Χίος, Πέμπτη 9 Ιουλίου

Συγκέντρωση σήμερα στην ΠΕΚΕΒ κατά της Κλειστής Δομής στο Αίπος

Δευ, 17/02/2020 - 07:28

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση χθες μετά από συνάντηση πολλών Χιωτών αιρετών και δημοτών στο δημαρχείο του Βροντάδου, συστήθηκε 25μελής επιτροπή αποτελούμενη από αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης και των δυο βαθμίδων αλλά και δημότες Χίου, με το όνομα "Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα αιρετών και κατοίκων της Χίου" που έχει σαν σκοπό τον συντονισμό ενεργειών και δράσεων αποτροπής δημιουργίας της νέας υπερδομής στη Χίο.

Πρώτες ενέργειες της επιτροπής είναι η πρόσκληση Λαϊκής Συνέλευσης και η επίσκεψη 5μελούς αντιπροσωπείας σήμερα στον Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα αιρετών και κατοίκων Χίου προσκαλεί σε Λαϊκή Συνέλευση στην ΠΕΚΕΒ στις 7.30 μ.μ. προκειμένου να  αποτραπεί η δημιουργία νέας υπερδομής στη Χίο για τον εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 09/07/2020 - 07:33

Συνεχίζεται η αποχώρηση από τη Λέσβο προσφύγων με δικαίωμα μετακίνησης. Σε μόλις οκτώ μέρες, από την 1η Ιουλίου μέχρι και σήμερα από το νησί έφυγαν συνολικά 784 άτομα. Σύμφωνα με το "Νησί" της Μυτιλήνης Μόνο την Τετάρτη 8 Ιουλίου αναχώρησαν 116.

Ας σημειωθεί ότι άλλοι 2.144 πρόσφυγες έφυγαν από τη Λέσβο τον Ιούνιο.

Δεδομένων των παραπάνω και των πολύ μικρών ροών προς τη Λέσβο έχουν μειωθεί αισθητά οι αριθμοί των προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου μετανάστευσης και ασύλου της 7ης Ιουλίου, στους καταυλισμούς μέσα και γύρω από το ΚΥΤ της Μόριας διαμένουν 14.850 πρόσφυγες και μετανάστες. Ενώ συνολικά ο αριθμός των φιλοξενουμένων στο νησί ανέρχεται στους 16.931.