Πομπέο: «Ενθουσιασμένος που επέστρεψα στην Ελλάδα»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Πομπέο - Δένδια
Δευ, 28/09/2020 - 11:57

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών, Νίκου Δένδια και Μάικ Πομπέο, στη Θεσσαλονίκη.

Η συνάντηση διήρκεσε περίπου 45-50 λεπτά και ο Αμερικανός ΥΠΕΞ κατευθύνθηκε στη συνέχεια στο ΣΒΕ, όπου θα διεξαχθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για την ενέργεια.

Σε ανάρτησή του νωρίτερα ο Μάικ Πομπέο δήλωνε ενθουσιασμένος που επέστρεψε στην Ελλάδα. Επισήμανε μεταξύ άλλων, ότι οι δύο χώρες μοιράζονται ένα κοινό στρατηγικό όραμα.

Λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Έλληνας ΥΠΕΞ ανάρτησε σχετική φωτογραφία των δύο ανδρών στο Twitter, κάνοντας λόγο για ισχυρούς δεσμούς και διαρκώς ενισχυόμενη εταιρική σχέση, μεταξύ των δύο χωρών.

Στο επίκεντρο της συνάντησης όπως αναμενόταν βρέθηκαν ζητήματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στον Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας- ΗΠΑ, την αμυντική και ενεργειακή συνεργασία και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος υποδέχθηκε τον κ. Πομπέο, χθες το βράδυ, κατά την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη.

Η συνάντηση στο ΣΒΕ θα γίνει παρουσία και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη.

Θα ακολουθήσει συμφωνία επιστημονικής και τεχνολογικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Πομπέο θα επισκεφθεί επίσης το Εβραϊκό Μουσείο, όπου θα τον υποδεχθεί ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος και της Ισραηλτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Δαυίδ Σαλτιέλ, ολοκληρώνοντας έτσι την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη. Επόμενος σταθμός του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην Ελλάδα είναι η Κρήτη και η ναυτική βάση της Σούδας.

 

Με πληροφορίες του ΑΠΕ/Twitter

Σχετικά Άρθρα