Χίος, Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου

Θα είμαι υποψήφιος με τον Σταμάτη Κάρμαντζη

Δήλωση υποψηφιότητας του πρώην Λιμενάρχη Χίου Χάρη Μπουρνιά
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 08/02/2019 - 19:34

Δήλωση υποψηφιότητας στον Δήμο Χίου, με το ψηφοδέλτιο του Σταμάτη Κάρμαντζη, έκανε ο Χαράλαμπος Μ. Μπουρνιάς, Αρχιπλοίαρχος (Ελληνικής Ακτοφυλακής) Λιμενικού Σώματος, με την παρακάτω δήλωση:

Μετά από 25 χρόνια ευδοκίμου υπηρεσίας στο Λιμενικό Σώμα και ενασχόλησης μου με την δημόσια διοίκηση, γνωρίζοντας το πώς λειτουργεί το κράτος, αλλά και πως πρέπει να μεταμορφωθεί προκειμένου να γίνει αποτελεσματικό αλλά και φιλικό προς τον πολίτη, αποφάσισα να κατέλθω ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Μαϊου 2019, με το συνδυασμό «Σύμπραξη Δημιουργίας».

Η συνεργασία μου, στο παρελθόν, με τον υποψήφιο Δήμαρχο Σταμάτη Κάρμαντζη, όντας από θέσεις ευθύνης και οι δύο, απέβη θετική για τον τόπο αφού κατορθώσαμε μέσα σε πνεύμα σύμπνοιας και αλληλοκατανόησης να υλοποιήσουμε αρκετές θετικές πρωτοβουλίες, όπως την έλευση  κρουαζιερόπλοιων.

Όλα αυτά τα χρόνια έβλεπα το νησί να υφίσταται μια υποβάθμιση, μη μπορώντας, για  τους γνωστούς λόγους, να ακολουθήσει άλλα νησιά στην πρόοδο, γεγονός το οποίο το αδικεί κατάφωρα αφού έχει πολλές δυνατότητες. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά προστέθηκε και ο βραχνάς του μεταναστευτικού, ενός προβλήματος που το έφερε σε ακόμα δυσμενέστερη θέση, εξαιτίας των άστοχων χειρισμών σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, διασαλεύοντας, επιπρόσθετα, την ηρεμία και την ασφάλεια των κατοίκων.

Όλοι γνωρίζουμε ότι για να μείνει και να δραστηριοποιηθεί ο νεανικός πληθυσμός πάνω στο νησί πρέπει να αναπτυχθεί οικονομικά. Πρέπει επιτέλους να ολοκληρωθούν τα βασικά έργα υποδομής, αξιοποιώντας πέραν των άλλων και  τα σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση, γεγονός που γνωρίζω ότι έπραξαν, σε επίπεδο αυτοδιοίκησης και άλλες χώρες.

Συμμετέχω στη «Σύμπραξη Δημιουργίας» μαζί με άλλους αξιόλογους συμπολίτες και συμπολίτισσες, και στηρίζω τον Σταμάτη Κάρμαντζη, λόγω της γνώσης του, της εμπειρίας του, του δυναμικού του χαρακτήρα και της εμπιστοσύνης που εμπνέει. Θέλω να προσθέσω τις δικές μου δυνάμεις, τον ελεύθερο χρόνο μου και την εμπειρία μου στην προσπάθεια αυτή.

Βιογραφικό σημείωμα του Χαράλαμπου Μ. Μπουρνιά Αρχιπλοίαρχου (ε.α) Λ.Σ.

Ετών 52

Γεννηθείς στη Χίο το έτος 1966                                                                                                                                                                                                                                   

Σπουδές:

A) Απόφοιτος Α.Δ.Σ.Ε.Ν/Πλοιάρχων

Β) Απόφοιτος Σχολής Ναυτικών Δοκίμων

Γ) Απόφοιτος Μεταπτυχιακού Τμήματος Σπουδών (Master)/Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών Πανεπιστημίου Αιγαίου σε θέματα Ναυτιλίας, Μεταφορών και Διεθνούς Εμπορίου.

Ξένες Γλώσσες: Αγγλικά  (Πτυχίο University of Cambridge) - Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης με εξειδίκευση στα Αγγλικά.

Σεμινάρθα: Σεμινάρια Υ.Ε.Ν σε θέματα επιθεώρησης πλοίων στους τομείς ασφάλειας και προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος - Σεμινάρια ΓΕΕΘΑ αναφορικά με ανάλυση του γεωστρατηγικού περιβάλλοντος στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επαγγελματική σταδιοδρομία:

α) Αξιωματικός με ειδικότητα Πλοιάρχου Γ' τάξεως Ε.Ν.

β) Αξιωματικός Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, κατά την εικοσιπενταετή σταδιοδρομία του στο Λιμενικό Σώμα διετέλεσε:

1. Κυβερνήτης περιπολικών σκαφών Λιμενικού Σώματος (με παρουσία στην περιοχή των Ιμίων κατά την κρίση του 1996).

2. Αξιωματικός, προϊστάμενος τμημάτων σε Κεντρικά Λιμεναρχεία και σε υπηρεσίες του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος.

3. Κεντρικός Λιμενάρχης Χίου.

4. Διοικητής Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μηχανικών Χίου.

5. Διευθυντής Σπουδών Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

6. Υπασπιστής  Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας

7. Διευθυντής στη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής. (Ως Διευθυντής Κρατικής Ασφάλειας του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματοε, διεξήγαγε πληθώρα επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και του οργανωμένου εγκλήματος).

8.Ναυτιλιακός Ακόλουθος Αμμοχώστου στην Κύπρο.

