Θέλουμε το νερό του Φράγματος “Κόρης Γεφύρι” για υδρευτική χρήση

Γι' αυτό διαφώνησα για τον καταυλισμό προσφύγων στον πρώην σκουπιδότοπο
Τρί, 24/05/2016 - 16:33

Τη δυνατότητα χρήσης του νερού του Φράγματος Κόρης Γεφύρι για κάλυψη υδρευτικών αναγκών, εξετάζει η ΔΕΥΑΧ, με τον Πρόεδρό της να προβληματίζεται για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου, στο οποίο στηρίζει μεγάλο μέρος του σχεδιασμού για την αντιμετώπιση των υδρευτικών αναγκών της πόλης.

Ο Απόστολος Τζιώτης, σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Α» ξεκαθάρισε ότι μπορεί με βάση τους ισχύοντες περιβαλλοντικούς όρους να μην επιτρέπεται η χρήση του νερού του φράγματος για ύδρευση, όμως προβλέπεται ότι σ’ένα χρόνο, αφότου το έργο καταστεί λειτουργικό, μπορεί να ζητηθεί αλλαγή των περιβαλλοντικών όρων, αντί των 5 ετών που ίσχυε πριν.

Εκτιμά μάλιστα ότι η τεχνολογική πρόοδος που υπάρχει στο αντικείμενο της ύδρευσης, μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην υδρευτική χρήση του νερού του φράγματος.

Υπάρχουν – είπε-  μονάδες, τύπου αφαλάτωσης – που έχουν ένα υψηλό κόστος σήμερα -  όμως να συμβάλλουν στην άμεση κάλυψη αναγκών υδροδότησης .

«Οι Ισραηλινοί έχουν προχωρήσει πολύ σ’αυτόν τον τομέα. Για μια ποσότητα νερού που να ικανοποιεί τις ανάγκες της πόλης το κόστος του είναι της τάξεως του 1,5 εκ. ευρώ, όμως είναι μια λύση που μπορεί να μας δώσει γρήγορα νερό στην πόλη. Βέβαια αυτά είναι στη σκέψη της ΔΕΥΑΧ, στην πράξη υπάρχουν σοβαρά προβλήματα για τη διαχείριση του φράγματος Κόρης Γεφύρι, αν θα μπορέσουμε να αλλάξουμε περιβαλλοντικούς όρους, αν η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ γίνεται σωστά, ώστε τα απορρέοντα νερά να μη μας δημιουργούν πρόβλημα…», ανέφερε ο κ. Τζιώτης.

Πάντως τα σχέδια για τη χρήση του φράγματος, ήταν, όπως παραδέχθηκε, ένας από τους λόγους που τον έκαναν να εκφράσει τη διαφωνία του στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την μεταφορά του καταυλισμού προσφύγων στον πρώην σκουπιδότοπο.

 

 

Σχετικά Άρθρα