Χίος, Πέμπτη 18 Ιουλίου

Θα είμαι υποψήφιος με τον Σταμάτη Κάρμαντζη

Δήλωση υποψηφιότητας του πρώην Λιμενάρχη Χίου Χάρη Μπουρνιά
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 08/02/2019 - 19:34

Δήλωση υποψηφιότητας στον Δήμο Χίου, με το ψηφοδέλτιο του Σταμάτη Κάρμαντζη, έκανε ο Χαράλαμπος Μ. Μπουρνιάς, Αρχιπλοίαρχος (Ελληνικής Ακτοφυλακής) Λιμενικού Σώματος, με την παρακάτω δήλωση:

Μετά από 25 χρόνια ευδοκίμου υπηρεσίας στο Λιμενικό Σώμα και ενασχόλησης μου με την δημόσια διοίκηση, γνωρίζοντας το πώς λειτουργεί το κράτος, αλλά και πως πρέπει να μεταμορφωθεί προκειμένου να γίνει αποτελεσματικό αλλά και φιλικό προς τον πολίτη, αποφάσισα να κατέλθω ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Μαϊου 2019, με το συνδυασμό «Σύμπραξη Δημιουργίας».

Η συνεργασία μου, στο παρελθόν, με τον υποψήφιο Δήμαρχο Σταμάτη Κάρμαντζη, όντας από θέσεις ευθύνης και οι δύο, απέβη θετική για τον τόπο αφού κατορθώσαμε μέσα σε πνεύμα σύμπνοιας και αλληλοκατανόησης να υλοποιήσουμε αρκετές θετικές πρωτοβουλίες, όπως την έλευση  κρουαζιερόπλοιων.

Όλα αυτά τα χρόνια έβλεπα το νησί να υφίσταται μια υποβάθμιση, μη μπορώντας, για  τους γνωστούς λόγους, να ακολουθήσει άλλα νησιά στην πρόοδο, γεγονός το οποίο το αδικεί κατάφωρα αφού έχει πολλές δυνατότητες. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά προστέθηκε και ο βραχνάς του μεταναστευτικού, ενός προβλήματος που το έφερε σε ακόμα δυσμενέστερη θέση, εξαιτίας των άστοχων χειρισμών σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, διασαλεύοντας, επιπρόσθετα, την ηρεμία και την ασφάλεια των κατοίκων.

Όλοι γνωρίζουμε ότι για να μείνει και να δραστηριοποιηθεί ο νεανικός πληθυσμός πάνω στο νησί πρέπει να αναπτυχθεί οικονομικά. Πρέπει επιτέλους να ολοκληρωθούν τα βασικά έργα υποδομής, αξιοποιώντας πέραν των άλλων και  τα σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση, γεγονός που γνωρίζω ότι έπραξαν, σε επίπεδο αυτοδιοίκησης και άλλες χώρες.

Συμμετέχω στη «Σύμπραξη Δημιουργίας» μαζί με άλλους αξιόλογους συμπολίτες και συμπολίτισσες, και στηρίζω τον Σταμάτη Κάρμαντζη, λόγω της γνώσης του, της εμπειρίας του, του δυναμικού του χαρακτήρα και της εμπιστοσύνης που εμπνέει. Θέλω να προσθέσω τις δικές μου δυνάμεις, τον ελεύθερο χρόνο μου και την εμπειρία μου στην προσπάθεια αυτή.

Βιογραφικό σημείωμα του Χαράλαμπου Μ. Μπουρνιά Αρχιπλοίαρχου (ε.α) Λ.Σ.

Ετών 52

Γεννηθείς στη Χίο το έτος 1966                                                                                                                                                                                                                                   

Σπουδές:

A) Απόφοιτος Α.Δ.Σ.Ε.Ν/Πλοιάρχων

Β) Απόφοιτος Σχολής Ναυτικών Δοκίμων

Γ) Απόφοιτος Μεταπτυχιακού Τμήματος Σπουδών (Master)/Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών Πανεπιστημίου Αιγαίου σε θέματα Ναυτιλίας, Μεταφορών και Διεθνούς Εμπορίου.

Ξένες Γλώσσες: Αγγλικά  (Πτυχίο University of Cambridge) - Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης με εξειδίκευση στα Αγγλικά.

Σεμινάρθα: Σεμινάρια Υ.Ε.Ν σε θέματα επιθεώρησης πλοίων στους τομείς ασφάλειας και προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος - Σεμινάρια ΓΕΕΘΑ αναφορικά με ανάλυση του γεωστρατηγικού περιβάλλοντος στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επαγγελματική σταδιοδρομία:

α) Αξιωματικός με ειδικότητα Πλοιάρχου Γ' τάξεως Ε.Ν.

