Στρατηγός Δρίβας: Τον Πούτιν θα τον ρίξει ο Στρατός

Τετ, 12/10/2022 - 09:15

Την πρόβλεψη ότι το επόμενο εξάμηνο ο Πούτιν θα δεί την έξοδο στην χώρα του, με ότι αυτό συνεπάγεται, από κίνημα Αξιωματικών του στρατού έκανε ο Αντιστράτηγος ε.α. πρώην Επιτελάρχης του νατοϊκού Στρατηγείου Θεσσαλονίκης Χρ. Δρίβας, μιλώντας το πρωί στο Ράδιο "Αλήθεια".

Αφού επεσήμανε ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία μπήκε στον 8ο μήνα, ο συμπατριώτης μας Στρατηγός, χαρακτήρισε τους τελευταίους βομβαρδισμούς σε πόλεις της Ουκρανίας ως συνέχεια των ψυχολογικών επιχειρήσεων επιρροής και πόλεμο φθοράς και κατατριβής, για την κάμψη του ηθικού και της θέλησης για την συνέχιση του αγώνα.

Τόνισε ότι και μετά από αυτές ο Πούτιν εξασφαλίζει σίγουρη θέση στο εδώλιο ως εγκληματίας πολέμου και προέβλεψε ότι η Ρωσία και Ουκρανία δεν έχουν άλλο λογικό διέξοδο από μια άτυπη συμφωνία για… μη πόλεμο.

Παρά τα αντιθέτως λεγόμενα υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ δεν κινδυνεύουν άμεσα από πυρηνικό πλήγμα, αφού το θέμα αυτό κατά την άποψη του κρίθηκε επί Προεδρίας Ρήγκαν, όταν με τον πόλεμο των… άστρων οι Ρώσοι μπορούν να ρίξουν μεν ότι πύραυλο θέλουν αλλά και οι ΗΠΑ που θα τον… κατευθύνουν, συνεπώς οι ΗΠΑ δεν κινδυνεύουν, αντιθέτως αυτό δεν ισχύει για την Ευρώπη.

Ο Στρατηγός επεσήμανε κλείνοντας ότι στον πόλεμο αυτό κρίθηκε για άλλη φορά ο κρίσιμος ρόλος του ηθικού στοιχείου στην ιστορία αφού οι μεν Ουκρανοί αμύνονται υπέρ βωμών και εστιών ενώ οι Ρώσοι «σέρνονται» σε ένα άδικο πόλεμο, που θέλει μόνο ο Πούτιν και το στενό του περιβάλλον.

Σχετικά Άρθρα