Της... αποχωρήσεως στο Δημοτικό Συμβούλιο

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 31/10/2019 - 22:50

Με την αποχώρηση των παρατάξεων Βουρνού - Τριαντάφυλλου και Αντώνογλου, ολοκληρώθηκε 3,5 ώρες μετά την έναρξη της, η συζήτηση των θεμάτων εκτός ημερησίας διάταξης, στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου το απόγευμα της Πέμπτης.

Η γενικότερη εικόνα του σώματος απείχε κατά πολύ από τον χαρακτηρισμό «συνεδρίαση», καθώς δεν υπήρχε η στοιχειώδη τήρηση του κανονισμού λειτουργιάς, γεγονός που όχι απλώς δυσκόλευε την συζήτηση, αλλά τις έδινε και…. αποχρώσεις που δεν αρμόζουν στο κυρίαρχο πολίτικο όργανο του δήμου.

Από την αρχή της συνεδρίασης η εκ περιτροπής ελαστικότητα του προέδρου Παύλου Καλογεράκη, οδήγησε σε εντάσεις και μαραθώνιες συνομιλίες - συζητήσεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η συζήτηση για το μεταναστευτικό - προσφυγικό ζήτημα, καθώς ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Χίος Μπροστά», Γιάννης Καραβασίλης ανέφερε ότι η προηγούμενη απόφαση του σώματος στην θεματική συνεδρίαση είχε... λάθη και παραλείψεις.

Έτσι το σώμα αποφάσισε να… διορθώσει το ψήφισμα, που είχε βγει μετά από 6μιση ώρες θεματικής συνεδρίασης, προσθέτοντας σχεδόν δυό ακόμη ώρες συζήτησης στο θέμα.

Το γεγονός που οδήγησε και στην αποχώρηση των δυο παρατάξεων Τριαντάφυλλου, Βουρνού και Αντώνογλου ήταν η άρνηση του πρόεδρου του σώματος να τεθεί σε ψηφοφορία η συζήτηση ενός ακόμη θέματος, που αφορούσε τις επιπλέον αρμοδιότητες που ζητούσε το τοπικό συμβούλιο Βολισσού, που υπομονετικά περίμενε πάνω από 3 ώρες στην αίθουσα.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έκρινε ότι είχε περάσει η ώρα που ο κανονισμός προβλέπει για τα εκτός ημερησίας διάταξης θέματα, αν και οι 6 επικεφαλείς των παρατάξεων συμφωνούσαν για την συζήτηση του θέματος και έτσι δεν μπήκε καν στην διαδικασία ψηφοφορίας.

Η εξέλιξη αυτή εξόργισε τις παρατάξεις Τριαντάφυλλου, Βουρνού και Αντώνογλου που αποχώρησαν, καταγγέλλοντας τις διαδικασίες .

Μαζί τους αποχωρήσαν εμβρόντητα και τα μέλη του Τοπικού συμβουλίου Βολισσού, ακούγοντας τον πρόεδρο του σώματος να τονίζει ότι… δεν θα αλλάξει και τίποτα να το συζητηθούμε 10 μέρες μετά.

Αργά το βράδυ από την "Χιακή Συμπολιτεία" ανακοινώθηκαν τα εξής: 

"Για το θεαθήναι στο προσφυγικό… και πάλι.
Το θεωρούν μείζον πρόβλημα, επένδυσαν πολιτικά στις εκλογές, ομνύουν σ’ αυτό. Κοντά ένα μήνα τώρα οι ξενοφοβικές παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου δεν μπορούν να συμφωνήσουν στο τι ψήφισαν. Σήμερα, από το παράθυρο, η παράταξη του κ. Καραβασίλη το ξαναέβαλε, για να γίνει μια πασαρέλα «φύλαξης συνόρων», «αστυνομεύσεων» κ.λπ.
Ως Χιακή Συμπολιτεία προτείναμε επίμονα, παρά τα προσκόμματα του Προέδρου του ΔΣ το Ψήφισμά μας για ελεύθερη διακίνηση, απεγκλωβισμό των προσφύγων, ανοιχτές δομές και ενσωμάτωσης όσων το επιθυμούν.
Ο εκπρόσωπος της Χιακής Συμπολιτείας καταληκτικά δήλωσε ότι «ήταν μια παρωδία δημοτικού συμβουλίου, με ευθύνη του προεδρείου του ΔΣ, έγινε καθαρά για το θεαθήναι».
Σε επόμενο θέμα για τις αρμοδιότητες των τοπικών συμβουλίων ο κ. Καλογεράκης υιοθέτησε εντελώς άλλα μέτρα και άλλα σταθμά, αρνούμενος να συζητηθεί!
Κατόπιν τούτων η Χιακή Συμπολιτεία δεν δέχθηκε να γίνει μαριονέτα των σχεδιασμών της δημοτικής αρχής και αποχώρησε".

diafonies_gia_diaheirisi_prosfygikoy_-_metanasteytikoy

Σχετικά Άρθρα