β) Αξιωματικός Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, κατά την εικοσιπενταετή σταδιοδρομία του στο Λιμενικό Σώμα διετέλεσε:

1. Κυβερνήτης περιπολικών σκαφών Λιμενικού Σώματος (με παρουσία στην περιοχή των Ιμίων κατά την κρίση του 1996).

2. Αξιωματικός, προϊστάμενος τμημάτων σε Κεντρικά Λιμεναρχεία και σε υπηρεσίες του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος.

3. Κεντρικός Λιμενάρχης Χίου.

4. Διοικητής Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μηχανικών Χίου.

5. Διευθυντής Σπουδών Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

6. Υπασπιστής  Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας

7. Διευθυντής στη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής. (Ως Διευθυντής Κρατικής Ασφάλειας του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματοε, διεξήγαγε πληθώρα επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και του οργανωμένου εγκλήματος).

8.Ναυτιλιακός Ακόλουθος Αμμοχώστου στην Κύπρο.

Συμμετοχή σε διεθνή fora:

α) Επί τριετία εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος στη Γενική Διεύθυνση Αλιείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις Βρυξέλλες, με καθήκοντα την εκπόνηση νομοθετικού έργου στον τομέα αστυνόμευσης της αλιείας. Επιπρόσθετα διετέλεσε υπεύθυνος προγράμματος για την ενίσχυση, με ευρωπαϊκούς πόρους, του Λιμενικού Σώματος με μέσα και εξοπλισμό.

β) Εκπρόσωπος Λιμενικού Σώματος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφορικά με την εκπόνηση και διεξαγωγή πιλοτικών προγραμμάτων ελέγχου, με χρήση δορυφόρων, των αλιευτικών δραστηριοτήτων.

γ) Εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος σε προγράμματα στη Μάλτα και στην Κροατία, προκειμένου οι χώρες αυτές να εναρμονίσουν τη νομοθεσία τους με το κοινοτικό κεκτημένο.

Ηθικές Αμοιβές: Καθ΄όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του μέχρι και την αποστρατεία του, που έγινε με αίτηση του το 2016, του απονεμήθηκαν οκτώ (8) Ηθικές Αμοιβές, από aρχηγούς του Λιμενικού Σώματος και Προϊσταμένους του.

Συμμετοχή σε σωματεία: Mέλος Π.Ε.Κ.Ε.Β.

Οικογενειακή Κατάσταση: Έγγαμος, με την Ιωάννα Φλαμουράκη, τραπεζικό, πατέρας δύο αγοριών 19 και 14 ετών.

Σ

 

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 18/07/2019 - 17:30

Αξιοποίηση των Βάσεων για εξασφάλιση από τις ΗΠΑ αποτροπής μιας τουρκικής επίθεσης στο Αιγαίο -  σταδιακή αποδέσμευση από τους αμερικανικούς εξοπλισμούς -  ανάπτυξη ενός συστήματος Παλλαϊκής Άμυνας χωρίς εθνοφυλετισμό -  αποφυγή παρορμητικών ενεργειών ανεξέλεγκτων προσώπων -  συντονισμό των αδελφών μας κυπρίων με το  «εθνικό κέντρο- Αθήνα», ώστε να μην οδηγηθούμε σε μια ανάφλεξη από έναν «ενεργειακό μεγαλοϊδεατισμό».

Αυτό το στρατηγικό πεντάπτυχο  ανέπτυξε ο Κώστας Μαρδάς, βάσει του πρόσφατου βιβλίου του ΠΡΟ- ΙΜΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ, καλεσμένος στο αθηναϊκό κανάλι ΑΡΤ , την Τετάρτη .

Ο συμπατριώτης μας , κάνοντας μια ανάλυση της κατάστασης στην κυπριακή ΑΟΖ,  αφού χαρακτήρισε τις κυρώσεις τις Ευρωπαϊκής Ένωσης «χάδι» μπροστά στο μέγεθος της προσβολής,  μίλησε για «παραμύθιασμα από Τσίπρα- Αναστασιάδη σχετικά με τις… ισχυρές συμμαχίες που θα εμπόδιζαν τους Τούρκους». 

