Προβληματισμένος ο Δήμαρχος για την λειτουργία του Κέντρου στην ΒΙΑΛ

Δευ, 15/02/2016 - 16:33

Τον προβληματισμό του για το ζήτημα της διαχείρισης του Κέντρου Υποδοχής εξέφρασε και ο Δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, ο οποίος επίσης σε δηλώσεις του στο Ράδιο «Α» ανέφερε ότι έθεσε το συγκεκριμένο ζήτημα στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Μουζάλα στο πλαίσιο της ημερίδας που έγινε στη Μυτιλήνη από το ΑΠΕ για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, λαμβάνοντας την απάντηση ότι στην παρούσα φάση βρίσκονται υπό ασφυκτική πίεση για τη λειτουργία των Κέντρων, οπότε θα ακολουθήσουν στη συνέχεια οι αποφάσεις για αυτής της φύσεως τα θέματα.

«Η τοπική κοινωνία δεν πρέπει να αφήσει περιθώρια για πειραματισμούς», συνέχισε ο Δήμαρχος, λέγοντας ότι πρέπει να υπάρξει άμεση μέριμνα για τη μεταφορά με λεωφορεία από το Κέντρο των προσφύγων και μεταναστών, η δυνατότητα έκδοσης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων εκεί, ώστε να μη μεταβαίνουν στη πόλη και παρουσιαστεί πάλι ανάγκη εξεύρεσης χώρων διαμονής τους, καθώς και να λειτουργήσει εκεί κάποιος χώρος, π.χ. μίνι μάρκετ για να προμηθεύονται είδη πρώτης ανάγκης.

Αναφορικά με τη λειτουργία του καταυλισμού στη Σούδα σημείωσε ότι θα συνεχίσει για μια μικρή περίοδο μέχρι να βεβαιωθούν ότι λειτουργεί το κέντρο στην πρώην ΒΙΑΛ και σύντομα – μέσα στην άνοιξη – θα αποδοθεί ως χώρος στάθμευσης.

 

Σχετικά Άρθρα