Πρόταση Μ. Βουρνού στους Χιώτες των ΗΠΑ για αξιοποίηση του Λωβοκομείου

Δημιουργία ερευνητικού κέντρου Αμερικανικού Πανεπιστημίου, με την ευλογία του Μητροπολίτη
Κυρ, 22/04/2018 - 07:47
Ο Δήμαρχος Χίο στο "Χιώτικο σπίτι"

Προφανώς έχει προηγηθεί συνεννόηση και θετικό παρασκήνιο, για την αξιοποίηση του καταρρέοντος Λωβοκομείου, αλλιώς δεν θα είχε νόημα η πρόταση, που έκανε ο Δήμαρχος Χίου στους Ομογενείς των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στην Αμερική, όπου θα παραστεί και στην μεγάλη παρέλαση, που γίνεται σήμερα στη Νέα Υόρκη προς τιμήν της επετείου της 25ης Μαρτίου.

Η πρόταση έγινε στο "Χιώτικο σπίτι" στην Αστόρια και αφορά την πρόταση επιδίωξης της εγκατάστασης στο Λωβοκομείο ενός ερευνητικού κέντρου Αμερικανικού Πανεπιστημίου, πρόταση μάλιστα, που έχει τη σύμφωνη γνώμη του Μητροπολίτη Χίου, αφού ιδιοκτησιακά το Λωβοκομείο ανήκει στο Κοινωφελές Ιδρυμα ΝΠΙΔ Οίκος Αγάπης, υπό την ισόβιον προεδρεία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Χίου, με την συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου, του Επιμελητηρίου , Ιατρικού συλλόγου, Εργατικού Κέντρου κ.λ.π.

Αναλυτικά ο Δήμαρχος Χίου στο "Χιώτικο σπίτι" ενώπιον της ηγεσίας των Ομογενών κατέθεσε τα εξής: 

"Η Ομογένειά μας απασχολείται σταθερά με την υποστήριξη της Χίου σε πολλούς τομείς, όπως πρόσφατα με το μεγάλο κοντέινερ με εξοπλισμό και υλικό για το Νοσοκομείο, τα γηροκομεία και τα περιφερειακά και αγροτικά ιατρεία, αξίας 900.000$ που παραλάβαμε πρόσφατα στη Χίο.

Η Χιώτικη Ομογένεια με την επιρροή της παρεμβαίνει όμως υποστηρικτικά και στα μεγάλα εθνικά ζητήματα, όπως μόνο εκείνη μπορεί.

Με την αφορμή της συνάντησή μας και με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κου Μάρκου, σας θέτω την ιδέα να επιδιώξουμε την εγκατάσταση ενός ερευνητικού κέντρου Αμερικανικού Πανεπιστημίου στο Λωβοκομείο".

 

Σχετικά Άρθρα