Προσφυγή κατά του προγράμματος τουριστικής προβολής της Περιφέρειας

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΦ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ
Δευ, 09/01/2023 - 16:29

«Η Συμπαράταξη Πολιτών πήρε την πρωτοβουλία να προσβάλει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (ΟΕ) της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (ΠΒΑ) με την οποία εγκρίθηκε το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής 2023» όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της και σημειώνει:

«Το οποίο την προηγούμενη ημέρα είχε απορριφθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο με ψήφους 21 κατά, 13 υπέρ και 6 λευκά. Η προσφυγή- στην οποία συμμετέχουν άλλοι τρεις  Περιφερειακοί Σύμβουλοι άλλων παρατάξεων Στρ. Γεωργούλας, Στρ. Κυρατζής και Κ. Αδαμίδης- κατατέθηκε σήμερα 9.1.2023 στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

Όπως σημειώνει σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η "Συμπαράταξη Πολιτών" η απόφαση της Περιφερειακής Αρχής Μουτζούρη να φέρει στην Οικονομική Επιτροπή ένα θέμα για το οποίο είναι αρμόδιο να αποφασίσει το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν είναι απλά παράτυπη και δόλια. Δείχνει την αλαζονεία της, μιας και δεν διστάζει χρησιμοποιώντας πραξικοπηματική πρακτική να αγνοεί εντέλει τη βούληση των πολιτών του Βορείου Αιγαίου. Μια πολιτική πρακτική  που καλλιεργήθηκε από τις νομοθετικές ρυθμίσεις της Νέας Δημοκρατίας που κατάργησαν ουσιαστικά τα εκλεγμένα όργανα μεταφέροντας τα θέματα σε μια διορισμένη από τον Περιφερειάρχη Οικονομική Επιτροπή που όλα τα εγκρίνει".

Και η ανακοίνωση συνεχίζει:

"Θα αναρωτιούνται φυσικά οι συμπολίτες μας γιατί η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ απέρριψε το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής, επαναλαμβάνοντας μάλιστα επιχειρήματα που είχε αναπτύξει και τις προηγούμενες χρονιές;

Τα επιχειρήματά μας ήταν και είναι πάγια και σαφή όπως τα αναπτύξαμε και κατά τη συνεδρίαση:

• Το πρόγραμμα έχει συνταχθεί χωρίς να υπάρξουν οι δέουσες ενδελεχείς και οργανωμένες διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου, αλλά μόνο προσωπικές συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Όμως ο Περιφερειάρχης προτίμησε να μην δημιουργήσει Επιτροπή Τουρισμού για να έχει λυμένα τα χέρια του.

• Το κείμενο που συνοδεύει το πρόγραμμα  δεν ανταποκρίνεται ούτ’ επ’ ελάχιστον  στις ανάγκες ενός ολοκληρωμένου και σύγχρονου σχεδίου τουριστικής προβολής όπως είχαμε εισηγηθεί ως Παράταξη το 2019, με συγκεκριμένες προτάσεις μας  που παραμένουν ως τώρα  ανενεργές. Ακόμη και απλά πράγματα όπως η αναβάθμιση των ηλεκτρονικών σελίδων των νησιών, εργαλείο απαραίτητο σήμερα για τη προώθηση των προορισμών, δεν υλοποιούνται.

• Οι δράσεις που τελικά χρηματοδοτούνται είναι, εκτός από αυτές που στοχεύουν στην προσωπική προβολή του Περιφερειάρχη, οι ίδιες και απαράλλαχτες  με αυτές των προηγούμενων ετών. Εκ των αποτελεσμάτων που υπάρχουν και αποτυπώνουν την υστέρηση της ΠΒΑ σε σχέση με τις άλλες περιοχές της χώρας, οι δράσεις αυτές έχουν αποτύχει αφού ο τουρισμός στο Β. Αιγαίο και το 2022 υστερεί κατά πολύ της καλύτερης χρονιάς, που για την Περιφέρεια μας ήταν το 2014.

Η Περιφερειακή Αρχή σίγουρη ότι θα  μπορεί να κάνει ό,τι νομίζει χωρίς καμία συνεννόηση με τις άλλες αυτοδιοικητικές δυνάμεις, δεν έκανε καμία διαβούλευση πριν φέρει το πρόγραμμα για ψήφιση, ώστε να υπάρξουν οι ελάχιστες απαραίτητες συγκλίσεις. Αντίθετα με τοποθετήσεις των στελεχών της μέσα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου  έκανε ότι μπορούσε για να επιβεβαιώσει την αλαζονική και εν τέλει αντιδημοκρατική της νοοτροπία και συμπεριφορά. Προφανώς η ψηφοφορία με 21 κατά, 6 λευκά και 13 μόνο υπέρ δεν τους πτόησε γιατί είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους ότι ο νόμος Θεοδωρικάκου όλα τα επιτρέπει και η Οικονομική Επιτροπή θα εγκρίνει και αυτήν την «παράκαμψη» της βούλησης του κυρίαρχου οργάνου.

Η ευθύνη και γι’ αυτήν την αντιδημοκρατική και αντιθεσμική πολιτική εκτροπή είναι όλη δική τους».

Σχετικά Άρθρα