Χίος, Κυριακή 29 Μαρτίου

Συγκέντρωση σήμερα στην ΠΕΚΕΒ κατά της Κλειστής Δομής στο Αίπος

Δευ, 17/02/2020 - 07:28

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση χθες μετά από συνάντηση πολλών Χιωτών αιρετών και δημοτών στο δημαρχείο του Βροντάδου, συστήθηκε 25μελής επιτροπή αποτελούμενη από αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης και των δυο βαθμίδων αλλά και δημότες Χίου, με το όνομα "Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα αιρετών και κατοίκων της Χίου" που έχει σαν σκοπό τον συντονισμό ενεργειών και δράσεων αποτροπής δημιουργίας της νέας υπερδομής στη Χίο.

Πρώτες ενέργειες της επιτροπής είναι η πρόσκληση Λαϊκής Συνέλευσης και η επίσκεψη 5μελούς αντιπροσωπείας σήμερα στον Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα αιρετών και κατοίκων Χίου προσκαλεί σε Λαϊκή Συνέλευση στην ΠΕΚΕΒ στις 7.30 μ.μ. προκειμένου να  αποτραπεί η δημιουργία νέας υπερδομής στη Χίο για τον εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών.

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 29/03/2020 - 11:45

Πριν λίγο διάστημα σε μια από τις τακτικές μας συναντήσεις, Περιφέρεια και Δήμος, με τη συμμετοχή των Τεχνικών μας Υπηρεσιών συζητήσαμε και αξιολογήσαμε ό,τι έχει σχέση με το σπουδαιότατο για τη Χίο έργο που αφορά το αεροδρόμιο και την ολοκλήρωση της επέκτασής του. Θέσαμε χρονοδιάγραμμα ενεργειών, παράλληλα με την αξιοποίηση όλων εκείνων των σημαντικών ενεργειών και προσπαθειών που είχαν ήδη προηγηθεί από τους προκατόχους όλων των βαθμών της ιεραρχίας για την ολοκλήρωσή του.

Με την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, που ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό, έχουμε ακόμα ένα βασικό βήμα για τη σταδιακή ολοκλήρωση του έργου. Ενωμένοι και σε απόλυτη συνεργασία και συνεννόηση, Περιφέρεια και Δήμος συνεχίζουμε δυνατά για την επίλυση και ολοκλήρωση ζωτικής σημασίας έργων όπως Φράγμα Κόρης Γεφύρι, λιμενικές υποδομές αλλά και άλλων  χρονιζόντων  προβλημάτων, γιατί αυτό έχει ανάγκη ο τόπος μας τις κρίσιμες ώρες που διανύουμε και ειδικότερα εν μέσω των κορυφαίων προβλημάτων  του κορονοϊού και του μεταναστευτικού.