Προκηρύχθηκε η κατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου

Κερδίζει το "στοίχημα" ο Ν. Μηταράκης - Εύσημα στον Υπουργό και ικανοποίηση από την εξέλιξη από την Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου
Ακούστε το ηχιτικό
Παρ, 18/09/2020 - 12:02
Ηχητικό απόσπασμα: 

Ο χρόνος μετράει πλέον αντίστροφα για την διαγωνιστική διαδικασία προκειμένου να υπάρξει νέος ανάδοχος στο έργο του Δικαστικού Μεγάρου που παραμένει ημιτελές χρόνια τώρα.

Σήμερα, όπως δημοσιοποίησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Βουλευτής Χίου, Νότης Μηταράκης δημοσιεύθηκε η διακήρυξη του έργου, προϋπολογισμού 9,2 εκατομμυρίων ευρώ, στην Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα ακολουθήσει τη Δευτέρα η δημοσίευση στον ελληνικό Τύπο προκειμένου έως τις 30 Οκτωβρίου 2020 να κατατεθούν οι προσφορές των υποψήφιων αναδόχων.

Η ολοκλήρωση του δικαστικού μεγάρου είναι ένα προσωπικό στοίχημα για το Νότη Μηταράκη, ο οποίος παρενέβη εκτός των άλλων και για την εξασφάλιση της πρόσθετης πίστωσης, ύψους 3 περίπου εκατομμυρίων ευρώ, η οποία ήταν αναγκαία για την επαναδημοπράτηση του έργου.

Στη θετική αυτή εξέλιξη και προσωπικά στην παρέμβαση Μηταράκη για την έκβαση της προσπάθειας αναφέρθηκε από το Ράδιο «Α» η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου, Ανθίππη Ζαννάρα.

«Το λέω δημόσια και τον ευχαριστώ», σχολίασε σημειώνοντας ότι η ίδια σ’αυτήν την υπερτριαντάχρονη προσπάθεια για να φτάσουμε μέχρι εδώ έχει βιώσει το κακοδιοίκητο της χώρας και θυμάται πως πάντα κάπου προσέκρουαν.

Ελπίζει και στην πορεία να μην υπάρξουν προβλήματα και σύντομα η δικαιοσύνη στο νησί μας να έχει τον χώρο που της αξίζει.

 

Aπό τον Δικηγορικό Σύλλογο τώρα εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση: 

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου μετά από πολυετείς προσπάθειες των διοικήσεών του που ήταν συνεχείς και επίπονες, νοιώθει να δικαιώνεται στον αγώνα του  για την θεμελίωση και την ολοκλήρωση του Δικαστικού Μεγάρου Χίου.

Επι τέλους εκδόθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης  και εκκίνησης των διαδικασιών επιλογής της αναδόχου εταιρείας για την αποπεράτωση και ολοκλήρωση του έργου ευπρεπούς στέγασης της Δικαιοσύνης στο νησί μας.

Σε όλη αυτή την προσπάθεια ο Δ Σ Χίου που την επανενεργοποίησε και πάλι από τον Μάιο  του 2019 και στη συνέχεια της προσπάθειάς του είχε την αμέριστη συμπαράσταση του Βουλευτή Χίου και Υπ. Μετανάστευσης κ. Ν. Μηταράκη  και των συνεργατών του, που με επιμονή και μεθοδικές πρωτοβουλίες  δικαιολογημένα αισιοδοξούμε ότι άμεσα θα αποπερατωθεί το Δικαστικό Μέγαρο Χίου.

Σχετικά Άρθρα