Χίος, Τρίτη 18 Ιουνίου

Τα ξαναγράφει... στο Υπουργείο ο Στ.Κάρμαντζης για το Φράγμα "Κόρης Γεφύρι"

Προς το παρόν το έργο βρίσκεται
Δευ, 04/03/2019 - 14:30
Επιθεωρώντας τις εργασίες στο Φράγμα

Ενώ το Φράγμα «Κόρης Γεφύρι» βρίσκεται σε καθεστώς διακοπής εργασιών ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης επανέρχεται με επιστολή του στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Στ. Αραχωβίτη, ζητώντας ενημέρωση για τις ενέργειες του υπουργείου προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο, θυμίζοντας και το «ναυάγιο» προτασής του από τον περασμένο Ιούνη για τη διενέργεια σύσκεψης ώστε ο φορέας του έργου (δηλ. το υπουργείο) και η επιβλέπουσα αρχή (στην προκειμένη περίπτωση είναι η περιφέρεια) να συναποφασίσουν τα επόμενα βήματα.

Αναλυτικά η επιστολή του αντιπεριφερειάρχη αναφέρει:

« Με την από 19/6/2018 (Α.Π. 1067) επιστολή μας προς την τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων εκφράζαμε την αγωνία μας για την τύχη του έργου Φράγμα Κόρης Γεφύρι στη Χίο. Μάλιστα ζητούσαμε τη διενέργεια επείγουσας τεχνικής σύσκεψης με τη συμμετοχή μας ως επιβλέπουσα υπηρεσία προκειμένου να συναποφασιστούν τα απαραίτητα επόμενα βήματα. Δυστυχώς αυτή η αναγκαία σύσκεψη ουδέποτε πραγματοποιήθηκε παρά το αίτημα μας, ούτε είχαμε επίσημη ενημέρωση σχετικά.

Επανέρχομαι στο θέμα μετά την παρέλευση 8 και πλέον μηνών και ενώ το έργο βρίσκεται σε καθεστώς διακοπής εργασιών και ζητώ ενημέρωση για τα εξής:

  1. Ποιες ήταν οι ενέργειες από πλευράς πολιτικής ηγεσίας και υπηρεσιών του Υπ.Α.Α.Τ από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα μετά και από την ολοκλήρωση της Έκθεσης του Τεχνικού Συμβούλου.
  2. Ποιες ενέργειες προγραμματίζονται για τη διενέργεια των απαραίτητων ελέγχων και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους.
  3. Ποια είναι τα επόμενα βήματα με στόχο την ολοκλήρωση του έργου.

Υπογραμμίζω ότι πρωταρχική μας αγωνία και μέλημα είναι η ολοκλήρωση του έργου με τρόπο ασφαλή και λειτουργικό. Η τοπική κοινωνία του νησιού μας απαιτεί εξηγήσεις που δεν έχουν δοθεί μέχρι στιγμής. Κάθε περαιτέρω καθυστέρηση ή χρονοτριβή μεγαλώνει την ανησυχία ολόκληρης της κοινής γνώμης της Χίου για την τύχη του έργου.»

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 17/06/2019 - 19:19
παραβιάσεις στο Αιγαίο

Την ώρα που η ελληνική αντιπροσωπεία μετέβη στην Τουρκία, προκειμένου να συνεχίσει τις συζητήσεις τεχνικού επιπέδου για τον προσδιορισμό δραστηριοτήτων και ενεργειών υλοποίησης των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, τουρκικά μαχητικά πραγματοποίησαν πέντε παραβάσεις και 41 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Οι παραβιάσεις έγινα σήμερα στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο με τα ελληνικά μαχητικά να τα αναγνωρίζουν και να τα αναχαιτίζουν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δύο από τα τουρκικά αεροσκάφη,σε σύνολο έξι F-16, τα οποία πετούσαν σε τρεις σχηματισμούς ήταν οπλισμένα, ενώ τα συνόδευαν και δυο κατασκοπευτικά αεροσκάφη CN-235

Δεν υπήρξε καμία εμπλοκή.

 naftemporiki.gr