Στάθης Παναγούλης: Μέχρι στιγμής ο Μητσοτάκης παίρνει άριστα

Δείτε το Βίντεο
Κυρ, 17/11/2019 - 23:01

Το να λέγεσαι Μητσοτάκης και να σε βαθμολογεί πολιτικά με άριστα ένας Παναγούλης, δεν είναι μια απλή υπόθεση.

Και εδώ δεν μπαίνει φυσικά θέμα… επωνύμων, αν και όλα έχουν τον συμβολισμό τους, αλλά και πολιτικής ουσίας μιας και ο καλεσμένος του Γιάννη Τζούμα την Πέμπτη στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV στην εκπομπή «Αυτοπροσώπως» Στάθης Παναγούλης ήταν μέχρι πρότινος στην Βουλή πολιτικός αντίπαλος του Κυριάκου Μητσοτάκη και για να λέμε όλα με το… όνομα τους, από  άποψη σημειολογίας δεν μπορεί να κατατάξει κανείς την οικογένεια Παναγούλη στους έχοντες… συντηρητικές πολιτικές συμπάθειες.

Ο πρώην Ανεξάρτητος Βουλευτής, προσκείμενος και διαγραφής… και από την Κοινοβουλευτική ομάδα του Σύριζα, Στάθης Παναγούλης, αν μη τι άλλο, όπως δεν… μάσησε επί δικτατορίας τα λόγια του, πόσο μάλλον να δεν τα μάσησε σε μια συνέντευξη, όπου δεν διστάζει, πλήρως χλευαστικά και μάλιστα δύο φορές να χαρακτηρίσει τον πρώην Πρωθυπουργό Χλεχλέ.

Ο άνθρωπος που χλέβασε την δικτατορία, που δεν δίστασε να δηλώσει μαζί με τον αδελφό του Αλέκο, πρώτος, ότι δεν επιθυμεί να εκτελεστεί ο Δικτάτορας Παπαδόπουλος, γιατί η Δημοκρατία δεν έχει ανάγκη από… μνήματα, που θεωρεί παρά τα ελαττώματα της την Δημοκρατία, ως το τελειότερο πολίτευμα, δεν διστάζει να χαρακτηρίσει τον πρώην Πρωθυπουργό απίστευτο ψεύτη και να σχολιάσει τις σημερινές πολιτικές εξελίξεις με θαρρετό και πολιτικό λόγο.

Ο για αρκετές φορές Βουλευτής Στάθης Παναγούλης, που γεννήθηκε το 1946, αδελφός του αγωνιστή της Δημοκρατίας και πολιτικού Αλέξανδρου Παναγούλη και του αγνοουμένου έως σήμερα από το 1967 αξιωματικού Γεωργίου Παναγούλη, ο άνθρωπος που διεγράφη τρείς φορές για τις απόψεις του από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, το φέρει βαρέως από την τελευταία διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική ομάδα του Σύριζα (αν και άνευ λογικής αφού ήταν συνεργαζόμενος ανεξάρτητος) δηλώνει με σκεπτικισμό.

Να σε διαγράψει ένας Ανδρέας Παπανδρέου ε, πάει κι’ έρχεται, μας λέει, αλλά να το κάνει ο… Τσίπρας;

Ο άνθρωπος που συνάντησε χρόνια μετά, τους βασανιστές του Θεοφιλογιαννάκο και Χατζηζήση καθώς και τον αλήστου μνήμης Παττακό, όχι μόνο μας εξομολογείται τι ένοιωσε αλλά δίνει και μαθήματα ήθους και πολιτικής συμπεριφοράς.

Ο Στάθης Παναγούλης, που βρέθηκαν για να μιλήσουν μαζί με τον δικό μας, δημοσιογράφο Κώστα Μαρδά για τον αγωνιστή της Δημοκρατίας, τον πολυβασανισμένο Αλέκο Παναγούλη, τον άνθρωπο που αποπειράθηκε να τινάξει στον αέρα τον δικτάτορα Παπαδόπουλο και καταδικάστηκε δις είς θάνατον, σε εκδήλωση του Γυμνασίου Βολισσού, κατά την διάρκεια της δικαττορίας συνελήφθη (Ιούνιος 1967) και φυλακίστηκε στις Φυλακές Αβέρωρ.

Με την αποφυλάκισή του δραπέτευσε στην Ιταλία όπου εντάχθηκε στην οργάνωση Ελληνική Αντίσταση, που είχε ιδρύσει ο αδελφός του Αλέκος Παναγούλης. Για την αντιδικτατορική του δράση συνελήφθη και φυλακίστηκε για δεύτερη φορά το 1972, όταν και είχε εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα.

Ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών στην πρώτη Κυβέρνηση του Α. Παπανδρέου εξελέγη για πρώτη φορά Βουλευτής το 1977 και διαγράφτηκε από το Κόμμα το 1982, επανεξελέγη το 1985 συνεργαζόμενος με το ΚΚΕ, θεωρώντας τον χώρο αυτό έντιμο, βρέθηκε από τις εξελίξεις στα έδρανα του Σύριζα για να διαγραφεί απ’ αυτά στις 19 Νοεμβρίου 2015, επειδή αρνήθηκε να ψηφίσει τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας.

Με πήρε τηλέφωνο ο Τσίπρας και μου λέει, Στάθη, πες μου τι θέλεις.

Την αξιοπρέπεια μου τι να θέλει ένας Παναγούλης κύριε Πρόεδρε του απάντησα και με… διέγραψε και αυτός.

Τα υπόλοιπα δείτε τα τηλεοπτικά.

 

aytoprosopos_me_ton_stathi_panagoyli

Σχετικά Άρθρα