   Και ανέδειξε το ανησυχητικό γεγονός των ελληνοκυπριακών λαθών :

« Ούτε οι Βρυξέλλες, ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες, μήτε η Ρωσία, μήτε ο ΟΗΕ, αναγνωρίζουν στις ανακοινώσεις τους την νομιμότητα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Μιλούν γενικά για «Ανατολική Μεσόγειο» και «διεκδικούμενα κυπριακά ύδατα». Διότι η Λευκωσία , δρώντας πέραν των δυνάμεών της,  όχι μόνο δεν εξασφάλισε την αμυντική θωράκιση της ΑΟΖ αλλά και δεν οριοθέτησε τη θαλάσσια  πλευρά προς την Τουρκία  και προς τη Συρία, δίνοντας- χωρίς, βέβαια,  να το θέλει-  πάτημα σε …εχθρούς, φίλους και συμμάχους, να ανεχθούν την πολιορκία της Μεγαλονήσου από τρία τουρκικά πλοία γεωτρύπανα και ένα ερευνητικό και έπεται και τέταρτο …».

Παραδεχόμενος πως, πράγματι, οι δαιμόνιοι Κύπριοι έφεραν τους κολοσσούς Exxon Mobil , Νοble Energy  στα οικόπεδα 10 και 12 ,  επεσήμανε   ότι – εκτός απροόπτου - έφθασαν στο όριό τους προκαλώντας την , μέχρι πρότινος, σύμμαχό τους Ρωσία. Γιατί; Διότι στο πολυδιαφημισμένη νομοσχέδιο του αμερικανού φιλέλληνα Μενέντεζ, που προβλέπει την άρση του εμπάργκο αμερικανικών όπλων στην ελεύθερη Κύπρο, μπήκε τελευταία στιγμή τροπολογία η οποία ορίζει ότι για να γίνει αυτή η άρση, πρέπει η κυβέρνηση της Κύπρου να επιβάλλει εμπάργκο στα πολεμικά πλοία της Ρωσίας που ανεφοδιάζονται από τα κυπριακά λιμάνια, δρώντας στην Ανατολική Μεσόγειο!

 «Δυστυχώς στα ελληνικά μίντια έχει περάσει στο… ντούκου αυτή η είδηση», παρατήρησε ο Κώστας Μαρδάς, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι αρχισυντάκτες αρέσκονται στον κλασικό τίτλο… «χαστούκι στον Ερντογάν!»… Μόνο που, από τα πολλά χαστούκια που του έχουν δώσει,  θα έπρεπε να είχε πέσει λιπόθυμος…».

Για την αποκοπή της Τουρκίας από την αγορά των F-35, εκτίμησε ότι ο Ερντογάν έχασε στρατηγικά, αλλά προοπτικά θα βρεθεί κερδισμένος οικονομικά, καθώς δικαιούται να προσφύγει σε διεθνή δικαστήρια ζητώντας αποζημίωση από διαφυγόντα κέρδη ύψους 9 δις δολαρίων!

Σχετικά με τη στάση των ΗΠΑ στο Αιγαίο, τόνισε πως πρέπει να τεθούν προ των ευθυνών τους, ότι δεν υπάρχει λόγος να  … φιλοξενούμε πέντέξι Βάσεις, μέσω των οποίων βομβαρδίζουν τον μισό πλανήτη, προκαλώντας κύματα κατατρεγμένων και να αφήνουν ανεξέλεγκτη την Τουρκία να ετοιμάζει επίθεση στο μέτωπο Κύπρος- Αιγαίο … «Φονιάδες των λαών… σας ευχαριστούμε που μας σώσατε από την υπαγωγή της Ελλάδας το 1949 στο σοβιετικό μπλοκ, αλλά το κάνατε για να μας μετατρέψετε σε στρατιωτικό προτεκτοράτο !». 

Προκειμένου να μην βρεθεί η χώρα ανέτοιμη σε μια τουρκική ενέργεια , πρότεινε να ακολουθηθεί το σουηδικό μοντέλο της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης  που προβλέπει ετήσια ολιγοήμερη επανεκπαίδευση ανδρών και γυναικών στα όπλα και στις υπηρεσίες,  αντιστοίχως.   

Όσο για τους παρορμητικούς παράγοντες, ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στον Μητροπολίτη Χίου , στηλιτεύοντας, μεταξύ άλλων, την πρόσφατη θέση του από την εκκλησία στα Ψαρρά, για μια ελληνική απάντηση με το… «γεωτρύπανο» του μπουρλοτιέρη Κανάρη, επισημαίνοντας πως τέτοιες πολεμικού χαρακτήρα αναφορές και μάλιστα μέσα στο ναό, εκ του ασφαλούς, από αναρμόδια χείλη, δημιουργούν πολεμική έξαψη, φέρνοντας σε δύσκολη θέση την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της  αδύναμης- ακόμη -  χώρας μας…