Χίος, Δευτέρα 6 Απριλίου

Στη Μασσαλία για το προσφυγικό ο Μ. Βουρνούς

Κυρ, 16/06/2019 - 08:25

Συνάντηση του 19ου Mediterranean Strategy Group για το μεταναστευτικό πρόβληγμα στην καθημερινότητα των πόλεων, πραγματοποιείται από το German Marshall Fund, στη Μασσαλία τις τελευταίες μέρες, με την συμμετοχή και του Δημάρχου Χίου Μ. Βουρνού.

Οπως τόνισε ο ίδιος σε παρέμβαση του ¨Στη Μεσόγειο που βρίσκεται στο σταυροδρόμι της μετανάστευσης, στη Μεσόγειο στην οποία εκδηλώθηκε η προσφυγική κρίση των τελευταίων ετών, η διάκριση μεταξύ προσφύγων και μεταναστών, η εξασφάλιση ασφαλών οδών για τους πρόσφυγες και συνεπών εθνικών πολιτικών για τη μετανάστευση, ο διαμοιρασμός των βαρών από όλους, η καταπολέμηση των κυκλωμάτων διακινητών, η ανάκτηση της εμπιστοσύνης μεταξύ τοπικών κοινωνιών και κυβερνήσεων, η διασφάλιση της κανονικότητας των τοπικών κοινωνιών οι οποίες υφίστανται τις επιπτώσεις των εθνικών και διεθνών πολιτικών δεν είναι προτεραιότητα μόνο για τα Ελληνικά νησιά.

Σε ένα κόσμο, κατέληξε, σε μια Μεσόγειο που δεν είσαι μόνος η απάντηση βρίσκεται στη συνεργασία".

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 06/04/2020 - 11:34

Με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης απαντά ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, στα πυρά που δέχθηκε το τελευταίο διάστημα για τα ζητήματα που αφορούν μεταξύ άλλων την αποσυμφόρηση της ΒΙΑΛ και τη λειτουργία δομής για να τίθενται σε καραντίνα οι νεοεισερχόμενοι μετανάστες – πρόσφυγες στα νησιά.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Διάβασα διάφορες ανακοινώσεις... Συντονιστικές και παρατάξεις:
1. Αποσυμφόρηση ΒΙΑΛ ξεκίνησε (-8% α τρίμηνο) και θα συνεχίσει όλο το έτος
2. Έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας στη ΒΙΑΛ
3. Johansson πρότεινε δημιουργία χώρων σε κάθε νησί για ευάλωτους με στόχο αποσυμφόρηση δομών, γιατί δεν το λέτε αυτό στις ανακοινώσεις σας;
4. Ευτυχώς στη Χίο είναι δήμαρχος ο Κάρμαντζης και όχι αυτοί που γράφουν ανακοινώσεις. Γιατί έβαλε πρώτα την ασφάλεια των κατοίκων, φυσικά χρειάζεται χώρος για καραντίνα. Το καταλαβαίνει ο κάθε λογικός άνθρωπος. Και πλέον ακολουθούν και άλλοι Δήμοι με αντίστοιχα μέτρα.»