"Θα διαλυθεί το ξεχαρβαλωμένο ΕΣΥ με το ν/σ για τη Β/βάθμια υγεία"

Επισημαίνει σε συνέντευξή του στο Ράδιο "Α" ο Πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Χίου, Γ. Μαλαφής
Τρί, 29/11/2022 - 14:58
Γ. Μαλαφής

Η κυβέρνηση κατάφερε με το ν/σ για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη να ενώσει τους ιδιώτες και τους νοσοκομειακούς γιατρούς αφού κανείς τους δεν συμφωνεί με τα όσα προβλέπονται, αλλά παρόλα αυτά επιμένει να το φέρει προς ψήφιση στη Βουλή.

Τα παραπάνω επισήμανε σε συνέντευξή του στο Ράδιο - ΑΛΗΘΕΙΑ ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Χίου, Γιάννης Μαλαφής, ο οποίος εξήγησε ότι με τα προβλεπόμενα στο ν/σ που τίθεται προς ψήφιση την Πέμπτη, δε δίνεται λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία, που είναι τόσο αποδεκατισμένα σε προσωπικό, αλλά - όπως είπε χαρακτηριστικά- “θα διαλυθεί το ήδη ξεχαρβαλωμένο ΕΣΥ”.

Ο κος Μαλαφής μίλησε για περαιτέρω υποβάθμιση του ΕΣΥ με τον τελικό αποδέκτη των υπηρεσιών του, που είναι ο πολίτης, να καλείται να βάλει κι άλλο το χέρι στην τσέπη.

“Δεν υπάρχει βούληση από την κυβέρνηση για διαρθρωτικές παρεμβάσεις, ούτε για αύξηση της μισθοδοσίας των νοσοκομειακών γιατρών”, τόνισε για να συνεχίσει λέγοντας ότι δεν είναι λύση να δώσεις στο νοσοκομειακό τη δυνατότητανα κάνει εξωτερικά ιατρεία για να αυξήσει το εισόδημά του, ή στον ιδιώτη να κάνει χειρουργεία στο δημόσιο νοσοκομείο.

Στην ερώτηση εάν υπάρχει προηγούμενο ενός τέτοιου συστήματος η απάντηση του προέδρου του συλλόγου νοσοκομειακών γιατρών Χίου ήταν αφοπλιστική : ” Κάποτε πήγαν να το εφαρμόσουν σε χώρες της λατινικής αμερικής και απλά διέλυσαν τα συστήματά τους. Δεν μπορώ να καταλάβω όταν βλέπουν όλο τον ιατρικό κόσμο απέναντι γιατί έχουν αυτή την εμμονή να περάσει η επονομαζόμενη μεταρρύθμιση”.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη πανελλαδικά οι Νοσοκομειακοί Γιατροί καλούνται από την ομοσπονδία τους να συμμετέχουν σε 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στο υπό ψήφιση ν/σ.

Σχετικά Άρθρα