Στον Εισαγγελέα για το δρόμο στο Θολοποτάμι ο Γ. Κλιαμενάκης

Καταγγέλλει κακοτεχνία και αδιαφορία της δημοτικής αρχής, την οποία είχε προειδοποιήσει από τον Σεπτέμβρη του 2020
Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 02/12/2021 - 15:07

Αποφασισμένος να καταθέσει στον Εισαγγελέα Χίου τον φάκελο που αφορά το έργο που εκτελέστηκε στο δρόμο του Θολοποταμίου και το οποίο μετά από έλεγχο, όπως ανέφερε στην «Αλήθεια», διαπιστώθηκε ότι είναι κατώτερο των προδιαγραφών, εγείροντας και ζητήματα που άπτονται της ασφάλειάς του, είναι ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κλιαμενάκης.

Ο κύριος Κλιαμενάκης επεσήμανε ότι από τις 30 Σεπτεμβρίου του προηγούμενου χρόνου είχε προειδοποιήσει τη δημοτική αρχή ότι το έργο δεν εκτελείται σωστά, χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση από μέρους της. Ο ίδιος ζήτησε  να γίνει πυρηνοληψία από τον Μάρτιο του 2021.

Τελικά, είπε, κι αφού προχώρησε με πρωτοβουλία του σε λήψη «καρότου» από το οδόστρωμα, στην εξέταση που έγινε διαπιστώθηκε ότι το πάχος του δρόμου ήταν ελλιπές.

Ακολούθησε εκτεταμένος έλεγχος από την αρμόδια επιτροπή της Περιφερειακής Ενότητας Χίου τον περασμένο Νοέμβρη, και όπως είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Κλιαμενάκης, στα 14 δείγματα που εξετάστηκαν ο μέσος όρος του πάχους του δρόμου αντί για 20 εκατοστά (15 τσιμέντο και 5 σε άσφαλτο) είναι περίπου 10 εκατοστά.

«Τσιμέντο που θα έπρεπε να είναι 15 εκ. βρέθηκε με 6,3 εκ.», τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος καταγγέλλοντας τη δημοτική αρχή και το δήμαρχο, γιατί δεν άκουσαν τις προειδοποιήσεις του με αποτέλεσμα τώρα να έχει πληρωθεί και ο εργολάβος.

«Θα το τερματίσω... Θα πάω στον Εισαγγελέα», κατέληξε ο κος Κλιαμενάκης, ο οποίος χθες ζήτησε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου να ελεγχθούν όλα τα έργα που έγιναν αυτή τη διετία. Η πρότασή του στηρίχθηκε από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αλλά απείχαν οι σύμβουλοι της δημοτικής αρχής, γεγονός που επίσης κατήγγειλε ο ανεξάρτητος σύμβουλος.

Σχετικά Άρθρα