηγές του υπουργείου. Στη συνεδρίαση συμμετέχουν ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής και σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύγκληση του Συμβουλίου Άμυνας πραγματοποιείται προκειμένου να αποτιμηθεί η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή, να αξιολογηθούν οι διαθέσιμες πληροφορίες, να εξετασθούν ζητήματα τακτικής φύσεως και να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες για την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων.

Πηγή: ΑΜΠΕ