Την ...σκιώδη δημοτική αρχή παρουσίασε η "Συμμαχία Αξιών"

Κ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ: "ΕΠΡΕΠΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΗΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟ"
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 30/08/2019 - 13:36

Το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει ως μείζονα μειοψηφία στο νέο δημοτικό συμβούλιο Χίου, έδωσε ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Αξιών» Κώστας Τριαντάφυλλος  λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την έναρξη της νέας δημοτικής θητείας  στον Δήμο Χίου.

Ο Κώστας Τριαντάφυλλος, πλαισιωμένος από εκλεγμένα και μη μέλη  του συνδυασμού του ξεκαθάρισε ότι στόχος τους είναι να μην αποτελέσουν μέρος του προβλήματος αλλά μέρος της λύσης του, ενώ χαρακτήρισε με τρία επίθετα τον ρόλο που θα διαδραματίσουν στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου.

«Θα είμαστε δημιουργικοί, προτρεπτικοί και ελεγκτικοί, τόσο ως προς την νομιμότητα έργων, όσο και ως προς την σκοπιμότητα» τόνισε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι 4 είναι οι στόχοι της «Συμμαχίας Αξιών» για την νέα δημοτική περίοδο.

«Θέλουμε η Χίος να αποτελέσει ένα τουριστικό προορισμό, να τονωθούν τα χωριά και οι γειτονιές, να ολοκληρωθεί το master planτου  λιμανιού και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες  για το Αεροδρόμιο, καθώς και να ολοκληρωθούν έργα «ορόσημο» όπως το φράγμα Κόρης Γεφύρι και το Λωβοκομείο.

Παράλληλα ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας παρουσίασε τα πρόσωπα που θα προταθούν από τον συνδυασμό του στις αρχαιρεσίες της Κυριακής και ειδικότερα τον Νικό  Νύκτα, ως αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τους Βασίλη Μυριαγκό και Αλέξη Γεωργούλη στην οικονομική επιτροπή ( που θα συμμετέχει και ο ίδιος), καθώς και τους Παντελή Στεφάνου και Κυριάκο Φρεζούλη στην επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Ο Κώστας Τριαντάφυλλος, τόνισε ότι όλα τα μέλη του συνδυασμού του θα συμμετέχουν στην μετεκλογική περίοδο και παρουσίασε την …σκιώδη δημοτική αρχή καθώς κάθε μέλος θα έχει και μια αρμοδιότητα.

Ειδικότερα θα έχουν την ευθύνη ανά τομέα και δημοτική ενότητα οι : Στεφάνου στην ΔΕ Χίου και Οικονομικά, Σαραντινούδης ΔΕ Μαστιχοχωρίων και Τεχνικά, Νύκτας  ΔΕ Ομηρούπολης και Καθαριότητα, Γεωργούλης Τουρισμό, Μυριαγκός ΔΕ Ιωνίας, Φρεζούλης ΔΕ Αγ.Μηνά, Σάτρα Υγεία και Πρόνοια, Ποδιάς ΔΕ Καρδάμυλων και Αθλητισμός.

Να σημειώσουμε ότι  ο Κώστας Τριαντάφυλλος αναφέρθηκε και στο «μοντέλο διακυβέρνησης Κάρμαντζη» λέγοντας ότι θα έπρεπε να είναι πολυπαραταξιακό, κάτι που όπως ανέφερε, δεν φάνηκε να έχει επιδιώξει ο νέος δήμαρχος.

 

ayti_tin_antipoliteysi_tha_askisoyme

Σχετικά Άρθρα