Χίος, Σάββατο 8 Αυγούστου

Συνάντηση Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου με τον Υπουργό Εξωτερικών και Εμπορίου της Ουγγαρίας, Péter Szijjártó

Πέμ, 09/07/2020 - 17:48

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης μαζί με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Γιώργο Κουμουτσάκο και τον Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη, υποδέχτηκαν σήμερα,  στο κτίριο Κεράνη, τον Υπουργό Εξωτερικών και Εμπορίου της Ουγγαρίας, κ. Péter Szijjártó, συνοδευόμενο από τον Βουλευτή του Κοινοβουλίου της Ουγγαρίας, κ. Tessely, τον Πρέσβη της Ουγγαρίας στην Ελλάδα, κ. Haupt, καθώς και από τους Γραμματείς του Υπουργείου Εξωτερικών, κκ. Magyar και Dancs.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι η Ελλάδα αποτέλεσε το 2015 τη βασική πύλη εισόδου για την Ευρώπη, ενώ το 2019 δεχθήκαμε το 55% των μεταναστευτικών ροών πανευρωπαϊκά. Στη συνέχεια, ανέδειξε την -ενορχηστρωμένη από την Τουρκία- προσπάθεια εισβολής χιλιάδων μεταναστών στον Έβρο. «Η ασύμμετρη αυτή απειλή αναχαιτίστηκε χάριν στην άμεση επέμβαση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας με την συνδρομή και σύσσωμης της ηγεσίας των Ευρωπαϊκών Θεσμών», όπως είπε.

 

Επιπλέον, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου παρουσίασε τις θέσεις της Ελλάδας για το νέο σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου. «Είναι αναγκαίος ένα μηχανισμός Ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και διαμοιρασμού βαρών, έτσι ώστε αυτό να γίνεται με πιο θεσμοθετημένο και αποτελεσματικό τρόπο. Δεύτερον η ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων και ο διαχωρισμός προσφύγων από οικονομικούς μετανάστες. Τρίτον, η επιτάχυνση των επιστροφών όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας, με την Ευρώπη να πρέπει να δημιουργήσει νέους κοινούς διαδρόμους επιστροφών προς τρίτες χώρες».

 

«Για εμάς, η δημιουργία ενός κοινού μηχανισμού διαχείρισης κρίσεων είναι προτεραιότητα», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 08/08/2020 - 10:32

 

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε στον τοπικό  τύπο, προτάσεις του δημάρχου , κυρίως προς την παράταξη  «Πρωτοβουλία για τη Χίο» του κ. Βουρνού, για μελλοντική συνεργασία και ανταπαντήσεις εκ μέρους του, που επιζητούν θεσμικούς διεξόδους , για μια επικειμένη συνεργασία.

Το πολιτικό τοπίο δεν μας ξενίζει, άλλωστε οι πολιτικές  «εξαγορές και συγχωνεύσεις» , είναι κάτι συνηθισμένο στις παρατάξεις του αστικού τόξου , πολύ δε περισσότερο όταν είναι του ίδιου πολιτικού χώρου, το είδαμε και με το «καλημέρα» της νέας δημοτικής περιόδου στη συγκρότηση των προεδρείων των νομικών προσώπων.

Από την άλλη , υπάρχει κοινή μήτρα που φέρνει κοντά τις δυο παρατάξεις του δημάρχου και του κ. Βουρνού. Η συμφωνία τους για ένα μοντέλο Τοπικής διοίκησης , ξένο προς τις λαϊκές ανάγκες και συμφέροντα, στο ίδιο μήκος κύματος με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, νεροκουβαλητή της πολιτικής της, αλλεργικό στους λαϊκούς αγώνες, γι αυτό και μαζί καταψήφισαν την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για καταδίκη του νόμου εκτρώματος για τις διαδηλώσεις. 

«Περί όνου σκιάς» λοιπόν τσακώνονται, αφού συμφωνούν στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής σε όλα τα επίπεδα και αμφότεροι έχουν σαφή δείγματα πλέον στις θητείες τους.

Να λοιπόν γιατί λέγαμε ότι η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση, είναι ψήφος που και μετά τις εκλογές , παραμένει σταθερή στο πλευρό του λαού, ψήφος λαϊκής αντιπολίτευσης, που δεν αλλοτριώνεται , δεν «πωλείται».

ΧΙΟΣ 8/8/2020