Συνεδρίαση για το Κολυμβητήριο ζητά η Συμμαχία Αξιών

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 26/04/2022 - 19:30
Συνεδρίαση για το Κολυμβητήριο ζητά η Συμμαχία Αξιών, σημειώνοντας σε σχετική ανακοίνωση της: 
 
"Αθλητές, γονείς και σωματεία βρίσκονται σε απόγνωση εξαιτίας του κλεισίματος της μεγάλης πισίνας του κολυμβητηρίου, που οφείλεται αποκλειστικά στην ολιγωρία της δημοτικής αρχής Κάρμαντζη.
 
Ένα μήνα μετά τις εξαγγελίες του Δημάρχου για άμεση λειτουργία της εξωτερικής πισίνας του κολυμβητηρίου (καταδυτηρίου) και παρά τις συνεχείς ερωτήσεις και προτάσεις από το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων, η πισίνα παραμένει κλειστή, η δημοτική αρχή συνεχίζει να αδιαφορεί και να ολιγωρεί, ενώ γονείς και σωματεία οδηγούνται στην οικονομική εξουθένωση, αφού είναι υποχρεωμένοι να πηγαίνουν για προπονήσεις στην Αθήνα!
 
Για τον λόγο αυτόν, η ΣυμμαΧία Αξιών αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για μία ευρεία μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, με την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων και των σωματείων, προκειμένου, μετά τον απολογισμό των μέχρι σήμερα ενεργειών αλλά και της απραξίας από πλευράς δημοτικής αρχής, να τεθεί το χρονοδιάγραμμα άμεσης λειτουργίας της εξωτερικής πισίνας και να ληφθούν οι αποφάσεις σχετικά με το πρόβλημα, που έχει δημιουργηθεί".
 
Στη συνέχεια η Συμμαχία Αξιών δημοσιοποιεί την παρακάτω επιστολή που κατέθεσε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου: 
 
«Κ. Πρόεδρε, με την παρούσα και σύμφωνα με την παράγραφο 3 περίπτωση δ και 4 του άρθρου 3 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, αιτούμεθα όπως εντός έξι ημερών συγκαλέσετε το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου, προκειμένου:

 

1. Να συζητηθεί το θέμα που έχει προκύψει με το Ιωνικό Κολυμβητήριο Χίου και συγκεκριμένα να πραγματοποιηθεί εκτενής ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις μέχρι σήμερα ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, τους λόγους που οδήγησαν σε κλείσιμο του κολυμβητηρίου στην πιο κρίσιμη περίοδο του έτους τόσο για τα παιδιά, τους γονείς και τους προπονητές όσο και για τα σωματεία μας, το χρονοδιάγραμμα των έργων από εδώ και μέχρι την περάτωση τους.

2. Να εκφραστούν οι απόψεις τόσο των αναδόχων όσο και των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου σχετικά με τα έργα καθώς επίσης και οι απόψεις των ναυταθλητικών σωματείων.

3. Να ενημερωθεί το Συμβούλιο, τα σωματεία και η τοπική κοινωνία, σχετικά με τις μέχρι σήμερα ενέργειες της δημοτικής αρχής και του νομικού προσώπου για την λειτουργία της εξωτερικής πισίνας (καταδυτηρίου), όταν μάλιστα ήτο γνωστό προ τουλάχιστον έξι μηνών ότι η μεγάλη πισίνα του κολυμβητήριου θα κλείσει για τους ως άνω λόγους και αναλυτική περιγραφή του χρονοδιαγράμματος άμεσης λειτουργίας της εξωτερικής πισίνας (καταδυτηρίου).

4. Να ληφθούν οι αναγκαίες αποφάσεις προκειμένου να δοθεί η κατεύθυνση στο νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Χίου, σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει.

Τέλος, παρακαλούμε όπως σταλούν προσκλήσεις προκειμένου να συμμετέχουν στην συνεδρίαση:

1. Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Χίου.

2. Ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Χίου.

3. Οι ανάδοχοι των δύο έργων.

4. Οι εκπρόσωποι των ναυταθλητικών σωματείων.

Οι αιτούντες Δημοτικοί Σύμβουλοι: Κώστας Δ. Τριαντάφυλλος, Αλέξης Γεωργούλης, Νίκος Νύκτας, Αναστάσιος Ποδιάς, Γιώργος Σαραντινούδης, Σταυρούλα Σάτρα, Παντελής Στεφάνου, Κυριάκος Φρεζούλης».

zitame_monothematiki_synedriasi_gia_to_kolymvitirio

Σχετικά Άρθρα