Στη συνέλευση του Δικτύου Αειφόρων Νήσων ΔΑΦΝΗ ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Μπουρνιάς

Παρ, 15/03/2024 - 11:17

Στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Δικτύου Αειφόρων Νήσων Δάφνη, η οποία διεξήχθη το Σάββατο 2 Μαρτίου στην Αθήνα, συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης με αρμοδιότητες την Καινοτομία, τη Βιομηχανία, την Ενέργεια, το Περιβάλλον και τον Απόδημο Ελληνισμό κ. Παντελής Μπουρνιάς.

Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση συμμετείχαν δια ζώσης 51 από τα 56 μέλη.

Η Γενική Συνέλευση χαρακτηρίστηκε ιστορική, καθώς ελήφθη ομόφωνη απόφαση για τη μετατροπή του ΔΑΦΝΗ από Δίκτυο ΟΤΑ σε Αναπτυξιακό ΟΤΑ με σκοπό την ενίσχυση της δυναμικής του ΔΑΦΝΗ και των δυνατοτήτων υποστήριξης των μελών του. Επιπλέον, η Γενική Συνέλευση εξέλεξε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και ακολούθησε ο απολογισμός δράσεων του Δικτύου για το χρονικό διάστημα 2020-2023 αλλά και ο προγραμματισμός του για το έτος 2024.

Οπως γίνεται γνωστό σε άλλο δελτίο Τύπου, ο κος Μπουρνιάς συμμετείχε και στο 2ο Συνέδριο Ενδιαφερόμενων Φορέων στη Βιώσιμη «Γαλάζια Οικονομία» που διεξήχθη στις 19 και 20 Φεβρουαρίου 2024, στο ίδρυμα Ευγενίδου.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

"Το συνέδριο αυτό συνδιοργανώθηκε από το Διακυβερνητικό Οργανισμό «Ένωση για τη Μεσόγειο (UfM)» και της Γενικής Διεύθυνσης Θαλάσσιων Υποθέσεων και Αλιείας (DG MARE) σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, δια Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Μετέχοντες ήταν οι  επίσημες αντιπροσωπείες από τα 43 Κράτη – Μέλη της  Ευρωμεσογειακής λεκάνης, καθώς και οι εμπλεκόμενοι στο χώρο της Γαλάζιας Οικονομίας, με σκοπό την ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας και του διαλόγου μέσω συγκεκριμένων έργων και πρωτοβουλιών για την βιώσιμη ανάπτυξη. 

Πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός, καθώς θα πραγματοποιηθούν 2 ολομέλειες και 11 συνεδρίες πάνω σε κρίσιμα ζητήματα, όπως νησιωτικότητα, θαλάσσιες μεταφορές μηδενικών εκπομπών, απανθρακοποίηση, θαλάσσιος χωροταξικός σχεδιασμός, γαλάζια επαγγέλματα κ.λπ.

Ο Αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης, κ. Παντελής Μπουρνιάς, αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση και την τιμή να παρευρίσκεται στο συγκεκριμένο συνέδριο, τόνισε τη σπουδαιότητά του και τις θετικές επιδράσεις που επιφέρει σε όλη τη Μεσογειακή Λεκάνη. Επίσης, επισήμανε ότι η Βιώσιμη Γαλάζια Οικονομία μπορεί να επιφέρει πλούτο και πολλαπλές θέσεις εργασίας στα νησιά με τα κατάλληλα κίνητρα Ανάπτυξης και να αναβαθμιστούν παράκτιες περιοχές και λιμάνια.

Η Περιφερειακή Αρχή, έχοντας ως γνώμονα την Ανάπτυξη των νησιών, είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί από κοινού με άλλα κράτη και να υιοθετήσει λύσεις και καλές πρακτικές προς όφελος τους."

Σχετικά Άρθρα