Τα 20 τουρκο-νταηλίκια, ενώ συζητούμε να τα βρούμε… 

Τρί, 08/06/2021 - 09:06

Λίστα με 20, τουλάχιστον, τουρκικές προκλήσεις έργων και ρητορικής εν μέσω διερευνητικών, παρουσίασε ο Κώστας Μαρδάς, καλεσμένος στην κυριακάτικη πρωϊνή εκπομπή ΕΡΤ Σαββατοκύριακο με τον Γιάννη Σκάλκο και τον Κώστα Λασκαράτο.

Οι προκλήσεις ξεκίνησαν από τις 22 Ιανουαρίου , ημέρα Παρασκευή, με αναφορά στο  casus belli, δηλαδή την… προκαταβολική κήρυξη πολέμου αν η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, όπως έχει δικαίωμα.

…Και τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, που άρχισαν οι διερευνητικές συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη, οι Τούρκοι… με το καλημέρα  έβαλαν στο τραπέζι όλες τις επεκτατικές τους αξιώσεις με πρώτη … να φύγει ο ελληνικός στρατός από τα νησιά μας!

Ανάμεσα στους πιο επικίνδυνους τουρκοτσαμπουκάδες , ήταν  παρενόχληση του γαλλικού πλοίου «Αταλάντη», που στις 17 Απριλίου έκανε επιστημονικές έρευνες ανατολικά της Κρήτης.

Η έρευνα προγραμματίσθηκε σε συνεργασία με τα Ωκεανγραφικά Ινστιτούτα Γαλλίας, Ιταλίας, Ελλάδας, Ισραήλ. Όμως μετά την παρενόχληση από τουρκική φρεγάτα επειδή εισήλθε σε δήθεν «τουρκική υφαλοκρηπίδα» δεν υπήρξε εκ μέρους του Παρισιού «ούτε μια… ανακοινωσούλα διαμαρτυρίας», όπως χαρακτηριστικά είπε ο Χιώτης δημοσιογράφος.

Ακολουθεί το βίντεο με χρόνο 24.00: https://www.ertflix.gr/ert1/ert-sk/06ion2021-ert-savvatokyriako/

Σχετικά Άρθρα