ΤΕ Χίου ΚΚΕ: Φοβούνται να μην πάρουν σάρκα και οστά στους σημερινούς αγώνες τα συνθήματα του Πολυτεχνείου

Πέμ, 24/11/2022 - 06:31

"Ο υπουργός της ΝΔ κ. Μηταράκης αναπαρήγαγε στο διαδίκτυο την ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στη Χίο περί "βανδαλισμών", στο Πανεπιστήμιο κατηγορώντας το ΚΚΕ και την ΚΝΕ για τα διαχρονικά συνθήματα "Έξω οι ΗΠΑ - έξω το ΝΑΤΟ", που γράφτηκαν και φέτος στις πύλες. Στη δημοσίευση υπήρξε τίτλος: «Είναι ντροπή και μόνο ντροπή να βανδαλίζεται το Πανεπιστήμιο στη Χίο»" αναφέρει σε ανακοίνωση της ΤΕ Χίου ΚΚΕ σημειώνοντας:

«Ντροπή και μόνο ντροπή» είναι που ο ίδιος και η κυβέρνησή του σε πλήρη σύμπνοια με το ΣΥΡΙΖΑ διαγκωνίζονται ποιος είναι ο πιο Αμερικανονατοϊκός! Ο υπουργός των βανδαλισμών των ΜΑΤ στο νησί γνωρίζει καλά από πραγματικούς βανδαλισμούς.

Ενοχλείται, γιατί η κυβέρνησή του, σε συνέχεια της προσήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν μετατρέψει τη χώρα σε ένα απέραντο Αμερικανονατοϊκό στρατόπεδο, εμπλέκοντας το λαό σε επικίνδυνα πολεμικά σχεδία, παίρνοντας αλλεπάλληλα συγχαρητήρια από τις ΗΠΑ...

Αποκρύπτουν όμως συνειδητά και οι δυο πως ΝΑΤΟ και ΗΠΑ ενθαρρύνουν τη τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο, αφού: δεν αναγνωρίζουν σύνορα, δεν τολμάνε να πάρουν καθαρή θέση για την κυριαρχία νησιών όπως η Χίος. Τηρούν στάση Πόντιου Πιλάτου επαναλαμβάνοντας μονότονα την προτροπή "βρείτε τα". Σπρώχνουν σε παζάρι στο Αιγαίο με εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας για να κρατηθεί η Τουρκία στο νατοϊκό στρατόπεδο.

Ο υπουργός και η ΝΔ, φοβούνται ακόμα τα συνθήματα που κόσμησαν τις πύλες του Πολυτεχνείου, γιατί εξακολουθούν να εμπνέουν και να συγκινούν. Πολύ περισσότερο φοβούνται το ενδεχόμενο τα συνθήματα αυτά να πάρουν σήμερα, όπως τότε, σάρκα και οστά στους λαϊκούς αγώνες.

Φοβούνται τη συμπόρευση του λαού με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, που όποτε υπήρξε, ο λαός μετατράπηκε ο ίδιος σε πρωταγωνιστή των εξελίξεων χωρίς να περιμένει «σωτήρες».

Φοβούνται τον αγώνα σύγκρουσης και ανατροπής των επικίνδυνων αμερικανονατοϊκών σχεδιασμών και της ελληνικής αστικής τάξης, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του».

 

 

Σχετικά Άρθρα