Στήριξη στα δικαία αιτήματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών Θεατρικής Αγωγής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χίου

Τετ, 10/03/2021 - 08:46

Η Ε.Γ. του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ στηρίζει τα δικαία αιτήματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Τους εκπαιδευτικούς που επί 5, 10,15 συναπτά έτη παίρνουν τη βαλίτσα τους κάθε Σεπτέμβρη και βρίσκονται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας για να διδάξουν τα παιδιά σας, τα παιδιά μας.

Είμαστε απέναντι στις κυβερνήσεις που εναντιώνονται στην Τέχνη, στους χαρακτηρισμούς για  “δευτερεύον” μάθημα, απέναντι στη συνεχή υποβάθμιση του κλάδου τους, στη σύσταση μηδέν οργανικών θέσεων παρόλα τα χρόνια παρουσίας τους στην εκπαίδευση, στη λογική της εκγύμνασης εφήμερων δεξιοτήτων, προτάσσουμε την ανάγκη για στέρεη και ολόπλευρη γνώση, για την πραγματική καλλιέργεια των παιδιών μας μέσα από το δημόσιο και δωρεάν σχολείο.
Ζητάμε:
 
• Την άμεση θέσπιση οργανικών θέσεων για τον κλάδο των εκπαιδευτικών Θεατρικής Αγωγής.
• Την ισοκατανομή των θέσεων στις αναμενόμενες προσλήψεις για όλους τους κλάδους.
• Προσλήψεις με βάση τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης.
• Διορισμούς όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση, μαζί με αυτούς και οι θεατρολόγοι.
• Η διδασκαλία του μαθήματος να γίνεται ΜΟΝΟ από εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ91, καθώς είναι οι μόνοι πλήρως επιστημονικά καταρτισμένοι για τη διδασκαλία του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής.
• Την επαναφορά του μαθήματος της θεατρικής αγωγής στη Ε’ και στη ΣΤ’ δημοτικού καθώς και του μαθήματος «Στοιχεία θεατρολογίας» στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
• Τη διασφάλιση της ποιότητας της Παιδείας ως ελεύθερης, δημόσιας και δωρεάν.

Καταδικάζουμε την απόφαση για αστυνομοκρατούμενη τριτοβάθμια εκπαίδευση και κατάργηση του σχετικού νεοψηφισθέντος νόμου.
Ουσιαστική μέριμνα για τη διασφάλιση, έστω και τώρα, της συλλογικής Υγείας, που μόνο ως δημόσια και δωρεάν μπορεί να νοηθεί. Το σχολείο δεν είναι αποκομμένο από την κοινωνία. Είναι ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας.

Σχετικά Άρθρα