«Θέλουμε να γίνει το Ειδικό Σχολείο, γι' αυτό θα δοθεί σε ιδιώτη η μελέτη»

Η απάντηση του αντιδημάρχου, Γιάννη Ξενάκη, στην καταγγελία της παράταξης "Χίος Μπροστά"
Πέμ, 05/08/2021 - 14:35

Τη θέση της Δημοτικής Αρχής, που ταυτίζεται με εκείνη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, αναφορικά με το ποιος θα κάνει τη μελέτη για το Ειδικό Σχολείο, παρουσίασε στην "Αλήθεια" ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννης Ξενάκης ο οποίος εξήγησε ότι η παύση συνεργασίας με την Εταιρία Κτηριακών Υποδομών του Δημοσίου οφείλεται σε τρεις κυρίως λόγους.

Ο πρώτος έχει να κάνει με την αναγκαιότητα επίσπευσηςτων διαδικασιών ολοκλήρωσης της μελέτης, διότι θα ανοίξει το ΕΣΠΑ Βορείου Αιγαίου μέσα στο φθινόπωρο, απ'οπου μπορεί να αντληθεί χρηματοδότηση και για τη μελέτη και για το έργο.

Ο δεύτερος αφορά το γεγονός ότι η εταιρία Κτηριακών Υποδομών του Δημοσίου ζητούσε μια σειρά ενεργειών από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για να ολοκληρώσει τη μελέτη, κάτι που η υπηρεσία του δήμου, λόγω φόρτου εργασίας, δεν μπορούσε να φέρει σε πέρας και ο τρίτος λόγος -όπως είπε- ήταν οι προϋποθέσεις που έθετε η εταιρία, ανάμεσα στις οποίες ήταν και εκείνη της παραχώρησης  για μια 10ετία του οικοπέδου στο οποίο θα ανεγερθεί το σχολείο.

«Αφού μπορούμε να βρούμε τα χρήματα για την μελέτη και μάλιστα στην περίπτωση του επιχειρησιακού προγράμματος Β. Αιγαίου υπάρχει και η δέσμευση ότι μπορεί να προταχθεί έτσι και το έργο, γιατί να μην επιλέξουμε αυτή τη λύση»;

Διερωτήθηκε ο κος Ξενάκης λέγοντας ότι η ανάθεση της μέλετης ψηφίστηκε και από το συνδυασμό του κου Καραβασίλη, που σε ανακοίνωσή του σήμερα καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή.

Στόχος, είπε, της Δημοτικής Αρχής είναι μέσα στην επόμενη 5ετία το χρόνιο αίτημα για ειδικό σχολείο που θα στεγάσει όλες τις δομές Α/βαθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης να έχει υλοποιηθεί.

 

Σχετικά Άρθρα