Ψυχή στους δρόμους μετά τις 10.00 το βράδυ

ΑΥΣΤΗΡΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, ΤΣΟΥΧΤΕΡΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ
Πέμ, 24/12/2020 - 07:00

Με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ, χωρίς κάλαντα, εντατικούς ελέγχους ακόμη και σε σπίτια εάν υπάρξουν καταγγελίες για συνωστισμό, αλλά και με ανησυχητικά μηνύματα από την κίνηση στους δρόμους, η χώρα εισέρχεται σε μία πρωτόγνωρη παραμονή Χριστουγέννων.

Το στίγμα της ΕΛ.ΑΣ. για την ένταση στην επίβλεψη της τήρησης των μέτρων έδωσε ήδη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδης, προαναγγέλλοντας αυστηρούς ελέγχους μετά τις 10.00 μ.μ. καθώς επίσης ελέγχους ακόμα και σε σπίτια εφόσον και μόνο υπάρξουν καταγγελίες για συγκεντρώσεις. «Αν υπάρξουν καταγγελίες για μεγάλες συγκεντρώσεις σε σπίτια τα Χριστούγεννα η αστυνομία θα παρέμβει», δήλωσε μιλώντας στο ρ/φ του ΣΚΑΪ. 

Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν θα επιτραπεί καμία κινητικότητα σε πλατείες ή αλλά σημεία πιθανής συγκέντρωσης, ενώ τόνισε ότι από τις 10.00 το βράδυ τόσο την παραμονή των Χριστουγέννων όσο και ανήμερα «δεν θα κυκλοφορεί κανείς στους δρόμους παρά μόνο τα ασθενοφόρα».

«Δεν θα υπάρχει ψυχή στους δρόμους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα, οι έλεγχοι της αστυνομίας σε κεντρικούς δρόμους, διόδια, ΚΤΕΛ και στις αγορές σταδιακά εντατικοποιούνται. Ωστόσο η κίνηση που παρατηρήθηκε ολόκληρη την ημέρα στις κεντρικές αρτηρίες των Αθηνών -βοηθούντος και του click away- μόνο σε ημέρες lockdown δεν παρέπεμπε.

Μέχρι 5.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός για την εφαρμογή αυστηρών μέτρων αυτές τις κρίσιμες ημέρες των γιορτών.

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα