ΒΙΑΛ: Έφυγαν 730 μετανάστες και 250 τόνοι σκουπιδιών

1120 τεστ και το... κόλπο του αποκλεισμού του κορωνοϊού, που έδωσε ανάσα στο Σκυλίτσειο
Δείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 19/02/2021 - 17:19

Τα πράγματα δεν είναι ιδανικά και δεν μπορούν να γίνουν.

Ιδανική λύση για την ΒΙΑΛ είναι το κλείσιμο της και η απόδοση της ελευθερίας ζωής και περιουσιών στους κατοίκους των Καμποχώρων.

Όμως στο μεταξύ η εικόνα στον προσφυγικό καταυλισμό έχει αλλάξει, αφού επιπρόσθετα έχει αλλάξει ο πληθυσμός, αφού από την αρχή του χρόνου έφυγαν από το ΚΥΤ για τον Πειραιά 730 μετανάστες, κάτι που έδωσε ελπίδα και στους υπολοίπους ότι οι μέρες της ταλαιπωρίας τους τελειώνουν.

Αυτό δημιούργησε ένα κλίμα, που καλλιέργησε η Διοίκηση του ΚΥΤ, εθελοντισμού, όσον αφορά κατ' αρχήν την καθαριότητα. Έτσι με την συμμετοχή μηχανημάτων, αλλά την συνδρομή κυρίως μεταναστών - προσφύγων, έγινε ευρεία καθαριότητα του περιβάλλοντος χώρου του ΚΥΤ από όπου σε διάστημα δύο εβδομάδων απομακρύνθηκαν πάνω από 250 τόνοι απορριμμάτων!

Οι εργασίες καθαριότητας θα συνεχισθούν με την συμβολή και του Δήμου Χίου και θα περιλαμβάνει γκρέμισμα των αυτοσχέδιων παραπηγμάτων και αποκομιδή των απορριμμάτων από την ΒΙΑΛ και τα γύρω χωράφια.

Σε αυτό βοηθά και το κλίμα ασφάλειας που υπάρχει στο ΚΥΤ όσον αφορά τον κορωνοϊό. Κατ' αρχήν με εντολή του υπουργείου Μετανάστευσης τα τέστ στο ΚΥΤ είναι συνεχή, έχουν γίνει συνολικά 1120, ενώ ταυτόχρονα "σφραγίστηκε" το ΚΥΤ από την πανδημία με μια κίνηση ματ του Διοικητή της ΒΙΑΛ Παν. Κιμουρτζή υποστράτηγου ε.α. που ταυτόχρονα ασφάλισε το ΚΥΤ αλλά και το Σκυλίτσειο.

Αυτή συνίσταται στην άμεση μεταφορά όσων μεταναστών παρουσιάζουν πυρετό σε ένα εκ των δύο ορόφων του κτιρίου απομόνωσης της Λευκωνιάς, που διαθέτει και ιατρείο.

Έτσι αποφεύχθηκε η μεταφορά αυτών των πιθανών κρουσμάτων κορωνοϊού στο Νοσοκομείο. Αυτό ασφάλισε και την ΒΙΑΛ και το Σκυλίτσειο που ανεμπόδιστα ασχολείται μόνο με τα τοπικά κρούσματα, αποκλείοντας αυτά του μεταναστευτικού πληθυσμού.

Ελπίζουμε η συνολικά θετική εικόνα να συνεχιστεί με στόχο την υπόσχεση βεβαίως του υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη, ότι μέχρι το Πάσχα του 2021 το... κοντέρ του πληθυσμού της ΒΙΑΛ θα έχει μηδενιστεί.

Μετά την καθαριότητα
Πριν
Μετά
Πριν
Μετά

Σχετικά Άρθρα