ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου: Υπέρ της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για την κατάσταση στο τομέα της υγείας στο νησί μας

Τετ, 29/11/2023 - 16:21

"Στηρίζουμε την στάση εργασίας και την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στις 11:30, στη Πλατεία Βουνακίου", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Χίου του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:

"Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την πολιτική που εφαρμόζει, αποδυναμώνει ακόμα περισσότερο την δημόσια υγεία, υποβαθμίζει τα δημόσια νοσοκομεία, ενώ σπρώχνει τους ασθενείς σε ιδιωτικές κλινικές, με αποτέλεσμα η υγεία να γίνεται προνόμιο μόνο όσων έχουν μεγάλη οικονομική δυνατότητα.

Τα δημόσια νοσοκομεία και το υγειονομικό προσωπικό, είναι πάντα στη πρώτη γραμμή, σε κάθε δύσκολη συγκυρία όπως φάνηκε και στη πανδημία, παρέχουν υπηρεσίες, στηρίζουν τη κοινωνία, εργάζονται για υγεία για όλους.

Δυστυχώς όμως η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν σέβεται ούτε την υγεία ως δημόσιο αγαθό, ούτε το ανθρώπινο δυναμικό που υπηρετεί αυτό το λειτούργημα, και έχει ως βασική της πολιτική επιδίωξη την εξαφάνιση του δημόσιου χαρακτήρα.

Στο νοσοκομείο της Χίου η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Υπάρχουν πολλές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό.

Η διοίκηση του νοσοκομείου Χίου πρέπει να δώσει κάποιες εξηγήσεις. Τι συμβαίνει με το ακτινολογικό τμήμα; Αληθεύει ότι είναι έτοιμο να κλείσει λόγω έλλειψης ιατρών; Θα καλυφθούν αυτές οι θέσεις; Ισχύει ότι έγινε ανάθεση της διαγνωστικής διαδικασίας του ακτινολογικού στην Αθήνα;

Μια τέτοια εξέλιξη σπρώχνει το νοσοκομείο του νησιού μας σε μεγαλύτερη υποβάθμιση, και υποβιβάζει το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων.

Πρέπει άμεσα να γίνουν προκηρύξεις για να στελεχωθεί το νοσοκομείο με γιατρούς, νοσηλευτές, με υγειονομικό προσωπικό που θα καλύπτει τις ανάγκες.

Δεν φτάνουν όμως μόνο οι προκηρύξεις, χρειάζονται και κίνητρα που πρέπει να δώσει η κυβέρνηση για να θελήσουν να έρθουν στο νησί μας και να εργαστούν στο νοσοκομείο.

Δίχως κίνητρα πως θα βρεθούν γιατροί που θα θελήσουν να αφήσουν τα μεγάλα αστικά κέντρα και να έρθουν στη Χίο να εργαστούν; Αν δεν έχουν οικονομική ενίσχυση με τι τρόπο θα ανταπεξέλθουν στο κόστος για την στέγαση και στα πολλά πρόσθετα οικονομικά βάρη που θα αποκτήσουν μετά από μια τέτοια μετακίνηση;

Το υπουργείο Υγεία θα πρέπει άμεσα να απαντήσει, αν μαζί με τις προκηρύξεις για θέσεις εργασίας θα δώσει και ουσιαστικά κίνητρα για να έχουν νόημα αυτές οι προκηρύξεις.

Η συρρίκνωση και η υποβάθμιση της δημόσιας υγείας πρέπει να σταματήσει. Η πολιτική της εγκατάλειψης των δημοσίων νοσοκομείων, ειδικά της επαρχίας όπως είναι και το δικό μας νοσοκομείο, πρέπει να ανατρέπει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου καλεί όλο το κόσμο, όλους τους κατοίκους του νησιού να ενισχύσουν την συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Η υγεία είναι δημόσιο αγαθό και μας αφορά όλους."

 

Σχετικά Άρθρα