Χίος, Τετάρτη 12 Αυγούστου

Πρόεδρος ΣΕΣΝΟΧ: Είναι και ευθύνη του κόσμου να διαμαρτυρηθεί για την ενίσχυση του Νοσοκομείου

Τρί, 03/09/2019 - 16:07

Είναι και ευθύνη του κόσμου να διαμαρτυρηθεί για τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, τόνισε το πρωί μιλώντας στο Ράδιο "Α" με την ευκαιρία μιας ακόμη κινητοποίησης που θα γίνει στην πύλη του Νοσοκομείου Χίου στις 11.30 το πρωί της Παρασκευής, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο "Σκυλίτσειο", Γιάννης Λαμπαδοχυτός.

Οι εργαζόμενοι εστιάζουν στις ελλείψεις μόνιμου προσωπικού που φτάνουν στο 40%, μέρος των οποίων εμβαλωματικά καλύπτεται από 80 εργαζόμενους με διάφορες σχέσεις εργασίας. Ωστόσο και αυτές σταδιακά λήγουν και όπως είπε ο κ. Λαμπαδοχυτός δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση ανανέωσής τους ή αντικατάσταση όσων φεύγουν.

"Μέχρι τέλος του χρόνου λήγουν 10-12 συμβάσεις εργαζομένων και τον Φλεβάρη άλλων 26. Το φετινό καλοκαίρι ήταν το χειρότερο", σημείωσε περιγράφοντας συνθήκες εργασίας δύσκολες, με συναδέλφους του να έχουν 2 και 3 νυχτερινές βάρδιες την εβδομάδα, ή με άλλους που αναγκάζονται να φύγουν με άδειες άνευ αποδοχών.

"Δεν πρέπει να ανεχόμαστε αυτό που συμβαίνει, να υπάρχει μόνο ένα ασθενοφόρο στη βάρδια στο νησί, να κινδυνεύουν άνθρωποι, ή να μην υπάρχει πρωτοβάθια περίθαλψη και να καταλήγουν όλοι στο Νοσοκομείο. Είναι και ευθύνη των πολιτών να ενεργοποιηθούν και να ζητήσουν από την Κυβέρνηση να δει σοβαρά το θέμα της στελέχωσης των δομών υγείας.", κατέληξε ο Πρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ, καλώντας φορείς και πολίτες να συμμετέχουν δυναμικά στην κινητοποίηση της Παρασκευής.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 12/08/2020 - 07:54
φωτο αρχείου

Εδώ και μερικές μέρες εν μέσω σχεδόν εμπολέμου καταστάσεως, με την γείτονα και τις Ένοπλες δυνάμεις σε υψηλή επιφυλακή, βρίσκεται έξω από το λιμάνι μας πλοίο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου, προκειμένου να εκτελεστούν σε αυτό εργασίες καθαρισμού στα ύφαλα του.

Το πλοίο με στοιχεία TEMPEK με σημαία των νησιών Μάρσαλ της Καραϊβικής σύμφωνα με την χωρητικότητα του αυτή τη στιγμή έχει στις δεξαμενές του 211.000 κυβικά μέτρα υγροποιημένου αερίου.

Ανεξάρτητα από τα μέτρα ασφαλείας που παίρνονται στο πλοίο και της άδειας που δόθηκε από το Λιμεναρχείο και ανεξάρτητα αν τηρήθηκαν όλοι οι τύποι, η ουσία δεν αλλάζει.

Είναι η κατάλληλη στιγμή, να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την πόλη μια κινούμενη βόμβα ικανή να προκαλέσει έκρηξη μεγέθους Βηρυτού.

Την συνέχεια την έχουν οι αρχές και τα αρμόδια υπουργεία. Εμείς την έντονη ανησυχία μας την εκφράσαμε.