Ξεπερνούν τα 90 εκ ευρώ τα έργα που... τρέχουν στον Δήμο Χίου

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 23/04/2021 - 13:46

Με την φράση «σε λίγο η Χίος θα είναι ένα εργοτάξιο», παρουσίασε ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης τον στρατηγικό σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής, σε επίπεδο έργων, για την επόμενη περίοδο.

Πλαισιωμένος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Ξενάκη, τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας Λευτέρη Παπαλάνη και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Προγραμματισμού Γιάννη Αμπαζή, ο Σταμάτης Κάρμαντζης ξεδίπλωσε τον στρατηγικό σχεδιασμό και αναφέρθηκε στα έργα που ήδη υλοποιούνται και ξεπερνούν τα 90 εκ.ευρώ.

«Έχουμε ακόμη 32 μήνες για να ολοκληρώσουμε όσα οραματιζόμαστε για την Χίο», υπογράμμισε ο κ.Κάρμαντζης συμπληρώνοντας ότι «στόχος μας είναι να μην …σκάσει στα χέρια μας κανένα έργο που δεν θα ολοκληρωθεί».

«Στόχος μας είναι να φτιάξουμε υποδομές που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής μέσα στον αστικό ιστό και κα ζωντανέψουν τα χωριά μας», ανέφερε ο Γιάννης Ξενάκης, υπογραμμίζοντας ότι μέχρι στιγμής η απορρόφηση χρηματοδοτήσεων στη Χίο είναι πάνω από 20% ενώ στην Λέσβο βρίσκεται στο 11% και στη Σάμο στο 8%.

«Έχουμε περίπου 80 έργα και μελέτες που είτε βρίσκονται σε εξέλιξη, είτε υπό δημοπράτηση, είτε υπό ένταξη», ανέφερε ο Λευτέρης Παπαλάνης, ενώ σύμφωνα με τον Γιάννη Αμπαζή το συνολικό ποσό των έργων αυτών ξεπερνά τα 90 εκ. ευρώ.

Να σημειώσουμε ότι στην συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Χίου καταφέρθηκε κατά των αντιπολιτεύσεων λέγοντας ότι «εκμεταλλευόμενες» τον εκλογικό νόμο «κρατούν μια τσάπα και γκρεμίζουν».

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών από την πλευρά του και αναφερόμενος στις αντιπολιτεύσεις τόνισε ότι τα έργα που γίνονται αφορούν τον τόπο μας και δεν χωράνε «κορώνες», ζητώντας συνεργασία.

 

Συνημμένα αρχεία:

se_ligo_i_hios_tha_einai_ergotaxio

Σχετικά Άρθρα