Συμμετοχή σε διεθνή fora:

α) Επί τριετία εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος στη Γενική Διεύθυνση Αλιείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις Βρυξέλλες, με καθήκοντα την εκπόνηση νομοθετικού έργου στον τομέα αστυνόμευσης της αλιείας. Επιπρόσθετα διετέλεσε υπεύθυνος προγράμματος για την ενίσχυση, με ευρωπαϊκούς πόρους, του Λιμενικού Σώματος με μέσα και εξοπλισμό.

β) Εκπρόσωπος Λιμενικού Σώματος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφορικά με την εκπόνηση και διεξαγωγή πιλοτικών προγραμμάτων ελέγχου, με χρήση δορυφόρων, των αλιευτικών δραστηριοτήτων.

γ) Εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος σε προγράμματα στη Μάλτα και στην Κροατία, προκειμένου οι χώρες αυτές να εναρμονίσουν τη νομοθεσία τους με το κοινοτικό κεκτημένο.

Ηθικές Αμοιβές: Καθ΄όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του μέχρι και την αποστρατεία του, που έγινε με αίτηση του το 2016, του απονεμήθηκαν οκτώ (8) Ηθικές Αμοιβές, από aρχηγούς του Λιμενικού Σώματος και Προϊσταμένους του.

Συμμετοχή σε σωματεία: Mέλος Π.Ε.Κ.Ε.Β.

Οικογενειακή Κατάσταση: Έγγαμος, με την Ιωάννα Φλαμουράκη, τραπεζικό, πατέρας δύο αγοριών 19 και 14 ετών.

Σ

 

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 13/12/2019 - 10:42

«Θέλουμε το Πανεπιστήμο πολύτιμο συνεργάτη μας», τόνισε στην παρέμβασή του στην χθεσινή  εναρκτήρια συνεδρίαση της Επιτροπής Διασύνδεσης του Παν/μίου Αιγαίου με τη Χιακή Κοινωνία, ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Μπουγδάνος, ο οποίος αφού έκανε μια πρώτη αναφορά στον αείμνηστο Γιάννη Καράλη πρόεδρο επί σειρά ετών και πραγματική ψυχή της Επιτροπής Διασύνδεσης, λέγοντας ότι είχε διαβλέψει τη ζωτική σημασία που έχει η ανάπτυξη δεσμών της πανεπιστημιακής κοινότητας με την τοπική κοινωνία και είχε εργαστεί ακούραστα γι’ αυτό το στόχο, επισήμανε τα εξής:

«Κι εμείς υπηρετώντας αυτό το στόχο δεν αντιμετωπίζουμε τη συμμετοχή μας στην Επιτροπή Διασύνδεσης ως μια τυπική υποχρέωση αλλά ως ένα πεδίο συνεργασίας, ένα πεδίο συνάντησης των αναγκών της χιακής κοινωνίας με τη γνώση που κομίζει η πανεπιστημιακή κοινότητα. Θεωρώ πολύ σημαντικό τον απολογισμό πεπραγμένων της Επιτροπής τα προηγούμενα χρόνια, ακριβώς γιατί αναδεικνύει τον πλούτο και το εύρος των ζητημάτων στα οποία μπορούμε να συναντηθούμε και να συνεργαστούμε.

 

Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και στην Π.Ε. Χίου ειδικότερα εργαζόμαστε εντατικά για την προετοιμασία μας εν όψει της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027. Στόχος μας δεν είναι μονάχα η απορρόφηση πόρων , αλλά η υλοποίηση έργων και δράσεων που θα βάλουν πραγματικά τα νησιά μας σε αναπτυξιακή τροχιά. Σ’ αυτό το πλαίσιο, βλέπουμε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ως πολύτιμο συνεργάτη και στο στάδιο της προετοιμασίας και στο στάδιο της υλοποίησης.

 

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφέρω ενδεικτικά μια σειρά από τομείς στους οποίους ετοιμάζουμε προτάσεις, και στους οποίους η συνεργασία μας μπορεί να είναι ουσιαστική και αποδοτική:

 

  • Η υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, ειδικά για τους νέους και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις.
  • Η διάχυση των αποτελεσμάτων της επιστημονικής έρευνας και γνώσης στον κόσμο της πραγματικής οικονομίας.
  • Η προώθηση ειδικών μορφών τουρισμού και ο σχεδιασμός πρωτοβουλιών για ποιοτική και βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.
  • Η υποστήριξη δράσεων κυκλικής οικονομίας, ανακύκλωσης και περιβαλλοντικής προστασίας.
  • Η υποστήριξη καινοτόμων δράσεων και έργων στον τομέα της πολιτικής προστασίας με δεδομένη την κλιματική αλλαγή.
  • Η βελτίωση των συγκοινωνιών και η αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας.

 

Είμαστε βέβαιοι ότι στους τομείς που προανέφερα μπορούν να αναπτυχθούν σχήματα συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο και να υπάρξει η αναγκαία αλληλοτροφοδότηση. Παράλληλα ως τοπικές αρχές είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε το αναπτυξιακό σχέδιο του Πανεπιστημίου τα επόμενα χρόνια.

 

Καταλήγοντας λοιπόν, επισημαίνουμε ότι αυτή η εναρκτήρια συνεδρίαση της Επιτροπής Διασύνδεσης μπορεί να αποτελέσει σημείο εκκίνησης για την αναβάθμιση, από όλες τις απόψεις της συνεργασίας του συνόλου των φορέων της χιακής κοινωνίας με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Από την άποψη αυτή με ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα παρακολουθήσουμε την υλοποίηση των προτάσεων που σήμερα κατατίθενται και θα συμμετέχουμε στις πρωτοβουλίες που θα αναπτυχθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.»