Στον "πάγο" η αναγκαιότητα των λατομικών ζωνών από το περιφερειακό συμβούλιο

Πέμ, 29/02/2024 - 14:38

Στον «πάγο» έβαλε το περιφερειακό συμβούλιο Βορείου Αιγαίου την υπόθεση των λατομικών ζωνών, που επανήλθε προς συζήτηση στη σημερινή συνεδρίαση του Σώματος στα πλαίσια του θέματος «Τροποποίηση Απόφασης Περιφερειακού Συμβουλίου για την Αναγκαιότητα καθορισμού νέων λατομικών περιοχών στη Π. Ε. Χίου».

Προς ψήφιση κατατέθηκαν τρεις προτάσεις η μια όπως εκφράστηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου, Π. Βρουλή, που τάχθηκε υπέρ της τροποποίησης και της αναγκαιότητας δημιουργίας νέων λατομικών ζωνών για να καλυφθούν οι ανάγκες σε αδρανή υλικά, η δεύτερη από την αντιπεριφερειάρχη Αναστασία Αντωνέλλη που ζήτησε να μην προχωρήσει η διαδικασία αιτήματος του περιφερειάρχη προς την αποκεντρωμένη διοίκηση για τη δημιουργία νέων λατομικών ζωνών γιατί το Σώμα δεν πείστηκε για την αναγκαιότητά τους από την τεκμηρίωση της εισήγησης και ιδιαίτερα για το ενδεχόμενο δημιουργίας λατομείων σε περιοχές natura, ενώ η τρίτη πρόταση αιτούνταν την αναβολή του θέματος.

Την πρόταση Βρουλή ψήφισαν 13 σύμβουλοι εκτ ων οποίων 4 της παράταξης Μουτζούρη και σύσσωμη η παράταξη Στεφανή, την πρόταση Αντωνέλλη ψήφισαν 16 σύμβουλοι μεταξύ των οποίων η πλειοψηφία των συμβούλων της παράταξης Μουτζούρη, η ΛΑΣ, και η παράταξη με επικεφαλής την Βάσω Χοχλάκα, ενώ δύο σύμβουλοι ψήφισαν την αναβολή του θέματος.

Σχετικά Άρθρα