Χίος, Κυριακή 21 Οκτωβρίου

Ξεκίνησαν οι διερευνητικές γεωτρήσεις για την επέκταση του αεροδρομίου

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 12/01/2018 - 15:03

Ένα ακόμη βήμα για να μπει σε τροχιά η επέκταση του αεροδρομίου Χίου προς Βορρά έγινε σήμερα με τη λήψη των πρώτων δειγμάτων από το υπέδαφος στο ύψος του αιγιαλού της παραλιακής, μετά τον Βιολογικό, με τη χρήση γεωτρύπανου

Ο ανάδοχος του έργου της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας έπιασε από το πρωί δουλειά, στο πρώτο από τα τρία σημεία που θα ερευνηθούν, μέχρι και τα φανάρια της Φάρκαινας, με τον Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών, Γιάννη Ξενάκη, να παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη, μιας και μετά την ολοκλήρωση της λήψης των δειγμάτων, που εκτιμά ότι θα γίνει μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, αυτά θα σταλούν στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το οποίο θα προχωρήσει την έρευνα για το υπέδαφος της περιοχής.

Έχοντας τα συμπεράσματα του ΕΜΠ η ΥΠΑ θα ολοκληρώσει την προμελέτη του έργου μετατόπισης του δρόμου και στη συνέχεια θα αναλάβει η Περιφερειακή Ενότητα την εκτέλεση της οριστικής μελέτης και του έργου”, ανέφερε σε συνέντευξή του στην “Α” ο Γ. Ξενάκης.

Βέβαια πρόκειται για ένα έργο, που ο ίδιος γνωρίζει καλά ότι έχει βαριά αδειοδοτική διαδικασία, αλλά δεν πτοείται, λέγοντας ότι αντιμετώπισαν τη λειτουργία του μηχανισμού αδειοδοτήσεων και στην προσπάθεια να επισπεύσουν τις διερευνητικές γεωτρήσεις, θα το κάνουν και με την κατασκευή του έργου, έχοντας ήδη προϋπολογίσει και εξασφαλίσει 500.000 ευρώ από τις πιστώσεις της τάξεως των 2 εκατομμυρίων που υπολογίζουν να διαθέσουν για τη βελτίωση του οδικού άξονα από τη Μπέλλα Βίστα μέχρι και το Morning Star, το οποίο μάλιστα θα περιλαμβάνει και την κατασκευή κόμβου στη διασταύρωση του my market.

 

deigmatoliptikes_exetaseis_geotrypanoy_sto_aerodromio

Σχετικά Άρθρα

Στην Αμανή συνεχίζει τις δημόσιες παρουσίες του ο Νότης Μηταράκης
Κυρ, 21/10/2018 - 17:39

Τις δημόσιες παρουσίες του και το διάλογο με τους πολίτες συνεχίζει ο Νότης Μηταράκης,βουλευτής Χίου, μετά την Καλαμωτή και το Πανεπιστήμιο. Αυτή τη φορά από τη Βολισσό,ο κ. Μηταράκης παρουσίασε το σχέδιό του με τους 4 + 1 πυλώνες για οικονομική ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή, διαχείριση του μεταναστευτικού και υποδομές. Ιδιαίτερα στάθηκε στον τελευταίο πυλώνα, το Ειδικό Αναπτυξιακό Σχέδιο για την Αμανή και τα μικρότερα νησιά.

«Είναι εθνικός στόχος να διατηρήσουμε τον πληθυσμό και να αυξήσουμε τους νέους στις πιο απομακρυσμένες περιοχές» είπε ο κ. Μηταράκης. «Η Βολισσός πρέπει να αναδειχτεί σε μητροπολιτική πόλη, το κέντρο της Βόρειας Χίου», συνέχισε. «Ο στόχος θα επιτευχθεί αν αναδείξουμε τις δυνατότητες της κάθε περιοχής και αν εκμεταλλευτούμε τις ιδιαιτερότητες κάθε τόπου», τόνισε, δίνοντας ως χαρακτηριστικά παραδείγματα της Μαρίνα και το Κάστρο της Βολισσού.

Αναφέρθηκε εξάλλου στις δράσεις που πρέπει να αναληφθούν για την ανάπτυξη.«Αρχίζουμε με τα αυτονόητα: να υπάρχει γιατρός και δάσκαλος, ασθενοφόρο, αλλά και οδηγός, τηλεοπτικό σήμα, ΚΕΠ, αστυνομικός σταθμός. Πρέπει όμως να δούμε καιεπενδυτικά και φορολογικά κίνητρα για τις νέες εταιρείες που θα αξιοποιήσουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής». 

Κατέληξε λέγοντας ότι τα 4 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ ήταν 4 χαμένα χρόνια. Πρέπει όλοι μαζί, ενωμένοι να ξεκινήσουμε τη μάχη για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας στον τόπο τους. Στη Χίο ενώνουμε δυνάμεις, για την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, το νησί και την πατρίδα.

Τέλος, ανέφερε ότι η επόμενη συζήτηση θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες στοΧαλκειός, όπου θα επικεντρωθεί στο θέμα της μεταναστευτικής κρίσης.