Συνέντευξη του Νότη Μηταράκη στο CNN

“Η Τουρκία πρέπει -βάσει της Κοινής Δήλωσης με την Ε.Ε.- να αποτρέπει κάθε παράνομη διέλευση από το έδαφος της - Είναι μια χώρα που δε βρίσκεται σε πόλεμο”
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 05/11/2021 - 19:35

Συνέντευξη στο Αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN και την δημοσιογράφο, Becky Anderson, παραχώρησε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, στο πλαίσιο της εκπομπής ‘’Connect the World’’.

Ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε ότι “η Ε.Ε. έχει υπογράψει την Κοινή Δήλωση με την Τουρκία και πρέπει να αποτρέπει κάθε παράνομη αναχώρηση βάρκας από το τουρκικό έδαφος”, συμπληρώνοντας πως “η Τουρκία δεν βρίσκεται σε πόλεμο. Είναι μια ασφαλής χώρα”.

Εν συνεχεία, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου αρνήθηκε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς περί παράνομων επαναπροωθήσεων από τη χώρα μας που διατυπώθηκαν εν είδει ερώτησης, λέγοντας ότι:

«Προστατεύουμε τα σύνορά μας. Ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός μας λέει τι επιτρέπεται να κάνουμε. Η τελευταία απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για την περίπτωση της Ισπανίας, ανέφερε ότι οι χώρες έχουν το δικαίωμα να προστατεύουν τα σύνορά τους».

 

we_protect_our_borders_in_full_respect_of_international_and_european_law

Σχετικά Άρθρα