
Σιωπηρή διαμαρτυρία στην είσοδο της Απλωταριάς διοργανώνει στις 7.00 μ.μ. το Νομ. Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, για να μην περάσει η συγκάλυψη του εγκλήματος, με την σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.
Αναλυτικά σε σχετική ανaκοίνωση που εκδόθηκε τονίζονται:
"Καλούμε τα Σωματεία του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, τους φορείς του νησιού, σε διαμαρτυρία και συμπαράσταση στις οικογένειες και τους συγγενείς των θυμάτων. Για να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη στο έγκλημα! Εδώ και τώρα να διερευνηθούν οι πραγματικές αίτιες της τραγωδίας στα Τέμπη!
Η σύγκρουση τρένων στα Τέμπη δεν είναι ούτε δυστύχημα, ούτε ατύχημα, αλλά προδιαγεγραμμένο και διαρκές έγκλημα.
Οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τη μετωπική σύγκρουση των δυο αμαξοστοιχιών που άφησε πίσω της εκατόμβες νεκρών δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από υποσχέσεις.
Όχι άλλα θύματα στο βωμό των κερδών τους!
Εδώ και τώρα να απολογηθούν όλοι αυτοί που ως κυβερνήσεις πούλησαν τον ΟΣΕ αντί να τον θωρακίσουν με σύγχρονα συστήματα ασφάλειας, αφήνοντας τους ελληνικούς σιδηροδρόμους με ελάχιστους εργαζόμενους, χωρίς κατάλληλη εκπαίδευση, εξειδίκευση και πιστοποίηση.
Όλοι αυτοί, που πέταξαν στο καλάθι των άχρηστων τις αγωνιώδης προειδοποιήσεις των εργαζομένων για όλα τα παραπάνω, ακόμα και λίγες μέρες πριν τη νέα, ανείπωτη τραγωδία.
Ακόμα και τώρα, Κυβέρνηση και γνωστοί παπαγάλοι των ΜΜΕ, πριν ακόμα στεγνώσει το αίμα των νεκρών επιβατών και των εργαζόμενων σιδηροδρομικών, χυδαιολογούν ξανά φτάνοντας στο σημείο να στείλουν ξανά στα δικαστήρια τους απεργούς του Μετρό για να βγάλουν τη σημερινή απεργία τους με βασικό αίτημα την ασφάλεια, παράνομη!
Δεν μπορούν να σβήσουν τις διαχρονικές ευθύνες τους, την υποχρηματοδότηση, την "απελευθέρωση" και την κατάτμηση του σιδηροδρομικού έργου και την αντιμετώπιση της ανθρώπινης ζωής ως κόστος.
Παλεύουμε για ασφαλείς, δημόσιες και φτηνές σιδηροδρομικές μεταφορές, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος.
Όλοι και όλες αύριο στις 7:00 μ.μ. στην είσοδο της Απλωταριάς."
Από τον Σύριζα Χίου ανακοινώθηκε το εξής:
"Βιώνουμε μια ανείπωτη τραγωδία, πενθούμε τον άδικο χαμό δεκάδων κυρίως νέων ανθρώπων, ζητάμε να μάθουμε την αλήθεια.
Συμμετέχουμε στην σιωπηρή διαμαρτυρία στις 3 Μαρτίου 2023 ώρα 7μμ στην αρχή της Απλωταριάς μπροστά στου Μαϊστράλη."