Στάση εργασίας των Δασκάλων για να συμμετέχουν στην κινητοποίηση για την υγεία

Κυρ, 11/06/2023 - 19:57

Στάση εργασίας την Τρίτη στις 12.00 μ. έχει αποφασίσει ο Σύλλογος Δασκάλων του νησιού μας, με σκοπό να συμμετέχουν τα μέλη του στην κινητοποίηση για την υγεία, που θα γίνει την ίδια μέρα στην 1.00 μ. στην Πύλη του Νοσοκομείου, σύμφωνα με σχετικό κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων σημειώνονται:

«Όλες και όλοι στη συγκέντρωση για την υγεία την Τρίτη 13 Ιουνίου στην πύλη του Νοσοκομείου για τη συνεχιζόμενη εγκληματικά απαράδεκτη κατάκταση στην υγεία και το ΕΚΑΒ Χίου - Στάση εργασία από τις 12:00 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου.

Τρεις θανάτους έχουμε φτάσει να αριθμούμε μέσα σε μια βδομάδα εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ και της υποβάθμισης της υγείας. Μία 64χρονη στην Κω άφησε την τελευταία της πνοή σε καρότσα, επειδή το μοναδικό ασθενοφόρο σε έναν από τους τουριστικούς «παραδείσους» της χώρας μας ήταν σε άλλο περιστατικό, μία 19χρονη έγκυος στη Νέα Μάκρη Αττικής πέθανε αβοήθητη επειδή το ασθενοφόρο δεν έφτασε έγκαιρα, μια εξηντατριάχρονη τουρίστρια στη Χαλκιδική, όπου το ασθενοφόρο άργησε μια ώρα.

Και στο νησί μας γίναμε θεατές στο ίδιο έργο, όταν Δημοτικοί Σύμβουλοι κατέβασαν με καρέκλα και μετέφεραν με ιδιωτικό αυτοκίνητο τον Δημοτικό Σύμβουλο Μ. Σκούφαλο, συνταξιούχο δάσκαλο και συνάδελφό μας, καθώς το μοναδικό ασθενοφόρο της βάρδιας βρίσκονταν 35χμ μακριά.

Δεν πρόκειται για τυχαία περιστατικά, ούτε φταίει η κακιά μας μοίρα. Πραγματικά υπεύθυνη για αυτή την κατάσταση είναι εγκληματική πολιτική όλων των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ που θεωρεί την υγεία και τη ζωή μας κόστος, που στο βωμό του κέρδους και των προγραμμάτων της δήθεν «ανάπτυξης» αφήνουν αθωράκιστη την υγεία. Αυτή είναι η «ποιότητα ζωής» που ευαγγελίζεται η ΝΔ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι:

• Στη Χίο, στο ΕΚΑΒ έχουμε 11 μόνιμους, 2 σε μετακίνηση και 5 συμβασιούχους εργαζόμενους. Χρειάζονται τουλάχιστον 22 για την επάνδρωση 2 ασθενοφόρων ανά βάρδια, ενώ εξακολουθεί να υπάρχει ένα όχημα παροπλισμένο στα Καρδάμυλα λόγω έλλειψης οδηγού!

• Στην Αττική με βάση τον πληθυσμό της, ο συνολικός αριθμός των ασθενοφόρων που απαιτούνται για την κάλυψή του είναι τουλάχιστον 100 (ασθενοφόρα επειγόντων και κινητών μονάδων) και από αυτά επιχειρούν μόνο τα 45 με 50 ασθενοφόρα επειγόντων και 6 με 8 Κινητές Μονάδες από τις οποίες οι μισές μόνο διαθέτουν ιατρό για την πρωινή και απογευματινή βάρδια αντίστοιχα. Καθημερινά τριάντα περίπου ασθενοφόρα είναι ακινητοποιημένα λόγω βλάβης.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».

Σχετικά Άρθρα