Πρόταση για κατεπείγουσα σύσκεψη για το προσφυγικό

Το σχεδιασμό της κυβέρνησης για το προσφυγικό στη Χίο ζητά ο Νότης Μηταράκης
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 25/05/2017 - 13:17

Ο Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης, απαντώντας σε χθεσινό σχόλιο του Βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Μιχαηλίδη, σχετικά με το προαναχωρησιακό κέντρο δήλωσε:

«Δεν μπορεί ο κ. Ανδρ. Μιχαηλίδης αρχικά (12 Μαΐου) να μας ενημερώνει, ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, για την «οριστική και αμετάκλητη απόφαση για την άμεση κατασκευή κλειστού προαναχωρησιακού κέντρου σε σημείο το οποίο θα υποδείξει η Ελληνική Αστυνομία» και χθες να παραπονιέται για την μη επίσημη ενημέρωση για το ακριβές σημείο εγκατάστασης.

Επί της ουσίας, η Κυβέρνηση οφείλει να μας ενημερώσει οριστικά και επίσημα όχι απλώς για το αν και πού θα γίνει το προαναχωρησιακό κέντρο, αλλά για τη συνολική στρατηγική που σκοπεύει να ακολουθήσει για την αποσυμφόρηση του νησιού και τη μη μόνιμη παραμονή των μεταναστών σε αυτό.

Πρέπει να πείσει τους Χιώτες ότι το κέντρο δεν θα είναι ένα ακόμα πρόβλημα αλλά μέρος της λύσης. Πρέπει να πείσει τους Χιώτες ότι θα κλείσει άμεσα η Σούδα. Φυσικά και δεν τους εμπιστευόμαστε».

Στο μεταξύ εν όψει των καταιγιαστικών εξελίξεων ο Βουλευτής της Ν.Δ. ζητά την κατεπείγουσα σύσκεψη Βουλευτών, Αντιπεριφερειάρχη, Δημάρχου, και Προέδρων Επιμελητηρίου και Ε.Μ.Χ. για την κοινή αντιμετώπιση των νέων προβλημάτων που δημιουργούνται, με την παρακάτω επιστολή του:

«ΠΡΟΣ: 

  • Βουλευτή Χίου, κ. Α. Μιχαηλίδη 
  • Αντιπεριφερειάρχη Χίου, κ. Σταμάτη Κάρμαντζη 
  • Δήμαρχο Χίου, κ. Μ. Βουρνού 
  • Πρόεδρο Επιμελητηρίου Χίου, κ. Γ. Γεωργούλη 
  • Πρόεδρο Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών, Χίου, κ. Γ. Τούμπο 

Αξιότιμοι κύριοι, 

Σε συνέχεια των σημερινών ανακοινώσεων του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκου Τόσκα αναφορικά με τη χωροθέτηση του προαναχωρησιακού κέντρου, παρακαλώ να συγκληθεί αύριο το πρωί έκτακτη σύσκεψη των αρμόδιων φορέων (Βουλευτές, Αντιπεριφερειάρχης, Δήμαρχος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου, Πρόεδρος Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών) για να διερευνηθούν οι περαιτέρω κινήσεις στις οποίες θα πρέπει να προβούμε συντονισμένα, όλοι μαζί. 

Ευελπιστώ στην άμεση ανταπόκριση όλων επί του αιτήματός μου. 

 

Με εκτίμηση 

Νότης Μηταράκης»

Να μας πει η Κυβέρνηση το συνολικό σχέδιο για αποσυμφόρηση της Χίου και προστασία των πολιτών

Σχετικά Άρθρα