

Eκδικάζεται την Πέμπτη στο Εφετείο Αιγαίου άλλη μια υπόθεση που αφορά τον Ματθ. Μερμηγκούση.
Τον Απρίλιο του 2019 καταδικάστηκε για επικίνδυνη σωματική βλάβη, με ρατσιστικά κίνητρα για την απρόκλητη επίθεση κατά του νοσηλευτή του νοσοκομείου Χίου Γιάννη Κουτσοδόντη, τον Ιούνιο του 2016, που ασκούσε υπηρεσιακά καθήκοντα στον εν ενεργεία καταυλισμό της Σούδας, στην πόλη της Χίου.
Καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης 15 μηνών για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, με το επιβαρυντικό στοιχείο των ρατσιστικών χαρακτηριστικών της επίθεσης.
Είναι η δεύτερη φορά που ο συγκεκριμένος άνθρωπος καταδικάζεται μέσα σε περίοδο δύο ετών με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο.
Σχετική με την δίκη είναι η παρακάτω ανακοίνωση του ΣΕΣΝΟΧ.
«Την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022 εκδικάζεται, σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση του Μ.Μ. που πρωτόδικα έχει καταδικαστεί με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο για επίθεση κατά του νοσηλευτή συναδέλφου Γιάννη Κουτσοδόντη, που σημειώθηκε στα γεγονότα του προσφυγικού καταυλισμού της Σούδας της 6ης Ιουνίου 2016.
Συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος, ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί πρωτόδικα για ρατσιστική βία σε πρόσφυγες, επιτέθηκε και χτύπησε αναίτια τον Γιάννη Κουτσοδόντη, όταν ο τελευταίος μετά από εντολή της Διοίκησης του Νοσοκομείου είχε πάει στον καταυλισμό των προσφύγων στην Σούδα του Κάστρου της Χίου ως υπεύθυνος για τον συντονισμό της μεταφοράς τυχόν τραυματιών.
Ως Σωματείο στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον συνάδελφο εργαζόμενο μέλος του ΔΣ του σωματείου μας.
Η βία του φασισμού και του ρατσισμού πρέπει να καταδικαστεί από ΟΛΟΥΣ!
Καλούμε όλα τα σωματεία του νησιού αλλά και τους δημοκρατικούς πολίτες της Χίου να πράξουν το ίδιο και να ενώσουν όλοι τις δυνάμεις τους και τις φωνές τους μαζί μας, ενάντια στον φασισμό και στην ρατσιστική βία».