Στάση εργασίας στο Νοσοκομείο

Τρί, 21/03/2023 - 07:41

Το ΔΣ του ΣΕΣΝΟΧ στηρίζει και μετέχει στην στάση εργασίας που έχει προκηρυχθεί για τους εργαζόμενους των προγραμμάτων μέσω ΔΥΠΑ (πρωην ΟΑΕΔ) την Τετάρτη 11.00 π.μ. - 3.00 μ.μ. και για το σκοπό αυτό θα δοθεί συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 22/03/23 στις 12μ στο χώρο της βιβλιοθήκης του Νοσοκομείου.

Οι λόγοι της κινητοποίησης εξηγούνται στην παρακάτω ανακοίνωση:

«Χιλιάδες συμβασιούχοι συνάδελφοι, μέσω προγραμμάτων ΔΥΠΑ – πρώην ΟΑΕΔ (Ειδικό Πρόγραμμα «4.000 στην Υγεία», Πρόγραμμα  Απασχόλησης Μακροχρονίων Ανέργων 55 – 67 ετών, Πρόγραμμα Προεργασίας ανέργων νέων 18 – 29 ετών), επικουρικοί, με ΣΟΧ, μέσω ΕΟΔΥ  εργάζονται στις δημόσιες μονάδες και υπηρεσίες, καλύπτοντας σημαντικό μέρος των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.

Στο νοσοκομείο μας εργάζονται, συνολικά 24 συνάδελφοι, μέσω των συγκεκριμένων προγραμμάτων εδώ και 6 χρόνια,  καλύπτοντας πάγιες  και διαρκείς ανάγκες σε όλους τους κλάδους  και τις ειδικότητες.  Εργάζονται δίπλα στους μόνιμους συνάδελφους, αλλά με «πετσοκομμένα» δικαιώματα. Αντιμετωπίζουν τον εμπαιγμό των κυβερνήσεων, που «αναγνωρίζουν την προσφορά τους» αλλά αρνούνται πεισματικά το δίκαιο αίτημα μας για μονιμοποίηση τους.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα της εκμετάλλευσης και κοροϊδίας σε βάρος χιλιάδων εργαζομένων είναι:

• Η άρνηση της διοίκησης της ΔΥΠΑ για αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων του προγράμματος «4.000 στην Υγεία», η μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους και μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών για μισθολογική εξέλιξη, η μη καταβολή επιδομάτων τέκνων και παραμεθορίου και οι περιορισμοί στην αποζημίωση για εργασία νυχτερινή και σε Κυριακές και αργίες. Ενώ αμφίβολο είναι αν θα λάβουν και την προαναγγελθείσα αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, αφού το προσχέδιο της  συγκεκριμένης ΚΥΑ, όχι μόνο δεν διορθώνει στρεβλώσεις του παρελθόντας, αλλά  δημιουργεί και νέες αδικίες.      

• Η αμοιβή των εργαζομένων του Προγράμματος Προεργασίας για άνεργους νέους με τον κατώτατο μισθό, ανεξαρτήτως εκπαιδευτικής κατηγορίας, και η μη καταβολή του επιδόματος Χριστουγέννων, αν και προβλέπεται από τη σύμβαση τους...

Ακόμη πιο προκλητικά παραδείγματα είναι η ψήφιση του άρθρου 242 του Ν. 4512/2018, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ,  που «απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων σε αόριστης διάρκειας» καθώς και η απόρριψη, από τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων της άρχουσας τάξης, της πρότασης 130 σωματείων και ομοσπονδιών για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων με τροποποίηση του άρθρου 103 του Συντάγματος.

Γνωρίζουμε ότι η επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων αποτελούν υλοποίηση της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για χτύπημα της μόνιμης εργασίας και σε συνδυασμό με την διαιώνιση των ελλείψεων προσωπικού, εντάσσονται στο σχεδιασμό για λειτουργία των δημόσιων μονάδων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με όσο το δυνατό λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό.

Διεκδικούμε:

Την Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στις δημόσιες μονάδες και υπηρεσίες υγείας με πλήρη μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα (πχ. κανονική άδεια, επιδόματα τέκνων κλπ) να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.

• Να αναγνωρισθεί πλήρως η προϋπηρεσία στα προγράμματα της Δ.ΥΠ.Α καθώς και οι μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών και να ληφθούν υπόψη αναδρομικά για τη μισθολογική εξέλιξη των εργαζομένων».

Σχετικά Άρθρα