Χίος, Δευτέρα 27 Ιανουαρίου

Τον Οκτώβριο επαναδημοπράτηση του Δικαστικού Μεγάρου

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 24/09/2019 - 14:36

Για την επαναδημοπράτηση του έργου του Δικαστικού Μεγάρου μέσα στον Οκτώβριο, ενημερώθηκαν η Πρόεδρος και μέλη της Διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου σε επαφές που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, τον Υφυπουργό, Δημήτρη Κράνη και στελέχη της Ανώνυμης Εταιρείας "Κτιριακές Υποδομές".

Όπως είπε η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Ανθίππη Ζαννάρα, έχει ήδη ολοκληρωθεί  η μελέτη όσον αφορά τις αστοχίες που υπάρχουν στο εργοτάξιο του νέου Δικαστικού Μεγάρου, έχει παραληφθεί η  έκπτωτη εργολαβία και έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες της επαναδημοπράτησης του έργου τον Οκτώβριο.

«Μας είπαν και ο κος Τσιάρας και ο κος Κράνης, παρουσία του κου Μηταράκη ότι πράγματι οι διαδικασίες όπως δρομολογούνται από την ΚΤΥΠ θα συνεχιστούν προκειμένου να επαναδημοπρατηθεί το έργο και να επανεκκινήσουν οι εργασίες», ανέφερε η κα Ζαννάρα, η οποία ενημερώθηκε και για το έργο που θα γίνει στο υφιστάμενο κτίριο του Πρωτοδικείου Χίου που χρήζει επισκευών (αποκατάσταση επικίνδυνων ρωγμών, ταράτσας, πρόσοψης από την πλευρά της προκυμαίας) όπου εκκρεμεί έγκριση εργασιών από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μυτιλήνης.

 

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 27/01/2020 - 16:12
Αστυνομική Διεύθυνση Χίου

Παλιό είναι το κόλπο εξαπάτησης μέσω τηλεφωνικών κλήσεων, που ήρθε στην επικαιρότητα και αφορά  τηλεφωνικές κλήσεις δήθεν από γνωστή εταιρεία λογισμικού, ο εκπρόσωπος της οποίας , μιλώντα Αγγλικά,  με την πρόφαση βλάβης στον υπολογιστή του αποδέκτη του τηλεφωνήματος τον καθοδηγεί προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στον υπολογιστή του και να υποκλέψει προσωπικά στοιχεία και κωδικούς.

Στο θέμα αναφέρθηκε σήμερα στο Ράδιο Αλήθεια ο Μιχάλης Κοντογιάννης, υποδιευθυντής της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας του Δ/νσης Αστυνομίας Χίου, συνιστώντας στους πολίτες να μη γνωστοποιούν κανένα προσωπικό δεδομένο στους άγνωστους που τους τηλεφωνούν. Σημείωσε μάλιστα ότι αρκετοί συμπολίτες μας έχουν απευθυνθεί στην αστυνομία, για να ενημερώσουν για τη λήψη τέτοιων κλήσεων, όμως μέχρι τώρα – ευτυχώς- δεν έχουν εξαπατηθεί.

Ο κος Κοντογιάννης διευκρίνισε ότι οι συγκεκριμένες κλήσεις που γίνονται με κωδικούς Βουλγαρίας, δηλαδή τα τηλέφωνα ξεκινούν από 0035 και 0040, δεν έχουν χρέωση.

Εκτός από τις τηλεφωνικές κλήσεις ο κος Κοντογιάννης αναφέρθηκε και στις απάτες που γίνονται με αποστολή email, με περιεχόμενο που εκβιάζει τον παραλήπτη ο οποίος καλείται να καταθέσει συγκεκριμένο ποσό για να μην δημοσιοποιηθούν – δήθεν- ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του.